Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 17

Koja kojon su Stephenu Curry žengusį Joną Valančiūną nusodino pats treneris

Jonas Valančiūnas galingai pradėjo rungtynes prieš Stepheno Curry ir Kevino Duranto kompaniją, tačiau finišuoti jam nebeleido treneris. Su ant suolo antroje rungtynių pusėje užmarinuotu lietuviu „Toronto Raptors“ namuose neatsilaikė prieš „Golden State Warriors“ 121:127 (38:34, 15:32, 33:29, 35:32).
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ nusileido „Warriors“ 121:127.
  • J.Valančiūnas per 18 min. pelnė 12 tšk. (6/6 dvit.).
  • Treneris nebeišleido JV į aikštę nuo trečiojo kėlinio vidurio.
  • S.Curry ir K.Durantas kartu pelnė 65 taškus.

Kai „Raptors“ laimėjo pirmąjį kėlinį 38:34, J.Valančiūno sąskaitoje jau buvo 8 taškai. Iki pertraukos per 12 minučių jis įrideno 12 taškų ir atkovojo 7 kamuolius. Svarbiausia, kad „centras“ pataikė visus 6 dvitaškius.

Tačiau to neužteko užsitarnauti žaidimo laiką rungtynių pabaigoje. „Raptors“ treneris Dwane'as Casey lemiamu metu pasirinko žemą penketą ir J.Valančiūno nebekėlė nuo suolo dar nuo trečiojo kėlinio vidurio, nors šis kurį laiką rezultatyvumu nenusileido nei „Raptors“ lyderiams DeMarui DeRozanui bei Kyle'ui Lowry, nei „Warriors“ vedliams Stephenui Curry ir Kevinui Durantui.

Iki tol per 18 minučių J.Valančiūnas pelnė 12 taškų (6/6 dvit.), sugriebė 8 atšokusius kamuolius, suklydo ir prasižengė po 1 kartą.

Rungtynes vietoj jo vidurio puolėjo pozicijoje baigė Lucasas Nogueira – brazilas, kuris jau ne pirmą kartą šį sezoną užėmė JV vietą aikštėje kritiniu metu.

Kai J.Valančiūnas atsisėdo ant suolo, „Warriors“ pirmavo 79:63. Bet D.Casey sprendimas žaisti žemu penketu vaisių nedavė – skirtumas iki vienženklio ištirpo tik paskutinę rungtynių minutę, kai nugalėtojas jau buvo aiškus.

Po rungtynių „Raptors“ treneris argumentavo savo sprendimą pasodinti J.Valančiūną tuo, kad „Warriors“ ėmė naudotis atakuodami lietuvį puolime du prieš du.

„Raptors“ nesulaikė abiejų „Warriors“ lyderių Stepheno Curry ir Kevino Duranto, kurie pelnė atitinkamai 35 ir 30 taškų.

Kertiniu tapo antrasis kėlinys, kai „Raptors“ pataikė tik 5 metimus iš 24, o „Warriors“ pasitiko pertrauką atkarpa 23:6 (66:53).

Tai buvo penktoji NBA vicečempionų pergalė prieš „Raptors“ iš eilės, ir jau trečioji paeiliui Toronte.

„Raptors“ šiomis rungtynėmis užbaigė velnišką dviejų mačų atkarpą, kokios šį sezoną neturėjo ir neturės joks kitas NBA klubas – du susitikimai paeiliui su NBA finalininkais „Cavaliers“ (117:121) ir „Warriors“.

„Raptors“: D.DeRozanas 34 (17/17 baud.), K.Lowry 24, C.Josephas 14, J.Valančiūnas 12 (18 min.), T.Rossas 11, P.Siakamas 10 (9 atk. kam.).

„Warriors“: S.Curry 35 (7 rez. perd.), K.Durantas 30, K.Thompsonas 15, D.Greenas 11, A.Iguodala 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas