Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 07

Jimmy Butleris sugrįžo, NBA Pelenė vėl laimėjo

Jimmy Butleris sugrįžo ir padovanojo dar vieną pergalę „Miami Heat“ komandai, kuri buvo aštunta Rytų konferencijoje, bet nesiliauna stebinti NBA atkrintamosiose varžybose.

Likus žaisti pustrečios minutės trečiosiose NBA Rytų konferencijos pusfinalio rungtynėse Jimmy Butleris išprovokavo pražangą ir ėjo mesti baudų.

„Miami Heat“ lyderis sustojo atgauti kvapo, pasilenkęs ir atsirėmęs į kelius, o sirgaliai „Kaseya Center“ arenoje pakilo ant kojų, kad galėtų paploti ir nusilenkti savo didvyriui.

33 metų puolėjas grįžo po traumos į aikštę ir padėjo „Miami Heat“ dominuoti rungtynėse namie šeštadienį, kai 105:86 buvo nugalėta „New York Knicks“, o rezultatas serijoje tapo 2-1 Majamio klubo naudai.

Rytų konferencijos ketvirtfinalyje fantastišku žaidimu eliminavęs favoritę „Milwaukee Bucks“, J.Butleris dėl dešinės čiurnos traumos praleido antrąjį mačą su Niujorko klubu, bet dabar grįžo į aikštę ir pelnė 28 taškus – daugiausiai rungtynėse.

„Jaučiausi gerai, – sakė J.Butleris. – Daug atsigavimo procedūrų ir aš įsitikinau, kad galiu judėti. Už savęs turiu komandą, kurios žmonės nemato, bet ji rūpinasi bei užtikrina viską, kad galėčiau atsigauti.“

Kitaip nei pirmosiose dvejose šios serijos rungtynėse, kai vyko atkakli kova, šįkart Majamio krepšininkai dominavo nuo pat pradžios.

Tai nebuvo pats kokybiškiausias mačas. „Heat“ pataikė 38,9 proc. metimų iš žaidimo, tarp jų 7 iš 32 tritaškių (21,9 proc.).

„Kiekvienas mačas kitoks. Neturi mesti 50 tritaškių, kad laimėtum atkrintamųjų mačą. O galbūt kitose rungtynėse turėsime tai padaryti“, – sakė „Heat“ treneris Ericas Spoelstra.

„Knicks“ atakavo dar prasčiau – 34,1 proc. iš žaidimo, tarp jų 8 iš 40 tritaškių (20 proc.).

Tai nebuvo geras mačas ir buvusiam Kauno „Žalgirio“ krepšininkui Isaiah Hartensteinui. Vokietis šį sezoną renka po 5 taškus ir atkovoja po 6,5 kamuolio, bet šeštadienį per 26 min. nė karto nemetė į krepšį ir sugriebė 3 kamuolius.

„Knicks“: Jalenas Brunsonas 20, Joshas Hartas 15, RJ Barrettas 14;

„Heat“: Jimmy Butleris 28 (10/11 baudų), Maxas Strusas 19, Bamas Adebayo 17 (12 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas