Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

L.Dončičius trigubu dubliu užbaigė geriausios Vakarų komandos sezoną

Lukos Dončičiaus vedama Dalaso „Mavericks“ komanda NBA Vakarų konferencijos pusfinalio šeštosiose rungtynėse namie nugalėjo Oklahomos Sičio „Thunder“ 117:116 (23:30, 25:34, 35:26, 34:26) ir laimėjo seriją 4-2.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / USA TODAY Sports via Reuters Connect nuotr.

Vakarų konferencijos finale Dalaso komanda susitiks su Minesotos „Timberwolves“ ir Denverio „Nuggets“ poros laimėtojais. Šios ekipos lemiamas – septintąsias – serijos rungtynes žais artimiausią naktį.

Dalase, likus žaisti 20 sek., Chetas Holmgrenas po „Thunder“ lyderio Shai Gilgeous-Alexanderio perdavimo dėjimu išvedė savo komandą į priekį 116:115, bet kitoje aikštės pusėje S.Gilgeous-Alexanderis paskutinėmis mačo sekundėmis prasižengė prieš tritaškį metusį P.J.Washingtoną. „Mavericks“ žaidėjas pataikė du pirmuosius baudos metimus, specialiai prametė trečią, o „Thunder“ likusių 2,5 sek. buvo per mažai, kad surengtų rezultatyvią ataką.

P.J.Washingtonas pražangą išprovokavo sulaukęs puikias rungtynes sužaidusio Lukos Dončičiaus perdavimo. Slovėnas pelnė 29 taškus (4/6 trit., 5/9 dvit., 7/7 baud.), atkovojo 10 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Tai buvo jau ketvirtas gynėjo trigubas dublis šio sezono atkrintamosiose varžybose.

Po 22 taškus prie pergalės pridėjo Kyrie Irvingas ir Derrickas Jonesas, o Dereckas Lively surinko 12 taškų ir 15 atkovotų kamuolių.

Pralaimėjusiems S.Gilgeous-Alexanderis pelnė 36 taškus (4/5 trit., 8 rez. p.), Jalenas Williamsas – 22 (9 atk. k., 8 rez. p.), C.Holmgrenas – 21.

Reguliariajame sezone „Thunder“ Vakarų konferencijoje užėmė 1 vietą, o „Mavericks“ liko penkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas