Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 07

L.Dončičiaus ir kito „Mavs“ gynėjo tandemas atgaivino intrigą serijoje su „Suns“

„Dallas Mavericks“ ekipos lyderių duetas buvo puikus, o jų atstovaujamas klubas trečiose Vakarų konferencijos pusfinalio rungtynėse namuose 103:94 (29:20, 22:24, 31:23, 21:27) parbloškė geriausią reguliariojo sezono komandą „Phoenix Suns“ ir serijos iki keturių pergalių rezultatą sušvelnino iki 1:2.
Luka Dončičius ir Jalenas Brunsonas
Luka Dončičius ir Jalenas Brunsonas / „Scanpix“ nuotr.

Žūtbūtinėse rungtynėse Dalaso ekipa susitikimo kontrolę į savo rankas perėmė pirmojo kėlinio viduryje ir niekuomet nebeatsigręžė atgal.

Dviženklę persvarą dar pirmoje mačo dalyje susikrovusių teksasiečių pranašumui buvo iškilusi grėsmė trečiojo kėlinuko pradžioje, kuomet svečiams buvo pavykę priartėti iki penkių taškų (46:51), tačiau tuomet du tritaškius įskraidino Dorianas Finney-Smithas, o jo komanda spurtavo 11:0 ir vėl atitrūko į priekį.

Nugalėtojus į priekį vedė daugiau nei pusę komandos taškų surinkęs gynėjų Luka Dončičiaus ir Jaleno Brunsono duetas.

Pastarasis tapo rezultatyviausiu rungtynių krepšininku, surinkdamas 28 taškus.

L.Dončičius buvo pastebimas visur ir atsidūrė per žingsnį nuo trigubo dublio – 26 taškai, 13 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

„Mavericks“ vyrai šiame mače sugadino varžovų lyderio Chriso Paulo šventę – veteranas minėjo 37-tąjį gimtadienį, tačiau per pirmą susitikimo dalį prarado net 7 kamuolius, o tai krepšininko atkrintamųjų antirekordas.

Antroje susitikimo dalyje įžaidėjas neklydo, tačiau iš viso surinko tik 12 taškų. Sunkiai sekėsi ir kitam „saulių“ lyderiui Devinui Bookeriui – 18 taškų, bet tik 13 išsimestų metimų ir 5 klaidos.

Ketvirtasis komandų susitikimas Dalase bus žaidžiamas ganėtinai patogiu laiku Lietuvos NBA aistruoliams – sekmadienį 22:30 val.

„Dallas Mavericks“: Jalenas Brunsonas 28 (5 rez. perd.), Luka Dončičius 26 (13 atk. kam., 9 rez. perd.), Reggie Bullockas 15, Dorianas Finney-Smithas ir Maxi Kleberas po 14.

„Phoenix Suns“: Jae Crowderis 19 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Devinas Bookeris 18 (6 rez. perd.), Deandre Aytonas 16 (11 atk. kam.), Mikalas Bridgesas (6 atk. kam.) ir Chrisas Paulas (7 atk. kam.) po 12.

VIDEO: Phoenix Suns vs Dallas Mavericks Full Game 3 Highlights | 2021-22 NBA Playoffs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas