Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 05

Įtempta D.Sabonio naktis: ankstyvas dvigubas dublis ir pirmoji techninė pražanga

Domantas Sabonis užsidirbo pirmąją techninę pražangą karjeroje ir lietuviui teko nervintis iki paskutinės atakos. Tačiau po atkaklios kovos D.Sabonio atstovaujami „Indiana Pacers“ 109:107 (25:20, 28:30, 30:24, 26:33) palaužė „New Orleans Pelicans“ krepšininkus.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Domantas Sabonis ketvirtojo kėlinio pradžioje po nesėkmingo epizodo gynyboje ir varžovų dvitaškio su pražanga nesusivaldęs kumščiu trenkė kamuolį į žemę ir šis atšoko labai aukštai.

Žaibiškai nuaidėjo teisėjo švilpukas – techninė pražanga D.Saboniui.

Remiantis keliais NBA informacijos šaltiniais, 22-ejų centrui tai buvo pirmoji techninė per trejus jo pirmuosius metus stipriausioje krepšinio lygoje.

Tas epizodas buvo labiau prastos komandinės gynybos pavyzdys žaidžiant du prieš du, o ir pačiam D.Saboniui labiau teko nervintis ne dėl savo pasirodymo, o blankių „Pacers“ rungtynių.

Dar pirmoje mačo dalyje D.Sabonis surinko dvigubą dublį, kai per 13 minučių sukaupė 10 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

„Tiesiog stengiuosi būti agresyvus, – per ilgąją pertrauką kuklinosi D.Sabonis. – Pradėjome mačą be jokios energijos. Kai tik pradėjome geriau gintis, pakeitėme situaciją. Dabar mes rungtynėse.“

Per 23 minutes jis iš viso pelnė 16 taškų (7/9 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 13 kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą ir prasižengė tris kartus.

Tai buvo pirmasis D.Sabonio dvigubas dublis po 7 rungtynių pertraukos ir jau 21-asis šį sezoną.

„Pacers“ vos neprisižaidė.

Likus žaisti 5 sek. ir išsimetant kamuolį iš užribio pirmaujant 109:106, Indianos ekipa prasižengė puolime ir suteikė „Pelicans“ progą išsigelbėti.

D.Sabonio komanda vengė tritaškio ir stabdė varžovus pražanga.

Antrąją baudą „Pelicans“ prametė tyčia (109:107), bet kamuolį atkovojo D.Sabonis ir apsaugojo Indianos komandą.

„Pacers“ vos neprisižaidė ir paleisdami priešininkus į priekį jau nuo pirmųjų rungtynių sekundžių. „Pelicans“ pradėjo susitikimą 11:0 ir įstūmė svečius po šaltu dušu.

Tiesa, jau pirmajame kėlinyje Indianos komanda atsitiesė ir po spurto 16:2 grįžo į rungtynes.

Komandoms nugalėtoją teko aiškintis paskutinėmis sekundėmis. Kritiniu metu itin efektyviai žaidė „Pacers“ įžaidėjas Darrenas Collisonas, pelnęs 6 paskutinius Indianos klubo taškus.

D.Collisono tritaškis mačo pabaigoje padėjo atsiplėšti, o iš viso atakų organizatorius pasižymėjo 22 taškais ir 6 rezultatyviais perdavimais.

D.Collisonui geriausiai talkino D.Sabonis su dvigubu dubliu (16 tšk., 13 kam.), Mylesas Turneris pridėjo 15 (9 kam.), Bojanas Bogdanovičius ir Thaddeusas Youngas – po 14 taškų.

Pralaimėjusiems Jahlilas Okaforas surinko 25 taškus (13 kam.), Jrue Holiday sąskaitoje 19 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyvūs perdavimai, Ianas Clarkas pridėjo 18.

Su 34 pergalėmis ir 19 pralaimėjimų „Pacers“ Rytų konferencijoje užima penktą vietą.

Tuo tarpu „Pelicans“ kenčia sunkų laikotarpį. Su „Pacers“ jie varžėsi be penkių produktyviausių savo žaidėjų, tarp jų ir Anthony Daviso, kuris dabar minimas didžiuosiuose mainų ganduose.

VIDEO: „Atsarginiai“: sprogdinantys NBA mainai ir monstras, kurio laukia ir nori visi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai