Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 23

L.Dončičius pranoko K.Leonardą, o „Mavericks“ triumfavo Los Andžele

Luka Dončičiaus vedamas „Dallas Mavericks“ jau pačiame atkrintamųjų starte perėmė namų pranašumą iš „Los Angeles Clippers“. Pirmose Vakarų konferencijos pirmojo etapo rungtynėse „Mavs“ triumfavo rezultatu 113:103 (33:30, 27:25, 26:25, 27:23).
Kawhi Leonardas prieš Luka Doničių
Kawhi Leonardas prieš Luka Doničių / „Scanpix“ nuotr.

Serijoje iki keturių pergalių „Mavericks“ išsiveržė į priekį 1:0.

Reguliariajame sezone du sykius iš trijų tarpusavio rungtynes laimėję Dalaso krepšininkai žino būdų, kaip įkąsti šiai Los Andželo ekipai. Praėjusiame Orlando „burbule“ L.Dončičius ir kompanija taip pat metė labai rimtą iššūkį varžovams ir atkaklioje šešių rungtynių serijoje nusileido 2:4.

Šįkart Rickas Carlisle'as savo gretose turi ir sveiką Kristapą Porzingį, o Luka Dončičius yra kaip visad nuostabus.

Slovėnas ir šiame mače tapo pagrindiniu „Mavericks“ pergalės kalviu bei surinko trigubą dublį – pelnė 31 tašką, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Net 21 tašką Luka pelnė dar pirmoje susitikimo dalyje, bet ketvirtajame kėlinyje į varžovų gynybines pinkles patekęs įžaidėjas sukrapštė vos tašką, tačiau svarbiausiomis akimirkomis puikiai atrodė kiti „Mavs“ žaidėjai.

Aikštės šeimininkams ketvirtojo kėlinio viduryje po ilgo laiko pavyko išsiveržti į priekį (98:95), tačiau per likusį rungtynių laiką jie pelnė vos 5 taškus, į savo krepšį praleido 18 ir turėjo pripažinti svečių iš Dalaso pranašumą.

Vinį į varžovų karstą galingu dėjimu įkalė K.Porzingis, šiame mače pataikęs tik 4 metimus iš 13.

Solidžiai pasirodė 21 tašką pelnęs Timas Hardaway Jr., 18 taškų pridėjo Dorianas Finney-Smithas.

„Žinojome, kad jie nuolatos siųs du vyrukus pas Luka ir jį dvigubins, – kalbėjo Finney-Smithas. – Todėl mes turėjome būti pasiruošę gauti kamuolį ir mesti į krepšį.“

Pastarasis varžovams įsūdė keturis, L.Dončičius ir T.Hardaway Jr. – po penkis tritaškius, o visa „Mavericks“ ekipa iš tolimojo nuotolio demonstravo solidų 47 proc. pataikymą.

Savo ruožtu taikliausiai (41 proc.) tarp visų lygos ekipų reguliariajame sezone tritaškius metusi „Clippers“ šį vakarą pataikė vos 11 tritaškių iš 40 (27,5 proc.).

Šeimininkų nuo pralaimėjimo neišgelbėjo net ir monstrišką dėjimą per Maxi Kleberą trečiajame kėlinyje atlikęs Kawhi Leonardas. Puolėjas pelnė 26 taškus, atkovojo 10 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir 4 kamuolius perėmė, tačiau pataikė vos 1 tritaškį iš 6.

Paulas George'as „Clippers“ ekipai pridėjo 23 taškus, tačiau taip pat negalėjo pasigirti puikiu pataikymu – 2 tritaškiai iš 8.

„Tikiu, kad mūsų ekipa atsities. Šiandien atlikome daug blogų sprendimų, žaidėme prastas atkarpas, tačiau čia pat galime būti ir labai susikoncentravę bei greitai perimti rungtynių kontrolę į savo rankas, ką išvydome ir šiose rungtynėse. Visgi tokį tempą privalome išlaikyti visas 48 minutes“, – kalbėjo George'as.

Tyronno Lue kariauna šiose rungtynėse prarado vos 5 kamuolius, tačiau net ir tokia disciplinuota kamuolio kontrolė vaisių pirmajame serijos mače jiems neatnešė.

Antrasis serijos susitikimas bus žaidžiamas antradienį, 5:30 val. Lietuvos laiku.

„Los Angeles Clippers“: Kawhi Leonardas 26 (1/6 trit., 10 atk. kam., 4 per. kam.), Paulas George'as 23 (2/8 trit., 6 atk. kam.), Nicolas Batumas (7 atk. kam.) ir Rajonas Rondo (4 rez. perd.) po 11, Patrickas Beverley 10.

„Dallas Mavericks“: Luka Dončičius 31 (10 atk. kam., 11 rez. perd.), Timas Hardaway Jr. 21 (5/9 trit.), Dorianas Finney-Smithas 18 (4/5 trit.), Jalenas Brunsonas 15, Kristaps Porzingis 14.

VIDEO: LA Clippers vs Dallas Mavericks Full GAME 1 Highlights | 2021 NBA Playoffs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas