Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 24

L.Dončičius grįžo triukšmingai, bet efektinga „Jazz“ ataka parbloškė „Mavericks“

Po traumos ant parketo sugrįžusio Luka Dončičiaus vedama „Dallas Mavericks“ buvo labai arti dar vienos pergalės Jutoje, tačiau dramatiška rungtynių pabaiga jiems susiklostė nesėkmingai. „Jazz“ krepšininkai laimėjo rezultatu 100:99 (24:23, 30:19, 24:39, 22:18), o serijoje iki keturių pergalių dabar absoliuti lygybė – 2:2.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

16 taškų deficitą antrajame kėlinyje naikinti turėjusi Jasono Kiddo kariauna savo šėlsmą pradėjo antroje žaidimo dalyje. Net 8 tritaškius iš 10 vien per trečią ketvirtį pataikę svečiai greitai sugrįžo į rungtynes ir prieš lemiamą kėlinį jau pirmavo (81:78).

Mačo pabaiga virto tikru trileriu. Donovanas Mitchellas likus 1,5 min. išvedė šeimininkus į priekį (95:94), tačiau tuomet savąjį žodį tarė Luka Dončičius, kuriam tai buvo pirmosios šių atkrintamųjų rungtynės dėl patemptos blauzdos.

Slovėnas pelnė penkis taškus be atsako, bet gynyboje nesulaikė D.Mitchello, kuris surinko „2+1“ ir likus 30 sek. savo ekipą priartino iki minimumo (98:99).

Tuomet Dwighto Powello ranka sudrebėjo metant baudų metimus, o „Jazz“ pergalingą metimą pasiekė efektingu stiliumi – D.Mitchellas pakabino kamuolį Rudy Gobert'ui, kuris jį įkrovė į krepšį.

Paskutinis Spencerio Dinwiddie šūvis buvo netikslus.

„Jazz“ šiame mače metė net 42 baudas, tačiau pataikė tik 26. Aiškiu varžovų taikiniu buvęs R.Gobert'as vienas pats atliko 18 metimų nuo baudų linijos, bet tinklelį skrodė vos 9. Savo ruožtu svečiai metė tik 23 baudas.

Beveik 34 minutes ant parketo praleidęs L.Dončičius buvo puikus ir pelnė 30 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir išskirstė 4 rezultatyvius perdavimus.

Jam puikiai talkino kitas „Mavs“ lyderis Jalenas Brunsonas, pridėjęs 23 taškus.

„Jazz“ puolimo vežimą tempė Jordanas Clarksonas, kurio sąskaitoje 25 taškai.

Penktasis serijos susitikimas grįžta į Dalasą ir vyks naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku.

„Utah Jazz“: Jordanas Clarksonas 25, Donovanas Mitchellas 23 (7 rez. perd.), Rudy Gobert'as 17 (15 atk. kam.), Bojanas Bogdanovičius 12.

„Dallas Mavericks“: Luka Dončičius 30 (10 atk. kam.), Jalenas Brunsonas 23, Reggie Bullockas (7 atk. kam.), Dorianas Finney-Smithas ir Dwightas Powellas (7 atk. kam.) po 11.

VIDEO: Dallas Mavericks vs Utah Jazz Full Game 4 Highlights | 2021-22 NBA Playoffs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas