Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 03

Ar Mindaugas Kuzminskas galėtų tapti „Knicks“ problemų sprendimu?

„New York Knicks“ naujokas Mindaugas Kuzminskas per ketverias rungtynes aikštėje pasirodė du kartus, o iš viso NBA reguliariajame sezone rungtyniavo vos 15 minučių. Tokiu Jeffo Hornaceko sprendimu nėra patenkinti ekipos sirgaliai, žinoma, daugelis lietuvių, o dabar ir „New York Post“ apžvalgininkai. Lietuvis savo minutes išnaudoja labai efektyviai, o Carmelo Anthony dubleris Lance'as Thomasas, tiesioginis M.Kuzminsko konkurentas pozicijoje, vis dar neranda savojo žaidimo. Reikia permainų?
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

L.Thomasas praėjusiais metais puikiai sužaidė keletą mėnesių, patyrė traumą, o dideles viltis į jį dedantys „Knicks“ vasarą jam pasiūlė ketverių metų 27 mln. JAV dolerių vertės sutartį. J.Hornacekas taip pasitiki šiuo puolėju, kad rungtynėse su „Pistons“ jis ketvirtajame kėlinyje rungtyniavo vietoje Kristapo Porzingio.

Carmelo Anthony turintis keisti žaidėjas kol kas sužaidė 71 minutę ir yra aštuntas žaidėjas pagal šį rodiklį, nusileisdamas tik Brandonui Jenningsui, Justinui Holiday ir „Knicks“ starto penketui.

L.Thomasas per beveik 18 minučių renka po 3,3 taško, dvitaškius meta vos 33 proc. taiklumu, o per ketverias rungtynes metė du tritaškius ir pataikė vieną.

„Knicks“ trenerių štabas mano, kad M.Kuzminskas dar nėra pasiruošęs žaisti gynyboje, todėl labiausiai rėmėsi L.Thomaso sugebėjimais šiose srityje. Tiesa, net ir su jo pastangomis ekipos gynybos reitingas yra vos 28-as.

„Dažnai trys vyrukai puikiai užsiima gynybines pozicijas, o keli padaro klaidas, kurios mums kainuoja taškus, – po praėjusios nakties mačo kalbėjo K.Porzingis. – Tačiau į situaciją žvelgiame optimistiškai ir ateityje tikrai rungtyniausime geriau.“

basketball-reference.com lentelė/Mindaugo Kuzminsko ir Lance'o Thomaso palyginimas
basketball-reference.com lentelė/Mindaugo Kuzminsko ir Lance'o Thomaso palyginimas

Tuo tarpu M.Kuzminskas gavo žaisti mažiausiai visoje komandoje, o už jį daugiau rungtyniavo net 13 žaidėjų. M.Kuzminskas per savo 15 žaistų minučių pelnė tiek pat taškų, kiek prieš tai minėtas L.Thomasas (13), o iš toli pataikė 2 tritaškius iš 4.

Jau ikisezoninėse rungtynėse lietuvis parodė, kad savo laiką gali išnaudoti efektyviai, o L.Thomaso gynybinių sugebėjimų neužtenka, kad ekipa iškovotų pergales. Gavęs progą M.Kuzminskas visuomet įžiebia energijos kibirkštį į „Knicks“ žaidimą, todėl turi kantriai laukti savosios progos.

„Visi vyrukai turi suprasti, kad tai ilgas procesas, – po rungtynių kalbėjo C.Anthony. – Privalome sunkiai dirbti ir gerinti savo žaidimą netgi pačių rungtynių metu. Juk treniruočių turime vis mažiau, nes rungtynių skaičius didėja.

Mūsų gynyba gerėja su kiekvienu susitikimu, todėl neabejoju, kad mūsų komanda juda tinkama linkme.“

„Knicks“ sezoną pradėjo laimėdami vienerias rungtynes iš keturių, trikampis puolimas kol kas neveikia, o J.Hornacekas neatranda penketo, kuris galėtų žaisti stabiliau.

Ar M.Kuzminskas galėtų tapti „Knicks“ problemų sprendimu?

VIDEO: M.Kuzminsko sugrįžimas į aikštę pergalės neatnešė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito