Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 04

Laikai keičiasi: 5 priežastys, kodėl NBA nebeliko atkaklių principinių dvikovų

NBA istorijoje principinių varžovų būta nemažai: devintajame dešimtmetyje galima buvo pasigėrėti „Celtics“ ir „Lakers“ ar „Bulls“ ir „Pistons“ kovomis. Vėliau ta pati Čikagos komanda įnirtingai kaudavosi su „Knicks“, o Niujorko krepšininkai kibdavo į atlapus „Pacers“ vyrukams. Tačiau šiais laikais mes tokių įnirtingų mūšių praktiškai nematome ir tam yra priežasčių. Pateikiame „Fox Sports“ įžvalgas.
LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry
LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1. NBA karaliauja dvi komandos

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry ir LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry ir LeBronas Jamesas

Kalbant apie šį sezoną, tai visi jau net jam neprasidėjus laukė finalo tarp „Cavaliers“ ir „Warriors“. Žinoma, „Spurs“, „Clippers“, „Celtics“ ar „Raptors“ minimos tarp kandidačių laimėti NBA titulą, tačiau ar tai tikrai yra labai realu? Daugelis prognozuoja, kad išvysime dar vieną LeBrono Jameso ir Stepheno Curry mūšį.

Kai lygoje karaliauja dvi komandos, tai labai sunku įžvelgti kažkokiose kitose akistatose itin didelę intrigą. Atrodė, kad principiniais varžovais jau tapo „Clippers“ ir „Warriors“, tačiau pastarieji visuomet laimi, todėl sunku į tai žiūrėti rimtai.

2. Ilgos dinastijos nebeegzistuoja

„Scanpix“ nuotr./B.J.Armstrongas ir Michaelas Jordanas
„Scanpix“ nuotr./B.J.Armstrongas ir Michaelas Jordanas

„Pistons“ įveikė „Bulls“ trejus metus iš eilės atkrintamoiose varžybose 1988-1990 metais. Galų gale Michaelas Jordanas su kompanija nugalėjo savo varžovus iš Detroito ir tapo čempionais 1991-aisiais.

Tokių dvikovų, tarp tų pačių komandų, kurios trunka metų metus mes jau nebeturime. Konferencijose visuomet pirmauja kelios tos pačios komandos, o visos kitos nuolat keičiasi. Todėl nematome tų pačių varžovų pirmuose keliuose etapuose.

3. NBA krepšininkai kartu atstovauja rinktinei

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Kevinas Durantas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Kevinas Durantas

NBA krepšininkams olimpinėse žaidynėse pradėta leisti rungtyniauti nuo 1992-ųjų. Nuo to laiko JAV nacionalinė rinktinė vis auga, o vasarą stovyklose darbuojasi daugiau nei 30 geriausių šalies krepšininkų. Tai reiškia, kad žaidėjai susitinka vienas su kitu ir draugiškai dirba ties vienu tikslu.

Žinoma, tai viena pagrindinių priežasčių, kodėl daugelis krepšininkų NBA mėgsta vienas kitą, o apie tai patys žaidėjai jau yra kalbėję ne kartą.

4. Superžvaigždės yra labiau linkusios pakeisti komandą

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Stephenas Curry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Stephenas Curry

Sunku įsivaizduoti tų pačių principinių komandų kovas, kai jų pagrindiniams žaidėjams yra taip lengva persikelti į kitą komandą. Galbūt „Thunder“ jau turėjo kelis rimtus varžovus, tačiau Kevinas Durantas nusprendė iškeliauti į Ouklandą.

Prieš keletą metų puikius mačus matėme ir tarp „Heat“ ir „Pacers“, tačiau L.Jamesas sugrįžo atgal į Klivlandą.

5. Žaidimas nebėra toks fiziškas

„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas

„Heat“ ir „Knicks“ 1997-2000 metų sezonų atkrintamosiose susitiko keturis kartus iš eilės, o tai buvo fizinės kovos, kurios neretai virsdavo muštynėmis. Tai buvo eros pabaiga, kai krepšininkai nevengdavo kietų pražangų, o aikštėje galima buvo pamatyti ir kumščiais besimosikuojančius žaidėjus.

Susimušk keletą kartų su varžovais atkrintamosiose varžybose ir neabejotinai lauksi jų kitąmet, tačiau to jau nepamatysime šiuolaikinėje NBA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento