Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 16

Keistas švilpukas Jonui Valančiūnui: NBA čempionų pergalę nulėmė abejotini teisėjų sprendimai

NBA Rytų konferencijos finalininkų revanšą Klivlande apjuodino teisėjai. Keisti teisėjų sprendimai pasipylė lemtingomis „Toronto Raptors“ ir „Cleveland Cavaliers“ rungtynių minutėmis. Galvą kraipė ir Jonas Valančiūnas, pats atsidūręs labai keistoje situacijoje, kai arbitrai užfiksavo lietuviui pražangą puolime. Torontas NBA čempionų tvirtovę paliko abejingas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Raptors“ iki rungtynių pabaigos likus 1 min. 39 sek. dar pirmavo vienu tašku 114:113, tačiau Kyle'ui Lowry po krepšiu buvo užfiksuota ginčytina pražanga, o vėliau ir techninė už į žemę sviestą bei nuo kojos atšokusį kamuolį.

Tai buvo pirmasis keistas teisėjų sprendimas „Cavaliers“ pergalės link.

„Kamuolys atsimušė į mano koją, – po rungtynių dėl techninės pražangos teisinosi K.Lowry. – Taip atsitiko netyčia. Juk kamuolys nenulėkė į tribūnas, o jį pagavo treneris.

Nesvarbu. Nenoriu prarasti pinigų, jei man skirs baudą už kalbas.“

„Nemanau, kad reikėjo skirti techninę, – pritarė savo įžaidėjui Dwane'as Casey. – Jis nesuvaldė kamuolio ir šis atsitrenkė į koją. Mūsų lygoje dirba geriausi pasaulio teisėjai, tačiau toje situacijoje pražangos skirti nereikėjo.“

„Cavaliers“ paskutinę minutę perėmė iniciatyvą po aukštaūgio Channingo Frye tritaškio 117:115. LeBronas Jamesas skirtumą padidino iki 119:115, o „Raptors“ viltis galutinai nubraukė dar vienas keistas teisėjų sprendimas.

Jonas Valančiūnas ieškojo, kaip perduoti kamuolį K.Lowry, tačiau klubu užkabino Kyrie Irvingą ir buvo nubaustas pražanga puolime, nors su kamuoliu rankose sukosi aplink savo ašį. Tuo tarpu K.Irvingas pats gaudydamas K.Lowry užkliuvo už lietuvio.

„Neįtikėtina“, – tokiais teisėjų sprendimais negalėjo patikėti „Raptors“ rungtynių komentatoriai.

NBA išanalizuos teisėjų darbą Klivlande. Lygos teisėjų priežiūros komisija tą daro po kiekvienų NBA rungtynių, kurios paskutinėmis minutėmis vyksta taškas į tašką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas