Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 06

„Knicks“ treneris „išlaisvino“ M.Kuzminską, bet lietuvis nuo pralaimėjimo neišgelbėjo

Mindaugas Kuzminskas pirmą kartą per trejas žaistas rungtynes aikštėje pasirodė pirmoje rungtynių pusėje, pelnė 5 taškus, bet jo atstovaujama „New York Knicks“ (2-4) patyrė skaudžią nesėkmę namuose prieš „Utah Jazz“ (4-3) 109:114 (30:20, 24:29, 26:29, 29:36).
Mindaugas Kuzminskas
Knicks / „Scanpix“ nuotr.

Iki pirmojo ketvirčio pabaigos likus 42 sekundėms aikštėje pasirodė M.Kuzminskas. Jis turėjo šansą pasižymėti jau pačiomis paskutinėmis kėlinuko sekundėmis, tačiau savo komandos draugo metimą pataisė nesėkmingai.

Tai buvo pirmasis kartas per trejas jo žaistas rungtynes, kai Lietuvos krepšininkas gavo minučių pirmoje rungtynių pusėje.

Per pirmas 12 minučių „Knicks“ ekipą į priekį vedė K.Porzingis ir C.Anthony. Latvis vos per 9 minutes pelnė 14 taškų, o „Melo“ pridėjo 10 ir Niujorko ekipa įgijo dešimties taškų pranašumą (30:20).

Pirmuosius taškus „Kuz“ komentatorių pramintas lietuvis pelnė pačioje antrojo kėlinuko pradžioje. Gavęs puikų perdavimą iš komandos draugo jis „puskabliu“ pataikė iš po krepšio.

Vėliau M.Kuzminskas padarė kelias klaidas gynyboje, kartą prasižengė, tačiau įsmeigė vieną tritaškį per rankas, baigiantis atakai skirtam laikui. Aikštėje praleidęs penkias minutes lietuvis atsisėdo pailsėti.

„Knicks“ kontroliavo žaidimą ir turėjo 12 taškų persvarą, tačiau per paskutines 3 minutes atkarpą pralaimėjo 4:11. Į didžiąją pertrauką Niujorke žaidėjai keliavo šeimininkams pirmaujant rezultatu 54:49.

Trečiame kėlinuke ir toliau vyko atkakli kova. „Knicks“ neblogai rungtyniavo puolime, tačiau „Jazz“ komandą dažnai gelbėjo teisėjų švilpukai.

M.Kuzminskas ant parketo dar sykį pasirodė trečiojo kėlinuko pabaigoje. Per 49 sekundes jis prie kamuolio prisiliesti nespėjo, o ketvirtį Niujorko ekipa pabaigė rezultatu 80:78.

Puolėjas iš Lietuvos ketvirtojo ketvirčio pradžioje prametė iš toli, o „Jazz“ atsarginiai pelnė septynis taškus iš eilės ir įgijo penkių taškų persvarą. J.Hornacekas nieko nelaukė, paprašė minutės pertraukėlės bei įleido pagrindinius savo žaidėjus, o tai reiškė, kad lietuvio pasirodymas „Madison Square“ arenoje yra baigtas.

„Jazz“ ketvirtame kėlinuke tęsė savo spurtą ir nebeleido „Knicks“ ekipai priartėti. Jutos komanda šiose rungtynėse metė net 35 baudų metimus, o Niujorko ekipa prie baudų metimo linijos stojo 19 kartų.

Būtent baudų metimai leido „Jazz“ išlikti netoli „Knicks“ komandos, kol strigo jų puolimas, o ketvirtame kėlinyje Jutos krepšininkai pagaliau įsivažiavo ir iškovojo pergalę.

M.Kuzminskas aikštėje praleido 8 minutes, pelnė 5 taškus (1/3 dvit., 1/2 trit.), atkovojo 2 kamuolius ir kartą prasižengė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Neapsikentę „Knicks“ sirgaliai skelbia akciją: išlaisvinkite Kuzią!

Krepšininką iš Lietuvos šią savaitę daugelis „Knicks“ krepšinio gerbėjų reikalavo „išlaisvinti“ ir duoti jam daugiau žaidimo laiko. J.Hornacekas į tai atsakė lietuvį pirmą kartą išleisdamas pirmoje rungtynių pusėje. M.Kuzminskas iš 6 Niujorko ekipos rungtynių aikštėje pasirodė tris kartus.

„Knicks“: C.Anthony 28 (0/6 trit., 9 atk. kam.), K.Porzingis 28 (8 atk. kam.), D.Rose'as 18 (8 rez. perd.).

„Jazz“: G.Haywardas 28 (14/14 baud.), G.Hillas 23 (9 rez. perd.), R.Hoodas 18.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito