Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 15

Koja kojon su žvaigždėmis: Jonas Valančiūnas – tarp NBA statistikos lyderių

Pasibaigus NBA reguliariajam sezonui galima suskaičiuoti viščiukus O Jonas Valančiūnas turi ką skaičiuoti. „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas patenka į daugybę NBA geriausiųjų statistikos dvidešimtukų.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

J.Valančiūnas šį sezoną sužaidė 60 mačų (mažiausiai per ketverius metus NBA), aikštėje praleisdavo vid. po 26 minutes (mažiausiai nuo 2013-ųjų), rinkdavo 12,8 taško (56,5 proc. dvit.), sugriebdavo 9,1 atšokusio kamuolio ir blokuodavo 1,3 metimo.

Rezultatyvumo ir atkovotų kamuolių vidurkiai – geriausi J.Valančiūno karjeroje. Beje, geriau nei šį sezoną lietuvis metimus blokavo tik savo debiutiniame sezone 2012-2013 m.

Pagal „Basketball Reference”, efektyviausių krepšininkų sąraše J.Valančiūnas rikiuojasi dvyliktas. Jo efektyvumo rodiklis – 22,6. Palyginimui, šioje kategorijoje pirmauja Stephenas Curry su 31,5 efektyvumo rodikliu.

J.Valančiūnas yra šeštas taikliausias krepšininkas NBA. 56,5 proc. metimų realizuojantis 23 metų „centras“ į priekį užleido tik Marciną Gortatą (56,7 proc.), Enesą Kanterį (57,6 proc.), Hassaną Whiteside'ą (60,6 proc.), Dwightą Howardą (62 proc.) ir DeAndre Jordaną (70,3 proc.). Visi jie – vidurio puolėjai.

Aišku, tarp taikliausiųjų J.Valančiūnui leido patekti tai, kad jis nesisvaido tolimais metimais. Bet ir pagal dvitaškių procentą J.Valančiūnas NBA yra devintas.

Skaičiuojant bendrą dvitaškių, tritaškių ir baudų metimų pataikymą, J.Valančiūnas rikiuojasi dešimtas (61 proc.).

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir „Toronto Raptors“
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir „Toronto Raptors“

Atkovotų kamuolių kategorijoje „Raptors“ atstovas yra penkioliktas (9,1 atk. kam.). Čia absoliutus lyderis – beveik 6 kamuoliais daugiau nei JV sugriebiantis Andre Drummondas (14,8).

Beje, Jonas yra vienas gabiausių dėl atšokusių kamuolių puolime kovojančių krepšininkų. Po svečių krepšiu jis sugriebia 13,8 proc. kamuolių. Tai yra penktas rezultatas NBA. Geriausias priklauso turkui Enesui Kanteriui (16,7 proc.).

J.Valančiūno gynyboje atkovotų kamuolių procentas yra penkioliktas (26,3 proc.). Pirmauja Andre Drummondas (34,2 proc.).

Pagal visų atkovotų kamuolių procentą, J.Valančiūnas yra aštuntas (20,1 proc.). Lyderis čia – vėlgi A.Drummondas (24,5 proc.).

J.Valančiūnas yra tryliktas pagal blokuotų metimų procentą (4,2 proc.). Net 9,7 proc. metimų blokuoja „Miami Heat“ uola po krepšiu H.Whiteside'as.

Kitas NBA lietuvis Donatas Motiejūnas nepatenka nė į vieną pagrindinį statistikos dvidešimtuką.

NBA statistikos lyderiai
Kategorija Žaidėjas Rodiklis
Efektyviausias Stephenas Curry („Warriors“) 31,5
Rezultatyviausias Stephenas Curry („Warriors“) 30,1 tšk.
Atkovoti kamuoliai Andre Drummondas („Pistons“) 14,8 kam.
Rezultatyvūs perdavimai Rajondas Rondo („Kings“) 11,7 perd.
Perimti kamuoliai Stephenas Curry („Warriors“) 2,1 per.
Blokuoti metimai Hassanas Whiteside'as („Heat“) 3,7 blk.
Taiklumas DeAndre Jordanas („Clippers“) 70,3 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas