Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 12

J.Valančiūnas nervinosi, bet nesustabdomi „Pelicans“ toliau skrieja pergalingai

„New Orleans Pelicans“ (18-8) tampa sunkiai sustabdoma jėga NBA lygoje. Jono Valančiūno atstovaujama komanda namuose per pratęsimą 129:124 (29:36, 28:22, 41:35, 19:24, 12:7) įveikė „Phoenix Suns“ (16-11) ir laimėjo jau septintąsias rungtynes iš eilės.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Dvi savaites pralaimėjimų nepatiriantys „pelikanai“ yra karščiausia NBA komanda ir vis tvirčiau jaučiasi pirmoje Vakarų konferencijos vietoje.

„Saules“ jie įveikė antrą kartą šį savaitgalį, mat laimėjo ir susistumdymu pasibaigusias rungtynes penktadienį.

Aistrų netrūko ir šį kartą, o prie jų prisidėjo ir Jonas Valančiūnas.

Lietuvis itin sparčiai susirinko tris pražangas antrajame kėlinyje ir turėjo daug priekaištų rungtynių arbitrams, kurie JV pastabų neištvėrė po ilgosios pertraukos, kai nubaudė „Pelicans“ vidurio puolėją technine pražanga.

Iš viso J.Valančiūnas žaidė beveik 18 minučių, per kurias pelnė 8 taškus (2/4 dvit., 4/6 baud.), atkovojo 10 kamuolių, tris kartus suklydo ir susirinko penkias pražangas.

Galingai trečiajame ketvirtyje žaidę „Pelicans“ vienu metu turėjo 15 taškų pranašumą (90:75), o ir ketvirtajame kėlinyje po sėkmingos J.Valančiūno atkarpos turėjo dviženklę persvarą (106:95) likus žaisti aštuonias minutes.

Vis dėlto be savo lyderio Devino Bookerio žaidę „Suns“ sugebėjo pasivyti aikštės šeimininkus.

Likus 13,8 sek. ir „pelikanams“ pirmaujant 116:115, Naji Marshallas pataikė tik vieną baudą iš dviejų, o šansą gavęs Chrisas Paulas neklydo ir dvitaškiu likus 2,8 sek. išlygino rezultatą.

Pergalę išplėšti dar galėjo Zionas Williamsonas, bet jo šūvis buvo netikslus ir komandos keliavo žaisti pratęsimo.

Jo pradžioje Torrey Craigas dar buvo suteikęs „Suns“ pranašumą (120:119), bet tada „Pelicans“ šovė į priekį pelnydami net 10 taškų iš eilės ir atgal nebesižvalgė.

Esminis momentas įvyko Naujojo Orleano komandai pirmaujant 123:120. Arbitrai iš pradžių užfiksavo Z.Williamsono pražangą prieš iš toli atakavusį Ch.Paulą, bet „Pelicans“ treneris Willie Greenas pasinaudojo iššūkio taisykle ir pasiekė savo – pražanga buvo perrašyta Ch.Paului, o jam tai buvo jau šeštoji nuobauda, privertusį baigti rungtynes anksčiau laiko.

Jau septynerias rungtynes iš eilės „Pelicans“ sugebėjo laimėti nepaisant to, jog visą šį laiką žaidžia be traumuoto Brandono Ingramo.

„Pelicans“: Zionas Williamsonas 35 (12/18 dvit., 8 atk. kam.), CJ McCollumas 29 (10/14 dvit., 7 rez. perd.), Naji Marshallas 16, Larry Nance'as 15 (7 atk. kam.), Dysonas Danielsas 11 (8 rez. perd.).

„Suns“: Deandre Aytonas 28 (13/18 dvit., 12 atk. kam.), Mikalas Bridgesas 27 (5/13 trit.), Torrey Craigas 14 (7 atk. kam.), Damionas Lee 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas