Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 11

K.Porzingis ir L.Dončičius įkrėtė 50 taškų su žvaigžde išsiskyrusiai „Spurs“

Du Europos krepšinio talentai nukalė pergalę „Dallas Mavericks“ komandai (19-16) per NBA rungtynes trečiadienį, kai slovėno ir latvio pastangomis 115:104 buvo nugalėtas „San Antonio Spurs“ klubas (18-15).
Luka Dončičius ir Kristapas Porzingis
Luka Dončičius ir Kristapas Porzingis / „Scanpix“ nuotr.

Luka Doničius pelnė 22 taškus, atkovojo 12 kartų kamuolį ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų, užfiksavęs 33-ią trigubą dublį per karjerą NBA.

Kristapas Porzingis pelnė 28 taškus ir atkovojo kamuolį 14 kartų per mačą, kurio pergalė išplėšė spurtu rungtynių pabaigoje, kai „Mavericks“ pabėgo 17:4.

Šiose rungtynėse „Spurs“ jau neturėjo LaMarcuso Aldridge'o.

Septynis kartus NBA „All-Star“ rungtynėse žaidęs 35 metų aukštaūgis nusprendė palikti „Spurs“ per šeštąjį sezoną San Antonijaus klube. Apie tai prieš rungtynes patvirtino „Spurs“ treneris Greeggas Popovichius.

„Jis buvo puikus komandos draugas, – sakė G.Popovichius, pridūręs, kad L.Aldridge'as yra sveikas. – Mes tiesiog manome, kad šioje situacijoje laimės abi pusės: LaMarcusas ir klubas.“

Šį sezoną po 13,7 taško ir 4,5 kamuolio per 25 minutes rinkęs L.Aldridge'as pastaruoju metu buvo nustumtas ant atsarginių suolo, nepaisant savo didelio kontrakto – priklauso 24 mln. dolerių už paskutinius kontrakto metus.

4-5 pozicijose galintis žaisti krepšininkas nebuvo patenkintas sumenkusiu vaidmeniu, klubas nebuvo patenkintas juo – paskutinėse rungtynėse kovo 1 dieną jis gavo tik 15 minučių žaidimo laiko ir pelnė 2 taškus. Dėl traumų šį sezoną aukštaūgis žaidė mažiau, jo taiklumas krito.

San Antonijaus klubas bandys išmainyti veteraną, kuris per penkerius metus komandoje rinko po 19,5 taško ir atkovojo po 8 kamuolius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LaMarcusas Aldridge'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./LaMarcusas Aldridge'as

„Spurs“ gynėjas Patty Milsas ilgiausiai žaidė su L.Aldridge'u, nes jie kartu rungtyniavo dar ir „Portland Trail Blazers“ – ten L.Aldridge'as žibėjo devynerius metus.

„Jis turbūt ilgiausiai turėtas mano komandos draugas gyvenime, – sakė P.Millsas. – Jis akivaizdžiai buvo gerbiamas šioje komandoje, kaip ir bet kurioje kitoje. Kaip komandos draugas, linkiu jam geriausio.“

„Scanpix“/AP nuotr./LaMarcusas Aldridge'as
„Scanpix“/AP nuotr./LaMarcusas Aldridge'as

Trečiadienį „Spurs“ komandai DeMaras DeRozanas pelnė 30 taškų ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. P.Millsas pridėjo 14 taškų, o Rudy Gay – 13.

„Mavericks“ pranoko „Spurs“ krepšininkus kovoje dėl kamuolių net 51:30.

„Mes pralaimėjome rungtynes po krepšiu, – sakė G.Popovichius. – Porzingis buvo nuostabus po krepšiais. Manau, kad mes gerai gynėmės prieš Dončičių, žaidėme kietai, gerai, bet padarėme per daug mentalinių klaidų.“

K.Porzingis, kurio karjerą buvo pristabdžiusios traumos, pasiekė dvigubą dublį per trečią mačą iš eilės ir septintą per 12 pastarųjų rungtynių. „Jaučiuosi, kad grįžtu, – sakė K.Porzingis. – Vis dar turiu dirbti. Po operacijos koja nesijaučia taip pat.“

„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis
„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis

NBA Vakarų konferencijos lentelėje abu klubas žengia šalia – „Spurs“ septintas, o „Mavericks“ – aštuntas.

Kitose NBA rungtynėse trečiadienį „Memphis Grizzlies“ 127:112 pranoko namie „Washington Wizards“, siaučiant Jonui Valančiūnui – lietuvis pelnė 29 taškus ir atkovojo 20 kamuolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas