Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 08

Istorinis N.Jokičiaus dominavimas sugrąžino „Nuggets“ namų aikštės pranašumą

„Denver Nuggets“ neužtruko, kol susigrąžino namų aikštelės pranašumą NBA finalo serijoje. Fenomenalaus Nikolos Jokičiaus vedama komanda svečiuose 109:94 (24:24, 29:24, 29:20, 27:26) nugalėjo „Miami Heat“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2-1.
Nikola Jokičius
Nikola Jokičius / Scanpix/Getty Images via AFP nuotr.

„Heat“ tapo pirmąja Denveryje šių metų atkrintamosiose laimėjusia ekipa ir atėmė iš „Nuggets“ namų aikštės persvarą antrajame serijos mače, o trečiadienio vakarą vietos laiku žaidė pirmąsias NBA finalo rungtynes namuose nuo 2014-ųjų, kadangi 2020 metais, kai „Heat“ pastarąjį sykį pateko į finalą, jo mačai buvo žaidžiami COVID-19 „burbule“ Orlande.

Tačiau N.Jokičius pasirūpino, kad šventinės nuotaikos Majamyje išgaruotų, o jo ekipa greitai susigrąžintų tai, ką prarado Denveryje.

Centras iš Serbijos surengė istorinį pasirodymą ant „Kaseya Center“ arenos parketo, tapdamas pirmuoju žaidėju NBA finaluose, surinkusiu 30-20-10 statistinę eilutę.

N.Jokičius per beveik 44 minutes pelnė 32 taškus (11/19 dvit., 1/2 trit., 7/8 baud.), atkovojo 21 kamuolį ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Tai tik penktas kartas atkrintamosiose, kai žaidėjas pelno bent 30 taškų, atkovoja bent 20 kamuolių ir išdalina bent 10 rezultatyvių perdavimų, o net trys tokie atvejai priklauso ne kam kitam, o N.Jokičiui. Kitus du prieš daugiau nei pusę amžiaus užfiksavo lygos legendos Wiltas Chamberlainas ir Kareemas Abdul-Jabbaras.

„Jei atvirai, man tai beveik nieko nereiškia. Tiesiog džiaugiuosi, kad laimėjome. Tai mums buvo svarbu po to, kai pralaimėjome namuose“, – po pergalės sakė serbas.

Nuostabiai trečiosiose rungtynėse žaidė ir N.Jokičiaus komandos draugas Jamalas Murray, taip pat pasižymėjęs trigubu dubliu – 34 taškai (9/16 dvit., 3/6 trit., 7/8 baud.), 10 sugriebtų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

N.Jokičius ir J.Murray tapo pirmuoju duetu, surinkusiu bent po 30 taškų ir po trigubą dublį NBA finalo rungtynėse per 77-us metus skaičiuojančią lygos istoriją.

Ryškiausios komandų žvaigždės pėdsaką rungtynėse paliko jau pačioje jų pradžioje.

„Nuggets“ lyderiai Nikola Jokičius ir Jamalas Murray per pirmą ketvirtį pelnė atitinkamai 10 ir 8 taškus, „Heat“ vedlys Jimmy Butleris suvertė 10 taškų, o po pirmojo kėlinio švieslentėje degė lygybė 24:24.

Antrajame kėlinyje pagaliau blykstelėjo Rytų konferencijos finalo herojus Calebas Martinas, iki tol serijoje rinkęs vos po 3 taškus per susitikimą. Puolėjas pelnė 8 taškus per trumpą atkarpą ir leido Majamiui pirmauti, bet neilgai – J.Murray smeigė du tritaškius, iš viso per pirmąją mačo pusę pelnė net 20 taškų ir po dviejų kėlinių lėmė „Nuggets“ persvarą 53:48.

Per pirmąją susitikimo pusę nė viena komanda neturėjo didesnės negu 5 taškų persvaros, bet tai pasikeitė iš karto po ilgosios pertraukos.

„Nuggets“ pradėjo trečią kėlinį 6 taškais paeiliui ir atitrūko dviženkliu skirtumu (59:48), o vedami nuostabiai žaidusio N.Jokičiaus savo pranašumą sutvirtino dar labiau.

Serbas vien per trečią ketvirtį įmetė 12 taškų, o užsivedęs Denveris truktelėjo į priekį net per 19 taškų – 82:63.

Septynis kartus šiose atkrintamosiose dviženklį deficitą panaikinę ir pergales iškovoję „Heat“ bandė kurti dar vieną stebuklą, kai ketvirtojo kėlinio pradžioje skirtumą sušvelnino iki 12 taškų (70:82), o paskutinėmis minutėmis priartėjo ir iki vienženklio deficito (94:103), bet svečiai iš Kolorado valstijos neleido varžovams pagalvoti apie intrigą trečiosiose finalo rungtynėse.

N.Jokičius ir J.Murray tęsė savo istorinius šou, prie jų prisidėjo ir rungtynių atradimu tapęs lygos naujokas Christianas Braunas, o „Kaseya Center“ arena Majamyje pritilo, kai „Nuggets“ vienu metu susikrovė net 21 taško pranašumą ir galiausiai pasiekė pergalę.

Majamio krepšininkai šiose rungtynėse padarė vos 4 klaidas („Nuggets“ – 13), tačiau atakavo vos 37 proc. tikslumu (34/92 metimai iš žaidimo) ir triuškinančiai pralaimėjo kovą po krepšiais – Denveris atkovotų kamuolių grafoje dominavo net 58:33.

Ketvirtosios serijos rungtynės ir vėl Majamyje bus žaidžiamos naktį iš penktadienio į šeštadienį. Vėliau serija sugrįš į Denverį.

„Heat“: Jimmy Butleris 28 (11/24 metimai), Bamas Adebayo 22 (7/21 dvit., 8/10 baud., 17 atk. kam.), Calebas Martinas 10, Kyle'as Lowry (5 rez. perd.) ir Duncanas Robinsonas (3/6 trit.) po 9.

„Nuggets“: Jamalas Murray 34 (12/22 metimai, 10 atk. kam., 10 rez. perd.), Nikola Jokičius 32 (12/21 metimai, 21 atk. kam., 10 rez. perd.), Christianas Braunas 15 (7/7 dvit.), Aaronas Gordonas 11 (10 atk. kam., 5 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas