Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 16

Kirtis Ą.Tubelio akcijoms NBA: išmatavus paaiškėjo, kad yra žemesnis nei manyta

Jungtinėse Valstijose prasidėjo šių metų NBA naujokų biržos žaidėjų stovykla „NBA Draft Combine“, kurioje dalyvauja ir lietuvis Ąžuolas Tubelis. Tiesa, pirmieji testai mūsiškiui nebuvo sėkmingi.
Ąžuolas Tubelis
Ąžuolas Tubelis / Scanpix/USA TODAY Sports nuotr.

Arizonos universiteto komandoje pastaruosius trejus metus žaidęs Ą.Tubelis atliko fizinius matavimus, o vėliau dalyvavo įgūdžių patikrinimuose.

Išmatavus lietuvį paaiškėjo, kad jo ūgis be batų – 205 cm, nors iki šiol buvo pateikiama, kad Ą.Tubelis yra 211 cm ūgio.

Lietuvis sveria 106,5 kg, o jo „sparnų“ (ištiestų rankų ilgis) yra 211 cm.

Ą.Tubelio akcijoms daug nepridėjo ir tritaškiai – atlikdamas jų testą iš 25 metimų lietuvis įmetė tik 7. Palyginimui, patikrinimą laimėjęs Marcusas Sasseris įmetė net 20 tolimų metimų iš 25.

Lietuvis strigo ir atakuodamas iš statinės padėties – į krepšį įkrito tik 9 metimai iš 25.

Tačiau Ą.Tubelis demonstravo taiklumą kitose rungtyse. Mesdamas baudų metimus jis neklydo ir tapo vienu iš trijų stovyklos dalyvių, demonstravusiu 100 proc. taiklumą, o atlikdamas metimus iš vidutinio nuotolio po judėjimo pristatomu žingsniu aukštaūgis įmetė 53,3 proc. metimų. Pastarasis rodiklis buvo tarp dviejų geriausių iš stovyklos dalyvių.

Lietuvis buvo išbandytas ir bėgimo rungtyse. Tris ketvirčius aikštės jis perbėgo per 3,5 s, stiprokai nusileisdamas lyderiams. Pavyzdžiui, Sethas Lundy aikštę prabėgo per 3,15 s.

Sprinte keičiant kryptį aplink baudos aikštelę Ą.Tubelis fiksavo 11,17 s laiką ir lyderiui M.Sassaeriui nusileido beveik puse sekundės.

Vertikalaus šuolio rungtyje lietuvis užfiksavo 77,5 cm rezultatą, kai aukščiausiai pašokęs Jazianas Gortmanas stryktelėjo net 98,8 cm. Iš vietos Ą.Tubelis pašoko 60 cm ir lyderiui Jordanui Walschui nusileido 24 cm.

„NBA Draft Combine“ tęsis iki gegužės 21-osios, tad lietuvis dar turės progų pagerinti savo rezultatus.

Naujokų birža vyks birželio 22 dieną. Ą.Tubeliui joje geriausiu scenarijumi prognozuojamas šaukimas antrojo rato pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas