Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 12

Jautri išpažintis: žymiąją šukuoseną pakeitęs NBA gynėjas prabilo apie seksualinę prievartą

Už linksmo „San Antonio Spurs“ gynėjo Lonnie Walkerio poelgio – skaudi istorija. 21-erių amerikietis atsisakė savo žymiosios šukuosenos, o to priežastis – jautri seksualinė patirtis. Pasirodo, šukuosenos pakeitimu jis bando išsilaisvinti nuo skausmingų praeities prisiminimų.
Lonnie Walkeris
Lonnie Walkeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

L.Walkeris atskleidė, kad pradėjo puoselėti savo šukuoseną dar vidurinėje, kai buvo seksualiai išnaudojamas. Skaudžia patirtimi krepšininkas pasidalijo savo instagramo paskyroje.

„Tikroji tiesa ta, kad pradėjau augintis šią šukuoseną dar penktoje klasėje. Man tai buvo kaip maskuotė, – rašė L.Walkeris. – Vasarą, penktoje klasėje, aš buvau arčiau šeimos. Šalia kai kurių žmonių, kuriuos dabar palikime atskirai, buvau dar arčiau.

Prie manęs buvo seksualiai priekabiaujama. Aš buvau išprievartautas ir pažemintas. Aš net prie to pripratau, nes būdamas tokio amžiaus tu nesupranti, kas yra kas. Aš buvau patiklus smalsus vaikas, kuris nežinojo, kaip atrodo tikras pasaulis.

Mano pasąmonėje atrodė, kad mano šukuosena yra kažkas tokio, ką galiu kontroliuoti. Tie plaukai buvo kažkas mano, ką aš galėjau kurti pats. Ir man tai suteikė pasitikėjimo.

Bet pastaruoju metu nesijaučiau gerai. Tie prisiminimai vis iššokdavo mano galvoje ir tie demonai išsunkė mane psichologiškai. Dėl karantino, aš pradėjau į save gilintis, pasižiūrėjau į veidrodį ir pamačiau, kas aš toks iš tiesų.

Trumpai kalbant, su Dievo pagalba per šią kelionę suradau savyje taiką ir vidinę laimę. Aš atleidau visiems, netgi tiems, kurie nenusipelnė to atleidimo. Kodėl? Nes tai nepakeliama našta. Laikas nelaukia – kodėl turėčiau švaistyti savąjį?

Nusirėžti plaukus man buvo šis tas daugiau nei tiesiog juos nusikirpti. Mano plaukai buvo mano kaukė, slėpusi vidinį nepasitikėjimą ir nesaugumą, kuriam, man atrodė, pasaulis dar nebuvo pasiruošęs.

Bet dabar jaučiuosi geriau nei bet kada anksčiau. Baigiau su senuoju aš. Aš tarsi nusimečiau savo odą psichologiškai, emociškai, fiziškai ir dvasiškai. Gyvenimas niekada nebus lengvas. Turi žaisti su kortomis, kurias turi rankoje, ir bandyti laimėti. O jei pralaimėsi – tai ne pralaimėjimas. Tai pamoka.

Vis dar turiu visa tai pereiti. Bet norėjau jums pasakyti, kad visus jus myliu. Taika, meilė ir džiaugsmas.“

View this post on Instagram

The real truth as to why i started doing this early 5th grade, it was a cloaking device for me. During the summer of my 5th grade year I was around more family. Some that names will be left alone I was around more. I was sexually harassed, raped, abused, I even got accustomed to it because being at that age you don’t know what is what. I was a gullible curious kid that didn’t know what the real world was. I had a mindset that my hair was something that I can control. My hair was what I can make and create and be mine. And it gave my confidence. As of recently I wasn’t at my best. Previous History popping up in my head and it sucked mentally “demons”..... because of this virus, I began to truly look at myself in the mirror and see who I truly was even behind closed doors. Long story short I have found peace and internal happiness through this journey god willingly. I forgave everyone even the people that don’t deserve it why? Because it’s dead weight. Time doesn’t wait on anyone so why should I waste my time on it ? Me cutting my hair was more than a cut. My hair was a mask of me hiding the insecurity’s that I felt the world wasn’t ready for. But now better then ever. Out with old. In with the new. I have shed my skin mentally, emotionally, physically, and spiritually. Life will always be hard. Gotta play with the cards your dealt with and try and make a winning hand. And if you lose. It’s never a lost. It’s a lesson ????????. I’m gonna be off this for awhile still growing through this. Just know I love each and everyone one of y’all. Peace love and happiness ????????????

A post shared by Lonnie Walker IV (@buddah) on

NBA krepšininkai Kevinas Knoxas, Davis Bertanis ir Brynas Forbesas po L.Walkerio įrašu išreiškė palaikymą žaidėjui už tokią drąsią išpažintį.

„Lonnie ilgai dėl to išgyveno, – sakė L.Walkerio agentas George'as Langbergas. – Kad jis sugebėjo tuo pasidalinti, tik parodo neįtikėtiną Lonnie tvirtumą ir drąsą. Kartu tai didžiulės naštos nusimetimas.

Jis tikisi, kad taip atsiverdamas padės ir kitiems, kurie galbūt buvo patys seksualiai išnaudoti arba tą turi iškęsti dabar. Lonnie labai dėkingas už visą palaikymą, bet tuo pačiu dabar prašo gerbti jo privatumą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas