Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 09

JAV naujausios krepšinio lygos transliacijas režisavo alytiškis

JBA (Junior Basketball Association) – JAV naujausia krepšinio lyga. Jos ženkle – NBA komandos „Lakers“ žaidėjo Lonzo Ball atvaizdas, o pirmieji čempionai - Los Andželo „Ballers“. Prie JBA pirmojo sezono daug prisidėjo ir lietuviai, o alytiškis Mykolas Adamavičius režisavo visas tiesiogines lygos videotransliacijas.
ykolas Adamavičius
ykolas Adamavičius / alytausgidas.lt nuotr.

„Po praėjusio LKL sezono TV transliacijų bei „Big Ballers Brand“ turnyrų ėmiausi ir JBA lygos režisavimo. Unikalus reikalas“, – darbą lygoje, kuri tapo NCAA (National Collegiate Athletic Association) čempionato konkurente, prisimena Mykolas.

„Labiausiai išsiskyrė tas faktas, kad į darbą skraidydavome lėktuvu. Mums, lietuviams, neįprastas jausmas į transliaciją skristi 5 val. trukmės skrydžiu iš Niujorko į Los Andželą, o kitą dieną jau dirbti Čikagoje“, – įveikta geografija stebisi JBA stransliacijų režisierius.

Alytiškiui per pirmąjį JBA sezoną, iš rungtynių į rungtynes, teko nukakti per 40 tūkst. kilometrų (iš jų 33 tūkst. – ore) – lygiai tiek pat, kiek trunka kelionė aplink pasaulį.

Su JBA žvaigždžių diena, finalais ir kitais mačais lietuviai parodė 38 rungtynes. Miestai, iš kurių teko transliuoti – Atlanta, Čikaga, Dalasas, Filadelfija, Hiustonas, Las Vegasas, Los Andželas, Niujorkas, Sietlas, Vašingtonas, taip pat teko lankytis Indianapolyje, Luisvilyje, Nešvilyje ir San Fransicke.

Darbas užjūryje buvo sudėtingesnis

M. Adamavičiui ir visai lietuviškai transliacijų komandai, kurią sudarė 16 specialistų, darbas už Atlanto buvo sudėtingesnis nei savo šalyje, mat vietoje vienų rungtynių per dieną tekdavo rodyti dvejas.

„Laimei, JBA lygoje turėjome stiprų aptarnaujantį personalą ir prodiuserių komandą, kurie darė viską, kad viskuo būtų pasirūpinta – nuo lėktuvo bilietų ir viešbučių iki transporto kuriuo vykdavome į arenas“, – prakaitą, lietą Amerikoje, prisimena Mykolas. Jo pozicija JBA, kaip ir LKL, buvo transliacijų režisierius, atsakomybė už galutinį vaizdą, matomą ekrane, skirtingų kamerų darbą, vaizdo kartojimus ir videografiką.

Pasak M. Adamavičiaus, JBA išsiskyrė didele transliacijų sparta, kadangi rungtynės vyksta žaibišku greičiu, atakas komandos suregzdavo ir per kelias sekundes, tekdavo žaibiškai ne tik reaguoti į gražius dėjimus, tačiau ir laiku paleisti kartojimus.

Lietuvių transliacijos užsienyje vertinamos

Pasak režisieriaus, lietuvių rengiamų tiesioginių transliacijų darbo kokybė užsienyje yra vertinama, todėl debiutas pasisekusiame JBA sezone – džiugina. Iš Dzūkijos kilęs transliacijų režisierius iki JAV užsienyje jau buvo dirbęs projektuose Anglijoje, Kroatijoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje, tačiau Amerikoje darbas buvo ypatingas ir dėl bendradarbiavimo su „Facebook watch“.

Su „Facebook“ M. Adamavičiui teko bendrauti ir „Big Ballers Brand“ turnyrų, transliacijų iš Prienų metu, tačiau šįkart su pasaulyje populiariausio socialinio tinklo atstovais pavyko ne tik susitikti, tačiau ir aplankyti jų būstinę.

Ballai gali grįžti į Lietuvą?

Beje, susidomėjimą lietuvišku krepšiniu visame pasaulyje sukėlę Ballai gali grįžti į Lietuvą. Šia žinia pasidalino krepšininkų tėvas, JAV naują lygą JBA sukūręs LaVar Ball. Geriausi lygos krepšininkai planuoja vykti į tarptautinį turą, o jo metu, matyt, sužaistų ir draugiškas rungtynes Lietuvoje.

Kadangi pirmąjį JBA čempionatą laimėjo Ballų atstovaujama Los Andželo „Ballers“, broliai greičiausiai užsuktų į buvusią jų karjeros stotelės šalį. Praėjusiame sezone Ballai žaidė Prienų ir Birštono „Vytauto“ (dabar – Prienų „Skycop“) komandoje. LiAngelo vidutinis rezultatyvumas žaidžiant Lietuvoje viršijo 12 taškų per rungtynes, LaMelo pelnydavo kiek daugiau nei 5 taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai