Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 07

Jonas Valančiūnas pasisakė apie chaosą JAV: „Tai nepriimtina“

Antrus metus JAV gyvenantis Jonas Valančiūnas su nerimu stebėjo trečiadienio įvykius Vašingtone, kur Donaldo Trumpo gerbėjai šturmavo Kapitolijų.
Jonas Valančiūnas su nerimu stebi įvykius JAV
Jonas Valančiūnas su nerimu stebi įvykius JAV / „Scanpix“ nuotr.

„Toronto Raptors“ garbę anksčiau gynęs, o dabar „Memphis Grizzlies“ marškinėlius vilkintis J.Valančiūnas sako, kad tokie dalykai nėra toleruotini.

„Tai nepriimtina. Reikia kažką daryt... Sunku pasakyti, ką reikia daryti, bet kažką tikrai reikia. Mes, kaip sportininkai, turime kalbėti garsiai ir kelti žmonių supratingumą“, – Evanas Barnesas tviteryje cituoja lietuvį.

Kaip praneša „Grizzlies“ apžvalgininkas, komandos mintys pastarąją dieną buvo sutelktos ne į krepšinį.

JV komandos draugas Tyusas Jonesas sakė: „Krepšinis nebuvo tai, į ką koncentravomės šįryt. Kaip mes galime? Galiausiai, juk krepšinis yra tik žaidimas. Tu išeini iš šio pastato ir matai, kad mūsų šalyje vyksta daugybė dalykų.“

Primename, kad trečiadienį, praėjus kelioms valandoms po neįprasto mitingo, per kurį D.Trumpas pasakė kalbą ir kartojo savo nepagrįstus argumentus, kad lapkritį vykę rinkimai buvo suklastoti, vėliavomis mojuojantys jo šalininkai prasiveržė pro metalines užtvaras, juosiančias Kapitolijų, ir plūstelėjo į kompleksą, kur siautėjo kabinetuose ir pateko į posėdžių sales.

Įstatymų leidėjams teko slėptis po kėdėmis ir užsidėti dujokaukes, o policija bandė užbarikaduoti pastatą. Kapitolijaus viduje buvo pašauta moteris, kuri vėliau mirė, o Vašingtono merė, siekdama suvaldyti smurtą, paskelbė naktinę komendanto valandą.

Iš viso, kaip pranešama, mirė keturi žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas