Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 15

Lamaro Odomo būklė: kokaino pėdsakai, savižudybės versija ir naujos viltys

Dukart NBA čempionas Lamaras Odomas tęsia kovą dėl savo gyvybės Las Vegaso ligoninėje. 35-erių krepšininko būklė išlieka kritinė. ESPN skelbia, kad artimiausios 48 valandos NBA garsenybei bus kritinės. Puolėją lankę liudininkai tikina, kad L.Odomas jau atrodo geriau ir viliasi, kad amerikietis laimės šią kovą.
Lamaras Odomas
Lamaras Odomas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Pranešama, kad 208 cm ūgio amerikiečiui atliktas kraujo testas, kuris parodys, ar prieš pat nelaimę L.Odomas perdozavo narkotikų ar alkoholio. Tiesa, rezultatų gali tekti palaukti keletą savaičių.

Prieš parą L.Odomas buvo rastas be sąmonės viešnamio kambaryje per 120 km nuo Las Vegaso nutolusioje gyvenvietėje. Vietos šerifas teigė, kad L.Odomą aptikę asmenys iškvietę greitąją kalbėjo, jog L.Odomas vartojo kokainą.

„Kiek žinau, jis beveik nekvėpuoja. Jie turi paskubėti, nes iš jo nosies bėga kraujas, o iš burnos veržiasi baltas skystis. Ant jo matau kokaino, kurį jis vartojo šeštadienį, likučių“, – girdisi 911 skambučio įraše.

„Kaip sakė gydytojai, šiandien jis atrodė kur kas geriau nei pirmąją dieną. Dabar jis bent rodė kažkokius sąmoningumo ženklus. Jo laikysena teikia vilčių. Tikimės, kad jis atsities“.

Bet viešnamio savininkas griežtai neigė tokią informaciją ir tikino, kad viešnamyje galioja griežtos taisyklės. Esą jei kambaryje prostitutės pamato narkotikus, „vakarėlis baigiasi“.

Dėl incidento pradėtas tyrimas. Detekvyvai neatmeta L.Odomo bandymo nusižudyti versijos. Pirminiais duomenimis, L.Odomas perdozavo žolelių kilmės viagros pakaitalo. Skelbiama, kad per tris dienas jis suvartojo 10 dozių.

L.Odomą lankė JAV politikas Jesse Jacksonas, kuris teigė, kad krepšininko būklė gerėja.

„Kaip sakė gydytojai, šiandien jis atrodė kur kas geriau nei pirmąją dieną. Dabar jis bent rodė kažkokius sąmoningumo ženklus, – tikino J.Jacksonas. – Jis vis dar prijungtas prie spec. aparatų, į jo kūną įleisti vamzdeliai, bet jo laikysena teikia vilčių. Tikimės, kad jis atsities“.

Nelaimės dieną „Los Angeles Lakers“ klubas dviem valandomis atidėjo skrydį iš Las Vegaso – amerikietį lankė NBA žvaigždė Kobe Bryantas ir „Lakers“ klubo vadovas Mitchas Kupchakas.

Daugelis NBA garsenybių meldžiasi už L.Odomo gyvybę, o buvęs jo komandos draugas Saša Vujačičius neabejoja, kad puolėjas laimės šią kovą: „Manau, jis laimės šią kovą. Jis turi auksinę širdį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito