Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 22

Kameros įrodė: R.Rondo spjovė Ch.Paului į veidą, NBA peštukai sulaukė bausmių

Realybės šou drama virtęs pirmasis oficialus LeBrono Jameso mačas Los Andžele parodytas ir iš dar vieno kampo. Papildomos filmavimo kameros vaizdas įrodė, kad žymiosios muštynes „Staples Center“ arenoje kilo po to, kai „Los Angeles Lakers“ gynėjas Rajonas Rondo spjovė Chrisui Paului į veidą.
Rajonas Rondo ir Chrisas Paulas įsivėlė į muštynes
Rajonas Rondo ir Chrisas Paulas įsivėlė į muštynes / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ne“, – paklaustas, ar R.Rondo spjovė priešininkui į veidą, vakarą po incidento spaudos konferencijoje savo auklėtinį gynė treneris Luke'as Waltonas.

Pats 32 metų 185 cm ūgio įžaidėjas taip pat purtė galvą ir tikino nespjovęs į Ch.Paului į veidą – esą to net negalėtų padaryti dėl dantų apsaugos.

Bet peržiūrėjus papildomas vaizdo kameras, kurios priklausė „Rockets“, pasidarė akivaizdu – spjūvis į veidą buvo.

„Tai ganėtinai šlykštu, – spjūvį komentavo „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni. – O ką turėjo daryti Paulas? Stovėti lyg niekur nieko apspjautas ir gavęs į galvą sakyti, kad viskas gerai?“

C.Anthony: „Tai nepriimtina. Taip niekas nesielgia – nei sporte, nei gatvėje. Taip net gatvėse nebūna. Net nežinau, ką bepasakyti – didžiulė nepagarba.“

Išnagrinėjusi vaizdinę informaciją NBA nusprendė, jog muštynėse aktyviai dalyvavęs Brandonas Ingramas turi būti suspenduotas 4, R.Rondo – 3, Ch.Paulas – 2 rungtynėms.

Sprendimas priimtas atsižvelgus ir į R.Rondo spjūvį „Rockets“ įžaidėjui, ir į darbą paleistus kumščius.

NBA išvadose nurodyta, jog Ch.Paulas suspenduotas dviem mačams dėl bakstelėjimo R.Rondo į veidą (amerikietis įdrėskė varžovui paakį) ir smūgio varžovui kumščiu.

Anot NBA, R.Rondo bausmė didesnė tik todėl, kad jis pirmas smūgiavo priešininkui.

VIDEO: Chris Paul, Rajon Rondo, Brandon Ingram throw punches Rockets vs Lakers fight | NBA Highlights

Hjustono komandai tokios NBA išvados nepatiko. „Rockets“ pasirodė, kad Ch.Paulas turėjo būti suspenduotas daugiausiai vienerioms rungtynėms.

„Tai neteisinga, – pareiškė treneris Mike'as D'Antoni. – Suprantu, kodėl jis galėtų būti suspenduotas vienam susitikimui. Bet dabar finansiškai jam tai kainuos triskart daugiau nei kitiem dviem žaidėjams. Tai neatrodo teisinga.“

Remiantis NBA taisyklėmis ir iš žaidėjų atlyginimo už dėl suspendavimo praleistas rungtynes procentaliai išskaičiuojant pinigus, Ch.Paulas neteks maždaug 491 tūkst. JAV dolerių grynais. R.Rondo tai atsilieps 186 tūkst., B.Ingramui – 159 tūkst.

Sekmadienio treniruotėje po rungtynių „Lakers“ turėjo komandos susirinkimą, kuriame diskutavo apie muštynes su „Rockets“ žaidėjais.

„Pasimokėme ir einame į priekį, – sakė Los Andželo klubo treneris Luke'as Waltonas. – Visi apie tai pasišnekėjome ir supratome žinutę. Svarbiausia vyriškai priimti situaciją ir eiti į priekį.“

Beje, L.Waltonas gali džiaugtis, kad B.Ingramas praleis tik 4 rungtynes. NBA atstovai teigė, jog 21-erių puolėjas būtų nubaustas griežčiau, jei jo smūgis ranka būtų pataikęs Ch.Paului.

Skirdama bausmę NBA įvertino B.Ingramo smūgį Jamesui Hardenui, paleistą netaiklų smūgį Ch.Paului ir agresyvius veiksmus prieš teisėjus.

VIDEO: J.Jankevičius sudrebino „Atsarginių“ laidą: be cenzūros apie Domantą, Joną ir karalių

„Tas netaiklus smūgis buvo labai pavojingas ir galėjo atnešti baisių pasekmių, – tikino NBA krepšinio operacijų prezidentas Kiki VanDeWeghe. – Jis nepataikė, bet pats veiksmas ir galimos pasekmės buvo rimtos.

Analizavome incidentą atskirai nagrinėdami kiekvieno žaidėjo veiksmus: kas ką padarė, kaip pavojingai elgėsi. Bausmėmis norime atgrasyti žaidėjus nuo tokių galimų veiksmų. Norime parodyti, jog toks elgesys yra nepriimtinas. Muštynėms nėra vietos NBA. Ir niekada nebuvo.

Patikėkite, ketverios rungtynės vis tiek yra daug. Ypač žaidėjui tai atsiliepia finansiškai, bet tuo pačiu pakenkia ir komandai.“

Muštynės Los Andžele įvyko likus žaisti 4 min. 13 sek. iki ketvirtojo kėlinio pabaigos. „Rockets“ tuomet pirmavo 109:108.

Po maždaug 10 minučių pauzės, susitikimas buvo pratęstas, o „Rockets“ šventė pergalę 124:115 ir įrašė „Lakers“ antrąjį pralaimėjimą.

Beje, po krepšininkų muštynių užribyje kilo aistros. R.Rondo šeimos nariai konfliktavo su Ch.Paulo žmona Jada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas