Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 01

Ką sako tyla Kalifornijoje – ar „Lakers“ liks nieko nepešę?

Pirmoji NBA laisvųjų agentų rinkos naktis tapo tikra žvaigždžių kruša į įvairius JAV kampelius. Vienas po kito iš rinkos dingo tokie žaidėjai kaip Kevinas Durantas, Kyrie Irvingas ir Jimmy Butleris. Kol kitos komandos džiūgauja dideliais laimėjimais, nei nieko negirdėti iš „Los Angeles Lakers“ stovyklos.
Kawhi Leonardas
Kawhi Leonardas – svarbiausias „Los Angeles Lakers“ taikinys. / „Scanpix“ nuotr.

D'Angelo Russello persikėlimas į „Golden State Warriors“ sumaišė kortas „Lakers“ stovyklai. Dabar sudėties šachmatų partija gali tapti itin sudėtinga – Kawhi Leonardas arba nieko.

Los Andželo ekipa galėjo bandyti visais įmanomais būdais prisivilioti D.Russellą arba kurią kitą žvaigždę, bet vadovybė nusprendė laukti. Tikslas aiškus – „Lakers“ tikisi, jog K.Leonardas paliks Torontą ir kels sparnus į saulėtąją Kaliforniją.

„Lakers“ šansai prisivilioti NBA finalų MVP tampa dar sunkesni, nes K.Leonardo nori ir kita miesto komanda „Los Angeles Clippers“, kuri atsidūrė toje pačioje valtyje. „Clippers“ labai norėjo prie K.Leonardo pridėti dar vieną žvaigždę, bet K.Durantas, J.Butleris ir A.Horfordas pasiūlymus atmetė. Čia „Lakers“ mato šviesą tunelio gale – komandoje jau yra dvi aukšto kalibro žvaigždės LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

„Yahoo Sports“ apžvalgininkas Chrisas Haynesas pranešė: „K.Leonardas šiandien nebesusitiks su jokia NBA komanda ir savo sprendimą priims per kelias ateinančias dienas.“

Tos kelios ateinančios dienos gali tapti kertinės likusiai „Lakers“ sudėties dėlionei. George‘as Hillas prisijungs prie „Milwaukee Bucks“, Trevoras Ariza bei Dewayne‘as Dedmonas vyksta į „Sacramento Kings“. DeAndre Jordanas suvienys jėgas su K.Durantu „Brooklyn Nets“. Naujus klubus rado ir tokie „vaidmenų“ žaidėjai kaip Tajus Gibsonas, JJ Redickas bei Terrence‘as Rossas.

Akivaizdu, kad „Lakers“ pageidavimų sąrašas tirpsta kaip ledai vasaros karštyje.

Jei prie komandos prisidėtų K.Leonardas, visa kita taptų nesvarbu. „Lakers“ iškart virstų favorite laimėti NBA titulą. Klubas „ant popieriaus“ turi vos tris žaidėjus (L.Jamesas, A.Davisas, Kyle‘as Kuzma), tačiau Kawhi prisijungimas leidžia tikėtis lengvo pasivaikščiojimo reguliariajame sezone ir mažai įdomu, ką komanda turės ant suolo.

Jeigu K.Leonardas „Lakers“ parodys špygą – laisvųjų agentų rinka gali padaryti tą patį. Tokiu atveju reikia tikėtis, kad laisvi dar bus Danny Greenas, Sethas Curry, Enesas Kanteris, Bobanas Marjanovičius, Willie Cauley-Steinas, Elfridas Paytonas, Kelly Oubre jaunesnysis, Richaunas Holmesas, T.J.McConnellas, Markieffas Morrisas.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Kawhi Leonardas ir Danny Greenas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Kawhi Leonardas ir Danny Greenas

Šios pavardės būtų labai geri papildymai šalia K.Leonardo, bet net trys ar keturi tokie žaidėjai niekad neprilygs NBA finalų MVP klasės žaidėjui, kuris vienas savo jėgomis pajėgtų nutempti „Lakers“ iki čempionų titulo.

Organizacijos stabilumu „Lakers“ nepasižymi ir konkuruojant su „Clippers“ tai tampa itin dideliu minusu. Buvęs komandos generalinis vadybininkas Magicas Johnsonas paliko savo pareigas paskutinę reguliaraus sezono dieną. Per tą laiką jis viešai kritikavo „Lakers“ organizaciją bei generalinį vadybininką Robą Pelinką.

„Los Angeles Times“ teigia, jog M.Johnsonas buvo susitikęs su K.Leonardu ir žaidėjui patiko kryptis, kuria eina „Lakers“. Manoma, jog žaidėjui reikėjo įsitikinti, kodėl M.Johnsonas paliko organizaciją. Buvęs generalinis vadybininkas vis dar yra geras komandos savininkės Jeanie Buss draugas ir teigė, jog visais įmanomais būdais bandys padėti „Lakers“ ekipai.

Visgi M.Johnsono argumentų gali nepakakti, nes „Clippers“ organizacija demonstruoja stabilesnį gyvenimą. Puikus treneris Docas Riversas bei vadovų kabinetas su Steve'u Ballmeru bei Jerry Westu. Komanda jau praėjusiame sezone žaidė atkrintamosiose neturėdama ryškios žvaigždės – puikūs žaidėjai Lou Williamsas ir Montrezlas Harrellas kilo nuo suolo ir jau turi suformavę gerą aplinką vienos žvaigždės dominavimui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Magicas Johnsonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Magicas Johnsonas

„Toronto Raptors“ kortos išsaugoti žvaigždę priklauso nuo klubo pasiryžimo gerokai viršyti algų kepurę bei ilgai mokėti didelį prabangos mokestį. „Raptors“ praėjusiame sezone pateko į penketuką komandų, mokančių didžiausią prabangos mokestį. Net ir be Kawhi „Raptors“ žaidėjams išleis 111 milijonų dolerių. Pridėjus D.Greeną ir K.Leonardą, suma gali šokti net iki 158 milijonų dolerių ir sudėtyje turint 11 žaidėjų.

Daug šioje dėlionėje gali suvaidinti ir jau minėtas D.Greenas. Jei „Raptors“ nepavyks pratęsti D.Greeno kontrakto, tai K.Leonardas, tikriausiai, patrauks į Los Andželą. Pranešama, jog D.Greenu domisi „San Antonio Spurs“ klubas, kuriame žaidėjas jau iškovojo žiedą kartu su K.Leonardu 2014 metais.

K.Leonardo sprendimas nulems šių trijų klubų ateitį. Vienas žaidėjas, tačiau toks, kuris tave paverčia favorite kovojant dėl titulo, yra aukso vertės. „Lakers“ pirmąją laisvųjų agentų rinkos naktį atsitvėrė tylos siena, tačiau antradienį ar trečiadienį prasidės pirmieji veiksmai, lemsiantys galutinę žvaigždžių padangės dėlionę pajėgiausioje planetos lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento