Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 10

Jonas Valančiūnas Naujajame Orleane įvertintas B balu

Jonas Valančiūnas šį sezoną daug prisideda prie „New Orleans Pelicans“ klubo sėkmės NBA pirmenybėse. Sezono pusiaukelėje didžiausias Naujojo Orleano dienraštis pažymiais įvertino visų „Pelicans“ žaidėjų indėlį.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Scanpix/USA TODAY Sports nuotr.

„New Orleans Pelicans“ plasnoja per vieną geriausių sezonų klubo istorijoje.

Per 20 metų Naujojo Orleano klubas tik sykį perkopė 50-ies pergalių reguliariame NBA čempionate žymę, kai 2007-2008 m. sezoną vedama Chriso Paulo laimėjo 56 rungtynes.

Dabar „Pelicans“ krepšininkai užima trečią vietą Vakarų konferencijoje ir yra laimėję 25 rungtynes bei patyrę 16 nesėkmių. Jei ir toliau žaistų tokiu ritmu, kaip tik ir taikytų į pusšimtį pergalių reguliariose pirmenybėse kiekvienai komandai sužaidus po 82 mačus.

„Pelicans“ turi rezervų, nes dėl traumų trys rezultatyviausi komandos žaidėjai – Zionas Williamsonas (po 26 taškus), Brandonas Ingramas ir CJ McCollumas (abu renka po 20,8 taško) drauge sužaidė tik 10 rungtynių.

Visose 41-eriose rungtynėse žaidęs Jonas Valančiūnas komandoje yra ketvirtas pagal rezultatyvumą – vidurio puolėjas iš Lietuvos renka po 14,1 taško, bet jis pirmas pagal atkovotus kamuolius (9,7).

NBA sezono pusiaukelėje Naujojo Orleano laikraštis „Nola“ J.Valančiūnui skyrė įvertinimą: B.

„Nė vienas kitas neturėjo prisitaikyti prie Williamsono sugrįžimo labiau nei Valančiūnas. Praėjusį sezoną Lietuvos centras suvaidino reikšmingą vaidmenį, kad Naujasis Orleanas liktų konkurencingas, kai Williamsonas nežaidė dėl pėdos traumos. Jo sugrįžimas į komandą reiškė, kad ne tiek daug erdvės lieka Valančiūnui žaisti prie krepšio. Valančiūno minutės smuko, bet jis liko patikimas kareivis. Jis – vienas iš dviejų „pelikanų“, kurie žaidė visose sezono rungtynėse. Žaidė nepaisant nedidelių traumų ir liko vienas NBA elitinių kovotojų dėl kamuolių gynyboje“, – 30-metį lietuvį vertino „Nola“ apžvalgininkas Chistianas Clarkas.

Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Jonas Valančiūnas ir Zionas Williamsonas
Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Jonas Valančiūnas ir Zionas Williamsonas

Aukščiausio įvertinimo, kurį amerikiečiai pateikia raidėmis, nusipelnė Z.Williamsonas, Naji Marshallas, Larry Nance Jr, Dysonas Danielsas ir Jose Alvarado, gavę po A.

CJ McCollumas ir Trey Murphy sulaukė po B+.

J.Valančiūnas vienintelis gavo B, o šią raide su minusu buvo įvertinti Herbas Jonesas ir Devonte Grahamas. C+ sulaukė Brandonas Ingramas ir Jaxsonas Hayesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas