Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 11

Jonas Valančiūnas – geidžiamiausių 2016-ųjų vasaros NBA laisvųjų agentų dvidešimtuke

Jonas Valančiūnas dar nesudarė naujos ilgalaikės sutarties su „Toronto Raptors“ ekipa, todėl pagal dabartinę situaciją, 2016 metais lietuvis taptų laisvuoju agentu. „Hoops Hype“ sudarė 20-ies geriausių kitos vasaros laisvųjų agentų reitingą, į kurį pateko ir Lietuvos rinktinės „centras“.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Reitinge J.Valančiūnui skirta 19-oji vieta.

Pagal NBA taisykles, aukštaūgis gali tapti apribotu laisvuoju agentu. Tai reiškia, kad jei jis susitars su kuria nors NBA komanda, „Raptors“ galės pateikti tokios pat vertės kontraktą ir susigrąžinti J.Valančiūną.

„Vis dar laukiame jo proveržio. Bet niekas pernelyg nenustebs, jei 2015-2016 metų sezoną jo vidurkis bus dvigubas dublis“, – rašo „Hoops Hype“.

16-oje reitingo vietoje rikiuojasi „Dallas Mavericks” senbuvis Dirkas Nowitzki. Tiesa, laisvuoju agentu jis taps tik tada, jei pats nutrauks dar metus galiosiančią sutartį. Žinant vokiečio ištikimybę „Mavericks“, tai labai mažai tikėtina.

Kitą vasarą laisvuoju agentu taps ir NBA žvaigždė Kobe Bryantas. Neaišku, kaip „Los Angeles Lakers“ simbolis kitą sezoną atrodys po sunkių traumų. K.Bryantui skirta 14-oji vieta.

Niekas pernelyg nenustebs, jei 2015-2016 metų sezoną jo vidurkis bus dvigubas dublis.

Tryliktoje vietoje – „San Antonio Spurs” veteranas Timas Duncanas. Bet jam kitas sezonas NBA jau gali būti paskutinis.

Dešimtoje vietoje J.Valančiūno komandos draugas DeMaras DeRozanas. Amerikietis gali pats nutraukti sutartį, tikėdamasis, kad jam mokės daugiau nei po 10 milijonų per sezoną. Kadangi atlyginimai artimiausiais metais rekordiškai išsipūs, D.DeRozanas tikrai gaus jo vertą atlyginimą.

Aštuntoje vietoje – „Miami Heat“ žvaigždė Dwyane'as Wade'as. Jo žaidimo kreivė krypsta žemyn, tačiau žaidėjo ambicijos gauti didelį atlygį – toli gražu ne, todėl įdomu, ar D.Wade'ui šį kartą pavyks pasiekti susitarimą su „Heat“ klubu.

Septintoje vietoje rikiuojasi „Chicago Bulls“ ispanas Pau Gasolis. 35-erių aukštaūgiui tai gali būti paskutinis didesnis kontraktas NBA.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Trejetuką pradeda Donato Motiejūno bendraklubis Dwightas Howardas, kuris turi teisę nutraukti sutartį su „Rockets“. Gal jis nebėra geriausias NBA „centras“, tačiau norinčiųjų jį įsigyti nusidriektų ilga eilė.

Antroje vietoje – LeBronas Jamesas. Jis ne pirmas tik todėl, kad niekas neabejoja, jog puolėjas antrą kartą „Cleveland Cavaliers“ nebepaliks.

Pirmojoje vietoje – pirmąjį kartą laisvuoju agentu tapsiąs, į karjeros piką įvažiuojantis Kevinas Durantas. Bet kuri komanda, kuri įsigis šį krepšininką, gerokai pakels savo šansus tapti NBA čempione. Jei „Oklahoma City Thunder“ neišlaikys vieno geriausių šių dienų NBA žaidėjų, klubui tai bus katastrofa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas