Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 18

Labiausiai intriguojantys NBA naujokų biržos talentai iš Europos

Jau naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 30 NBA komandų rinksis jaunuosius talentus šių metų naujokų biržoje. Tarp perspektyviausių šių metų žaidėjų, papildysiančių stipriausios pasaulio lygos klubus, nėra lietuvių, bet talentingų jaunuolių iš Europos netrūksta.
Leandro Bolmaro, Deni Avdija, Theo Maledonas
Leandro Bolmaro, Deni Avdija, Theo Maledonas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

15min prieš NBA naujokų biržą pristato penkis perspektyviausius talentus iš Europos komandų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Deni Avdija
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Deni Avdija

Deni Avdija

19-metis iš Izraelio kilęs puolėjas yra viena karščiausių pavardžių šių metų biržoje.

206 cm ūgio universalus Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkas daugelio laikomas perspektyviausiu europiečiu ir sulaukia palyginimų net su Luka Dončičiumi ar Toni Kukočiumi.

Žydas giriamas už aukštą krepšinio supratimą, gebėjimą organizuoti atakas ir drąsą lemiamais epizodais. Tiesa, Izraelio talentui dar kiek trūksta stabilaus pataikymo iš žaidimo, yra abejonių ir dėl jo gynybinių sugebėjimų bei staigumo.

Vis dėlto amerikiečiai vertina D.Avdijos sukauptą patirtį – per pastaruosius trejus metus jis jau spėjo pažaisti ir Eurolygoje, ir pakankamai pajėgioje Izraelio lygoje. Praėjusį sezoną jis netgi tapo jauniausiu visų laikų Izraelio lygos naudingiausiu žaidėju.

VIDEO: Deni Avdijos žaidimo analizė

Eurolygoje D.Avdija iš viso yra sužaidęs 26 mačus, per kuriuos rinko po 4 taškus ir atkovojo po 2,6 kamuolio.

D.Avdija daugelio naujokų biržos ekspertų laikomas pirmuoju pasirinkimu po didžiojo trejeto – LaMelo Ballo, Jameso Wisemano ir Anthony Edwardso. Jeigu susiklostytų taip, jog Izraelio puolėjas bus pašauktas ketvirtas, jis atsidurtų Artūro Karnišovo globoje „Chicago Bulls“ komandoje.

„Scanpix“ nuotr./Killianas Hayesas
„Scanpix“ nuotr./Killianas Hayesas

Killianas Hayesas

19-metis 196 cm ūgio prancūzas praėjusį sezoną žaidė Vokietijoje, Ulmo „Ratiopharm“ klube, ir pamažu auginosi savo akcijas naujokų biržoje.

Ilgarankis gynėjas kai kurių NBA ekspertų vertinimu net laikomas vienu iš 2-3 talentingiausių biržos žaidėjų, tačiau dažniausiai jo pavardė sutinkama ties pirmojo dešimtuko pabaiga.

JAV valstijoje Floridoje amerikiečio ir prancūzės šeimoje gimęs K.Hayesas Ulmo klube praėjusį sezoną žibėjo Europos taurėje, kurioje turėjo solidžius 11,6 taško ir 5,3 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

VIDEO: Killiano Hayeso žaidimo analizė

Kairiarankis gynėjas demonstravo brandą ir gebėjimą kurti žaidimą, be to, K.Hayesas puikiai veržiasi po krepšiu ir perdavinėja kamuolį. Tarp prancūzo trūkumų – nestabilus metimas ir raumenų stygius.

Į „Miami Heat“ legendą Dwyane'ą Wade'ą besilygiuojantis krepšininkas daugelio lyginamas su Lonzo Ballu, o naujokų biržoje realiausia, kad jį pagriebs aštuntąjį šaukimą turinti „New York Knicks“ komanda.

„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Pokuševskis
„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Pokuševskis

Aleksejus Pokuševskis

Iki 214 cm ūgio išstypęs 19-metis serbas vilioja NBA komandas savo universalumu.

Aukštas krepšininkas geba varytis kamuolį, atakuoti iš toli ir asistuoti komandos draugams, o savo žaidimu jis skautams primena Kristapą Porzingį ir Lauri Markkaneną.

Serbas nuo 2019 m. priklauso Pirėjo „Olympiakos“ komandai, tačiau Eurolygoje daug šansų pasireikšti negavo. Debiutavęs pajėgiausiame žemyno turnyre 17-os, iš viso per tris sužaistus mačus A.Pokuševskis ant parketo praleido vos kiek daugiau nei 7 minutes.

Visgi didžiausią patirtį serbas sukaupė Graikijos antrojoje lygoje, iš kurios į NBA pakilo ir dabartinis lygos MVP Giannis Antetokounmpo.

VIDEO: Aleksejaus Pokuševskio žaidimo analizė

Serbijos krepšinio mokyklos talentas vadinamas „didelės rizikos, bet galimo didelio laimėjimo“ apibūdinimu, kai žaidėjas gali tapti tiek žvaigžde, tiek nusivylimu.

A.Pokuševskiui naujokų biržoje prognozuojamas šaukimas pirmojo rato viduryje, apie 15-ąjį šaukimą. Labai realu, kad serbą stengsis pagriebti 14, 26 ir 30 šaukimus turinti „Boston Celtics“ komanda, neturinti vietų savo sudėtyje, dėl to su mielu noru paliksianti aukštaūgį toliau tobulėti Europoje.

Kad ir kuri komanda pasikviestų šį serbą, NBA lygoje jo dar greitai neturėtume išvysti. Jaunajam talentui dar trūksta tiek patirties, tiek fizinio tvirtumo, kad galėtų atsilaikyti prieš geriausius pasaulio krepšininkus.

Euroleague.net nuotr./Theo Maledonas
Euroleague.net nuotr./Theo Maledonas

Theo Maledonas

Dar vienas prancūzų talentas, kurį laiką net laikytas perspektyvesniu u – K.Hayesą. Tiesa, pastaruoju metu jo akcijos kiek nukrito, nors Th.Maledonas žaidė Eurolygoje vilkėdamas Vilerbano ASVEL marškinėlius.

196 cm ūgio gynėjas pasižymi greitu pirmuoju žingsniu, staigiais prasiveržimais, bet vis dar nežaidžia stabiliai ir negali pasigirti taikliu metimu. Be to, vos apie 80 kg sveriančiam prancūzui labai trūksta ir daugiau raumenų, kad galėtų pasigalynėti tiek su Eurolygos, tiek su NBA atletais.

VIDEO: Theo Maledono žaidimo analizė

Th.Maledonas, 2019-2020 m. Eurolygoje rinkęs po 7,4 taško ir 3,1 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą, o šį rudenį nusprendė paskirti peržiūroms Jungtinėse Valstijose.

Visgi aukšto šaukimo prancūzas tikėtis neturėtų. Manoma, jog 19-metis gynėjas bus pašauktas pirmojo rato pabaigoje, maždaug 22-25 šaukimu, o po naujokų biržos šiam talentui gali tekti sugrįžti atgal į Europą.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Leandro Bolmaro
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Leandro Bolmaro

Leandro Bolmaro

Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis Barselonoje, turintis tiek Argentinos, tiek Italijos pilietybes, bet pasirinkęs žaisti Pietų Amerikos rinktinėje. 20-ąjį gimtadienį jau atšventęs krepšininkas žavi skautus savo universalumu – būdamas 201 cm ūgio, jis labiausiai mėgsta žaisti įžaidėjo pozicijoje.

L.Bolmaro puikiai varosi kamuolį ir aukštu lygiu organizuoja atakas, rasdamas laisvus komandos draugus aikštėje. Be to, lyginant su K.Hayesu ir Th.Maledonu, šis žaidėjas yra labiau pasiruošęs priimti kontaktą fiziškai ir jau dabar ginasi pakankamai solidžiai.

Tiesa, kaip ir minėtiesiems prancūzams, L.Bolmaro vis dar labai trūksta stabilaus metimo.

Eurolygoje su „Barcelona“ apranga jis jau spėjo sužaisti 11 mačų, iš kurių penkis žaidė šį sezoną treniruojamas Šaro. Per 7 minutes ant parketo stipriausioje Eurolygos komandoje jis rinko po 1,4 taško.

VIDEO: Leandro Bolmaro žaidimo analizė

Argentinoje gimęs, bet nė nesulaukęs pilnametystės į Europą persikėlęs talentas žaidimo stiliumi lyginamas su Čekijos krepšinio žvaigžde Tomašu Satoransky.

L.Bolmaro tikrai nebus svarstomas pirmuosius naujokų biržos šaukimus turinčių komandų, tačiau nemažai susidomėjimo jis sulaukia iš pirmojo rato pabaigoje esančių klubų. Pavyzdžiui, 29-ąjį šaukimą turinti „Toronto Raptors“ komanda, anot Kanados krepšinio reporterių, yra rimtai nusiteikusi kviestis šį žaidėją į savo gretas.

Tiesa, labai realu, kad ir pašauktas L.Bolmaro dar bent kuriam laikui liks Europoje ir toliau gins katalonų spalvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas