Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 07

Joną Valančiūną sustabdė trauma

Jonas Valančiūnas praleido pirmąsias NBA rungtynes šį sezoną, o „Toronto Raptors“ (4-2) be vidurio puolėjo namuose neatsilaikė prieš „Sacramento Kings“ (3-5) 91:96 (23:20, 27:24, 16:24, 25:28). Lietuvis nežaidė dėl kelio skausmų, tačiau trauma neatrodo rimta.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ pralaimėjo „Kings“ klubui 91:96.
  • J.Valančiūnas dėl ištinusio kelio praleido rungtynes.
  • Trauma įvardijama kaip vienadienė.
  • Nutrūko D.DeRozano penkių iš eilės bent 30 taškų mačų serija.

J.Valančiūnas pastaruosiuose mačuose smarkiai sumušė kelį ir prieš rungtynes jį ėmė kankinti skausmai bei patinimas.

Gydytojai nusprendė, kad „centrui“ reikia poilsio. Tikimasi, kad trauma ilgam neišmuš J.Valančiūno iš rikiuotės, bet tiksli sugrįžimo data dar nežinoma. Oficialiai traumos statusas įvardijamas kaip „vienadienė“.

„Pastarąją savaitę jaučiau skausmą. Bet nepamenu, dėl ko man ėmė skaudėti kelį, – pasakojo J.Valančiūnas. – Bet kasdien darėsi vis blogiau ir blogiau. Ne kiek dėl skausmo, bet tiesiog kelyje susidarė skystis ir prasidėjo tinimas“.

Torontui labiausiai trūko ne J.Valančiūno atkovotų kamuolių (kovą po krepšiu pralaimėjo 43-47), o taškų. „Raptors“ pataikė vos 36 proc. metimų, iš kurių vos 23 proc. tritaškių.

Košmariško pataikymo naktis nutraukė ir Toronte rekordinę penkių iš eilės DeMaro DeRozano 30 pelnytų taškų seriją. Nors „Raptors“ puolimo lyderis pelnė 23 taškus, pataikė tik 7 metimus iš 20. Kyle'as Lowry pataikė tik 5 metimus iš 16 (15 tšk.).

„Tai buvo viena iš juodų dienų, kai nepataikai net iš po krepšio, – po rungtynių pripažino D.DeRozanas. – Tačiau negalime pernelyg nusiminti. Tik turime pasimokyti iš šio pralaimėjimo“.

„Net nežinau, kas nutiko, – košmariško žaidimo priežasčių nerado K.Lowry. – Tai vienas pralaimėjimas, bet labai dėl to spaudžiu save ir komandą, nes esame vienas iš geresnių klubų NBA“.

Keisčiausia, kad net ir katastrofiškai atakuodami krepšį „Raptors“ ilgą laiką pirmavo, kol „Kings“ perėmė iniciatyvą trečiojo kėlinio pabaigoje.

Buvęs „Raptors“ puolėjas Rudy Gay'us pataikė du tritaškius iš eilės ir likus žaisti 5 minutes išvedė Sakramentą į priekį 4 taškais 87:83. Šeimininkai dar spardėsi, bet R.Gay'aus metimai nukalė „Kings“ pergalę.

J.Valančiūno vietą starto penkete užėmė austras Jakobas Poeltlas, per 18 minučių pasižymėjęs 6 taškais ir 4 atkovotais kamuoliais, bet greitai baigė susitikimą dėl išnaudoto pražangų limito. Sėkmingiau pasirodė nuo suolo kilęs Lucasas Nogueira, surinkęs 7 taškus ir 5 atkovotus kamuolius.

„Kings“ gretose naudingiausiai rungtyniavo „centras“ DeMarcusas Cousinsas, J.Valančiūno netektį Toronte išnaudojęs 22 taškais ir 14 atkovotų kamuolių.

„Kings“: Rudy Gay'us 23, DeMarcusas Cousinsas 22 (14 atk. kam.), Kostas Koufas 13, Arronas Afflalo 12.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 23, Kyle'as Lowry 15 (10 rez. perd.), Pascalis Siakamas 10, Terrence'as Rossas ir Cory Josephas po 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito