Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 02 01

K.Bryanto pagerbimo mače Los Andžele – LeBrono ašaros ir širdį verianti kalba

Penktadienio mačas tarp „Los Angeles Lakers“ ir „Portland Trail Blazers“ klubų buvo neeilinis – tai buvo pirmoji akistata „Staples“ centre po praėjusį sekmadienį įvykusios katastrofos, kurios metu žuvo klubo legenda Kobe Bryantas. Likus pusvalandžiui iki dvikovos pradžios prasidėjo krepšininko pagerbimo šventė.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš pradžių arenos kube buvo parodyti du krepšininkui pagerbti skirti vaizdo įrašai, tuomet scenoje pasirodė dainininkas Usheris bei grupė „Boyz II Men“, violončelininkas Ben Hongas, o viską vainikavo kvapą gniaužianti „Lakers“ lyderio ir Anapilin iškeliavusio Kobe Bryanto puikaus bičiulio LeBrono Jameso kalba.

Iš pradžių puolėjas paminėjo visus žuvusiuosius – Alyssą Altobelli, Johną Altobelli, Keri Altobelli, Paytoną Chesterį, Sarah Chester, Christiną Mauser, Arą Zobayaną, Gianną Bryant ir Kobe Bryantą, bet netrukus pasirašytą kalbą sviedė šalin ir nusprendė kalbėti tai, ką liepia širdis.

„Turiu kai ką pasirašęs, jie man liepė nenukrypti, tačiau aš parsidavinėčiau, jei skaityčiau šį šūdą, todėl kalbėsiu tiesiai nuo širdies“, – aistruolių ovacijas sukėlė LeBronas.

„Pirmas dalykas, kurį norisi pasakyti, kad viskas yra šeima. Kuomet žiūriu į šią areną, mes visi gedime. Mes visi esame to paliesti. Mes visi sielvartaujame. Tačiau kuomet turime praeiti pro visa tai, geriausia ką galime padaryti – atsiremti į savo šeimą. Nuo pat sekmadienio ryto iki pat dabar – ir aš buvau girdėjęs apie „Lakers“ tautą dar prieš čia atvažiuojant ir kokia didelė šeima ji yra – aš mačiau būtent tai. Ne tik iš žaidėjų, ne tik iš personalo, ne tik iš organizacijos, bet iš visų jūsų.

Visi čia susirinkę yra viena šeima. Ir aš žinau, kad Kobe, Gianna, Vanessa ir visi kiti jums dėkoja iš visos širdies.

Tačiau šiandien žiūrėkime į visą tai kaip į šventę. Tai 20-ies metų kraujo, prakaito ar palaužto kūno šventė. Šiandien švenčiame vaiką, kuris atėjo čia būdamas 18, baigė karjerą būdamas 38 ir tapo turbūt geriausiu tėčiu, kokį esame išvydę.

Šiandien yra šventė.

Kobe man yra brolis. Taigi jo žodžiais – Mamba Out, tačiau mūsų žodžiais – niekuomet nepamirštas. Gyvenk toliau, brolau.“

Ilgosios pertraukos metu dainininkai Wiz Khalifa ir Charlie Puthas atliko dainą „See You Again“, kuri buvo sukurta pagerbti taip pat tragiškai žuvusiam „Greiti ir įsiutę“ filmo aktoriui Paului Walkeriui.

Sausakimšame „Staples“ centre buvo likusios tik dvi laisvos parketinės vietos. Tai tos pačios vietos, kuriose Kobe ir Gigi sėdėjo gruodžio 29-ąją įvykusiame mače prieš „Dallas Mavericks“. Ant kėdžių buvo palikti „Mamba Academy“ antruoju numeriu pažymėti marškinėliai, kuriuos vilkėjo Gianna, bei 24-uoju numeriu pažymėti Kobes Bryanto marškinėliai.

Kobe ir jo dukra Gianna buvo pagerbti ir simboline tylos minute, kuri truko 24,2 sekundės, o visos ceremonijos metu aikštės viduryje buvo padėti 8 ir 24 numeriais paženklinti gėlių vainikai. Šie patys numeriai puošė ir „Staples“ centro parketą.

VIDEO: Visa Kobe Bryanto pagerbimo ceremonija

Atkaklūs mūšis tarp „Lakers“ ir „Blazers“ klubų baigėsi svečių pergale rezultatu 127:119.

Nugalėtojų gretose įspūdingą pasirodymą surengę ryškiausia klubo žvaigždė Damianas Lillardas. Gynėjas pelnė net 48 taškus, atliko 10 rezultatyvių perdavimų, o iki įsimintino trigubo dublio jam pritrūko vienintelio atkovoto kamuolio.

Po krepšiais dominavęs Hassanas Whiteside'as pelnė 30 taškų (13/14 dvit.) ir atkovojo 13 kamuolių.

„Lakers“ nuo pralaimėjimo neišgelbėjo 37 Anthony Daviso taškai (15 atk. kam., 6 rez. perd.)

LeBronas Jamesas pelnė 22 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas