Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 01

J.Valančiūnas lieka užribyje: praleis ir intriguojančią akistatą su D.Saboniu?

Jonas Valančiūnas atsikratė koronaviruso, bet į aikštę vis dar negrįžta. Lietuvis nežais ir artėjančios nakties „Memphis Grizzlies“ susitikime su „San Antonio Spurs“ klubu. Kyla abejonių, ar uteniškis žengs į aikštę ir per intriguojantį antradienio nakties mačą, kai „grizliai“ svečiuosis pas Domantą Sabonį Indianapolyje.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Pastarąjį sykį dar sausio 17-ąją NBA rungtynėse dalyvavęs J.Valančiūnas iškrito iš rikiuotės dėl „sveikatos ir saugumo protokolo“.

Kaip vėliau atskleidė pats vidurio puolėjas, pastarosiomis savaitėmis jį kamavo COVID-19, bet dar penktadienį socialiniuose tinkluose jis dalinosi įrašu, kuriame patikino, jog koronavirusą jau nugalėjo.

Tačiau net ir prisijungęs prie komandos išvykoje į San Antonijų, JV lieka užribyje ir „Grizzlies“ žaidimą gali stebėti tik iš šalies.

Jis jau nežaidė pirmajame „Grizzlies“ ir „Spurs“ mače naktį iš šeštadienio į sekmadienį ir tikrai nedalyvaus antrajame susitikime artėjančią naktį – tą jau patvirtino Memfio klubas, įtraukęs J.Valančiūną į traumuotų ir dėl kitų priežasčių negalinčių žaisti krepšininkų sąrašą.

Nors lietuvis COVID-19 jau atsikratė, manoma, jog patausoti savo centrą „Grizzlies“ siekia atsargumo dėlei. Kiek anksčiau Memfio ekipa taip pat pasaugojo ir De'Anthony Meltoną, ne iš karto grįžusį į aikštę išsigydžius koronavirusą.

Lieka neaišku, ar J.Valančiūnas galės rungtyniauti ir lietuvius itin intriguojančiose rungtynėse naktį iš antradienio į trečiadienį.

Tuomet „Grizzlies“ svečiuosis Indianapolyje, kur jų varžovais bus „Indiana Pacers“ su D.Saboniu priešakyje.

Jei J.Valančiūnas vis dėlto žengtų į aikštę, tai būtų pirmas Lietuvos rinktinės bokštų susidūrimas NBA aikštelėje nuo 2019 m. lapkričio, kai pergalę 126:114 Indianapolyje iškovojo „Pacers“ su dvigubą dublį (13 taškų ir 13 atkovotų kamuolių) surinkusiu D.Saboniu priešakyje. J.Valančiūnas tąsyk taip pat surengė dvigubo dublio pasirodymą – 14 taškų ir 10 sugriebtų kamuolių.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis prieš Joną Valančiūną
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis prieš Joną Valančiūną

J.Valančiūnas šį sezoną sužaidė 12 rungtynių, kuriose jo vidurkiai siekė 14,4 taško ir 10,4 atkovoto kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas