Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 20

Kyrie – ne pirmasis: kurti naują lygą siūlė ir dar viena NBA žvaigždė

Komandos draugams užsiminęs apie planus kurti naują lygą „Brooklyn Nets“ gynėjas Kyrie Irvingas gerokai nustebino NBA pasaulio žmones. Vis dėlto dabartinė lygos superžvaigždė nėra pirmas krepšininkas, užsiminęs apie tokį radikalų žingsnį – prieš beveik dešimtmetį panašų siūlymą į viešumą iškėlė ir dabartinis Tel Avivo „Maccabi“ žaidėjas Amar'e Stoudemire'as.
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas / „Scanpix“ nuotr.

Tai nutiko per 2011-aisiais lygą sukausčiusį lokautą, kuris baigėsi tik prieš pat Kalėdas – 2011-2012 m. sezoną dėl klubų savininkų ir žaidėjų nesutarimų teko pradėti dviem mėnesiais vėliau ir nuo reguliariojo sezono nukirpti 16 rungtynių.

Dar vyraujant lokautui A.Stoudemire'as viešai pareiškė, kad pauzei nuo krepšinio užsitęsus, žaidėjai turėtų imtis iniciatyvos ir patys kurti savo žaidimų lauką.

Euroleague.net nuotr./Amare'as Stoudemire'as
Euroleague.net nuotr./Amare'as Stoudemire'as

„Jeigu nevykstame į Europą, įkurkime savo lygą, – grupelei žurnalistų tuomet viešai sakė „New York Knicks“ klubui priklausęs puolėjas. – Aš labai rimtai žiūriu į šią situaciją. Mes turime sugalvoti planą ir jį įvykdyti. Pažiūrėsime, kaip susiklostys lokautas – galbūt jis truks metus ar dvejus. Manau, kad tokiu atveju turėtume kurti savo lygą. Negalime tiesiog sėdėti ir nieko nedaryti.“

Visgi juodžiausiam scenarijui neišsipildžius ir NBA lokautui užsitęsus mažiau nei pusmetį, A.Stoudemire'o idėja įgyvendinta nebuvo. Nors tam tikra prasme savo „lygą“ NBA krepšininkai įkūrė – jie susiorganizavo treniruočių tipo pažaidimus, kuriuos už tam tikras sumas transliavo krepšinio pasiilgusiems žiūrovams.

Įdomu tai, kad viešai pareikšta A.Stoudemire'o idėja nuskambėjo ir tarp krepšinio apžvalgininkų. Štai TNT laidos veidas Charlesas Barkley ją pavadino „kvailiausiu dalyku, kokį jis yra girdėjęs“.

K.Irvingas, bent jau kol kas, panašios reakcijos nesulaukė, o kai kurie jo komandos draugai jau puolė ginti „Nets“ įžaidėjo, teigdami, kad kalbos apie Kyrie pasiūlymą kurti naują lygą yra laužtos iš piršto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas