Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karšta žinia iš už Atlanto: J.Valančiūnas susitarė dėl ilgalaikio kontrakto

Jonas Valančiūnas keičia komandą NBA lygoje. Aukštaūgis iš Utenos susiderėjo dėl ilgalaikio kontrakto su „Washington Wizards“ klubu.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė, kad 32-ejų lietuvis su JAV sostinės komanda susitarė dėl trejų metų 30 mln. dolerių vertės kontrakto.

Uteniškis dėl nepasirašyto kontrakto neatstovauja Lietuvos rinktinei olimpinėje atrankoje. Vis dėlto šis susitarimas situacijos nekeičia, nes oficialiai parašai ant sutarties galės būti sudėti tik liepos 6 dieną.

J.Valančiūnas pastaruosius trejus metus žaidė „New Orleans Pelicans“ klube, kur uždirbdavo po 15 mln. dolerių per sezoną.

Vida Press nuotr./Jonas Valančiūnas
Vida Press nuotr./Jonas Valančiūnas

„Wizards“ bus ketvirtoji lietuvio komanda – be „Pelicans“, jis yra žaidęs ir „Toronto Raptors“ bei „Memphis Grizzlies“ klubuose.

Praėjusiame sezone JV vidutiniškai pelnydavo po 12,2 taško ir atkovodavo po 8,8 kamuolio. Per tris sezonus Naujajame jis praleido tik 11 rungtynių iš 246.

„Wizards“ praėjusiame sezone laimėjo tik 15, o pralaimėjo net 67 rungtynes ir Rytų konferencijoje užėmė priešpaskutinę 14-ą vietą.

Vašingtono klubas pastarąjį kartą atkrintamosiose žaidė dar 2020-2021 m. sezone, kai komandoje dar žaidė Russellas Westbrookas ir Bradley Bealas.

Dabar „Wizards“ didžiausias viltis sieja su antruoju šių metų naujokų biržos šaukimu prancūzu Alexu Sarru. 19 metų 213 cm ūgio žaidėjas veikiausiai žais sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, greta J.Valančiūno.

Praėjusiame sezone rezultatyviausiai „burtininkų“ gretose žaidė Kyle'as Kuzma (22,2 taško) ir Jordanas Poole'as (17,4 taško). Šie žaidėjai turėtų tęsti karjeras Vašingtone ir ateinančiame sezone.

„Scanpix“ nuotr./„Wizards“ lyderiai Kyle'as Kuzma ir Jordanas Poole'as
„Scanpix“ nuotr./„Wizards“ lyderiai Kyle'as Kuzma ir Jordanas Poole'as

J.Valančiūnas bus antrasis „Wizards“ aprangą vilkėsiantis lietuvis – 2006-2009 m. laikotarpiu JAV sostinėje žaidė dabartinis Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Darius Songaila.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai