Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 12

Keistas būdas baigti karjerą: Vince'as Carteris atsisveikino su ašaromis akyse

Vince'as Carteris tikėjosi, kad paskutines savo karjeros rungtynes sužais kur kas įprastesnėmis aplinkybėmis. Vis dėlto panašu, kad 43-ejų lygos legendai sportbačius ant vinies teks pakabinti daugiau nei mėnesiu anksčiau, negu tikėjosi.
Vince'as Carteris
Vince'as Carteris / „Scanpix“ nuotr.

22-ąjį sezoną lygoje žaidžiantis veteranas prieš kurį buvo užsiminęs, jog šis sezonas jam jau bus paskutinis.

Tačiau V.Carteris tikėjosi, kad paskutines rungtynes su „Atlanta Hawks“ apranga jis sužais balandžio 15-ąją, kai „vanagai“ finišuos NBA reguliariajame sezone.

Nors taip vis dar gali nutikti, panašu, kad veteranas jau susitaikė, jog stipriausioje pasaulio lygoje paskutines savo minutes jis jau sužaidė.

Praėjusią naktį paaiškėjus, jog „Utah Jazz“ aukštaūgis Rudy Gobert'as užsikrėtė koronavirusu, NBA lyga priėmė beprecedentį sprendimą neribotam laikui stabdyti pirmenybes.

V.Carteris kartu su „Hawks“ komanda tuo metu žaidė namų rungtynėse prieš „New York Knicks“. NBA nesiėmė sprendimo nutraukti jau vykstančius susitikimus, tad Atlantoje vykęs mačas, užsitęsęs dėl pratęsimo, buvo vykdomas įprastine tvarka.

Vis dėlto 13 minučių šiame susitikime sužaidęs ir 5 taškus surinkęs V.Carteris po rungtynių svarstė, kad tai – jo karjeros pabaiga.

„Labai keista. Kai mums apie viską pranešė, aš sėdėjau ir galvojau: „Na ką gi, štai ir viskas. Tiesiog šitaip, viskas baigėsi.“ Labai keista“, – po rungtynių kalbėjo nuo 1998-ųjų lygoje žaidęs krepšininkas.

„Hawks“ rungtynes prieš „Knicks“ pralaimėjo 131:136, tačiau pratęsimo pabaigoje Atlantos klubo aistruoliai gavo tai, ko prašė.

Paskutinėmis sekundėmis „Hawks“ gerbėjai ėmė skanduoti „Mes norime Vince'o!“, o į šiuos prašymus atsižvelgęs šeimininkų strategas Lloydas Pierce'as dar spėjo į aikštę išleisti 43-ejų žaidėją.

Su šypsena ant parketo žengęs V.Carteris sugebėjo su NBA lyga atsisveikinti prideramai – gavęs kamuolį iš Trae Youngo, veteranas švystelėjo taiklų tritaškį, pakėlusį ant kojų visus Atlantos arenos sirgalius.

VIDEO: Vince'as Carteris pataiko metimą galbūt paskutinėse savo karjeros rungtynėse

„Jeigu viskas baigėsi šiandien, tai bus tai, ką prisiminsiu visą gyvenimą. Bent jau pelniau paskutinius taškus. Tai bus keistas, bet šaunus prisiminimas“, – po mačo kalbėjo V.Carteris.

Paskutinis NBA krepšininkas, vis dar rungtyniaujantis lygoje nuo dešimtojo praėjusio amžiaus dešimtmečio, žaidė net aštuoniuose skirtinguose klubuose.

Karjerą jis pradėjo ir labiausiai išgarsėjo su „Toronto Raptors“ apranga (1998-2004 m.), vėliau vedė į priekį „New Jersey Nets“ (2004–2009 m.), o taip atstovavo „Orlando Magic“ (2009–2010 m.), „Phoenix Suns“ (2010–2011 m.), „Dallas Mavericks“ (2011-2014 m.), „Memphis Grizzlies“ (2014–2017 m.), „Sacramento Kings“ (2017–2018 m.) ir „Hawks“ (2018–2020 m.) ekipoms.

Iš viso per 22 metus V.Carteris sužaidė net 1540 susitikimų (trečia vieta per NBA istoriją), kuriuose rinko po 16,7 taško, atkovojo po 4,3 kamuolio ir atliko po 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

Geriausią sezoną jis žaidė dar vilkėdamas „Raptors“ marškinėlius, kai 2000–2001 m. rinko net po 27,6 taško per mačą.

Labiausiai V.Carteris NBA gerbėjams įsiminė po legendinio 2000-ųjų dėjimų konkurso, kuriame surengė įsimintiną pasirodymą.

VIDEO: Vince'o Carterio pasirodymas 2000 m. dėjimų konkurse

Tų pačių metų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse įspūdingo šuolio krepšininkas atliko ir vieną įspūdingiausių visų laikų dėjimų, peršokdamas per 218 cm ūgio prancūzą Fredericą Weissą.

VIDEO: Vince'o Carterio dėjimas per Fredericą Weissą Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas