Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 16

Laukiniai NBA Vakarai – kas pasipriešins „Warriors“?

„Golden State Warriors“ treneris Steve'as Kerras yra laimingas žmogus pastarosiomis dienomis. Jis gavo naują kontraktą, jo sūnus perėjo iš „San Antonio Spurs“ ir dabar dirba „Warriors“ video kambaryje. Galiausiai, S.Kerras vadovauja komandai, kuri laimėjo tris iš keturių pastarųjų metų NBA čempionatus ir yra aiški favoritė triumfuoti ir šį sezoną. Tačiau Vakaruose yra klubų, kurie nusiteikę sugriauti S.Kerro laimę ir mesti iššūkį „Warriors“.
„Warrriors“ – 2018 m. NBA čempionai
Rogeris Federeris su „Warriors“ / „Scanpix“ nuotr.

„Mūsų vieta lygos istorijoje yra gana saugi, – pareiškė S.Kerras prieš naują sezoną. – Nemanau, kad mūsų vaikinai turėtų jausti toną įtampos. Manau, kad jie turėtų jausti atsakomybę siekiant pabandyti dar kartą, nes galbūt tai paskutinis sykis, kai turime tokią „Warriors“ sudėtį dėl to, kad paskui bus laisvų agentų vasara, keisis pinigų sumos ir visa kita.“

O visa kita irgi keičiasi.

VIDEO: „Atsarginiai“: L.Dončičiaus intriga NBA, lietuvių sezonas ir didžiausių NBA bepročių Top 5

LeBronas Jamesas perkėlė savo talentą į „Los Angeles Lakers“, pirmą kartą per karjerą palikęs Rytų konferenciją.

„Houston Rockets“ jau praėjusį sezoną pasiekė daugiausiai pergalių NBA reguliariajame čempionate, išlaikė naudingiausią lygos žaidėją Jamesą Hardeną ir pridėjo Carmelo Anthony.

„Utah Jazz“ stato savo žaidimą aplink Donovaną Mitchellą ir sulaukė komplimentų už praėjusio sezono žygį atkrintamosiose varžybose.

Tačiau Vakaruose vis tiek visi žino: yra „Warriors“ ir yra visi kiti.

„Tai maratonas, – pabrėžė „Warriors“ gynėjas Stephenas Curry. – Daug laiko prabėgs nuo dabar iki balandžio ir gegužės ir birželio. Tačiau gerai pradėti čempionatą būtų labai svarbu.“

Į kokias vietas pretenduoja komandos?

  1. Golden State Warriors“ – Oklando klubas siekia trečiojo NBA čempionų titulo iš eilės, o tai yra pavykę tik „Lakers“, „Boston Celtics“ ir „Chicago Bulls“.

    „Scanpix“ nuotr./„Warriors“ triumfas 2018 m. NBA finale
    „Scanpix“ nuotr./„Warriors“ triumfas 2018 m. NBA finale

  2. „Utah Jazz“ – Donovanas Mitchellas yra kylanti žvaigždė, treneris Quinas Snyderis per ilgai buvo neįvertintas, o juk praėjusį sezoną Solt Leik Sičio krepšininkai finišavo 29 pergalėmis ir 6 nesėkmėmis.

  3. „Houston Rockets“ – komanda turi naudingiausią lygos žaidėją Jamesą Hardeną, tikrą lyderį Chrisą Paulą, o dar pridėjo Carmelo Anthony. Tačiau laukti dar vieno sezono, per kurį laimėtų 67 mačus, o pralaimėtų tik 15? Vargu.

  4. „Los Angeles Lakers“ – LeBronas Jamesas vis dar geriausias krepšininkas pasaulyje ir kol kas nerodo stabdymo žymių. Tad abejoti jo komandos galimybėmis neverta.

    „Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
    „Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

  5. „Oklahoma City Thunder“ – tai ženklas, kokia stipri yra Vakarų konferencija. „Thunder“ yra labai gera komanda, bet gali likti be namų sienų pranašumą per atkrintąmųjų kovų pirmą etapą.

  6. „Denver Nuggets“ – pralaimėjimas 82-osiose, paskutinėse reguliariojo čempionato rungtynėse „Minnesota Timberwolves“ klubui paliko Denverio komandą už atkrintamųjų varžybų brūkšnio. Tačiau tai turėtų pasitarnauti kaip gera motyvacija.

  7. „New Orleans Hornets“ – DeMarcusas Cousinsas išėjo, Rajonas Rondo išėjo, bet Anthony Davisas vis dar ten, o to turėtų užtekti žygiui į atkrintamąsias.

  8. „San Antonio Spurs“ – Dejount Murray trauma yra didelis nuostolis, bet kiekviena ekipa, turinti LaMarcusą Aldridge'ą, DeMarą DeRozaną ir Greggą Popovichių, gali didžiuotis, kad turi daug.

    „Scanpix“ nuotr./Greggas Popovičius
    „Scanpix“ nuotr./Greggas Popovičius

  9. „Portland Trail Blazers“ – praėjusį sezoną buvo trečia Vakaruose, bet ji tik trimis pergalėmis lenkė devintą komandą. Laukia vėl įtemptos lenktynės laukiniuose Vakaruose.

  10. „Dallas Mavericks“ – Luka Dončičius atrodo puikiai pasirengęs NBA, DeAndre Jordanas padarys „Mavericks“ stipresniu, o Dirkas Nowitzkis tiesiog yra vertas išvysti, kaip komanda kaunasi vėl.

    „Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
    „Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

  11. „Los Angeles Clippers“ – tai pereinamieji metai Los Andželo ekipai, kuri bus pajėgi medžioti aukšto kalibro laisvus žaidėjus kitą vasarą, o taip pat pridėti rimtą krepšininką NBA naujokų biržoje.

  12. „Minnesota Timberwolves“ – Jimmy Butlerio noras palikti klubą byloja apie komandos laukiančias dideles permainas. Jos ateis, anksčiau ar vėliau.

  13. „Phoenix Suns“ – Devinas Bookeris sudarė naują maksimalią sutartį, „Suns“ gavo pirmą naujokų biržos šaukimą Deande Aytoną, bet atleisti generalinį vadybininką Ryaną McDonoughą buvo klaida.

    AFP/„Scanpix“ nuotr./DeAndre Aytonas
    AFP/„Scanpix“ nuotr./DeAndre Aytonas

  14. „Memphis Grizzlies“ – Mike'as Conley ir Marcas Gasolis yra patikimi veteranai, bet jiems reikia rimtos pagalbos, jei Memfio klubas norėtų pasiekti daugiau šį sezoną.

  15. „Sacramento Kings“ – šis klubas sužaidė daugiausiai lygoje rungtynių (44), per kurias nepelnė 100 taškų. O jauna komanda per vasarą nelabai ir pasikeitė.

Ką dar verta žinoti

LeBronas: Jei LeBronas Jamesas rinks vidutinį savo taškų vidurkį, „Los Angeles Lakers“ superžvaigždė pakils į ketvirtą vietą NBA visų laikų rezultatyviausių žaidėjų sąraše. Šiuo metu jis yra septintas, o priekyje yra Nr.6 Dirkas Nowitzki, Nr.5. Wiltas Chamberlainas ir Nr.4. Michaelas Jordanas. Jei L.Jamesas pridės jam įprastus 2 tūkst. sezono taškų prie savo 31038 taškų, jam liks aplenkti tik Nr.3 Kobe Bryantą, Nr.2. Karlą Malone'ą ir Nr.1 Kareemą Abdul-Jabbarą. Beje, pastarieji trys vaikinai visi irgi yra vilkėję „Lakers“ aprangas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

S.Curry skrydis: „Golden State Warriors“ lyderis Stephenas Curry sezono pabaigoje gali lengvai pakilti į trečiąją vietą tarp daugiausiai tritaškių pataikiusių žaidėjų per lygos istoriją. Per 625 rungtynes iki šiol S.Curry yra pataikęs 2129 tritaškius, vidutiniškai po 3,4 per rungtynes. Šiuo metu priekyje yra šeši snaiperiai: Ray Allenas, Reggie Milleris, Jasonas Terry, Kyle'as Korveris, Jamalas Crawfordas ir Paulas Pierce'as.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

Dideli skaičiai. Tik du žaidėjai per pastaruosius 30 sezonų, rinkę po daugiau nei 30 taškų ir atlikę po daugiau nei 8 rezultatyvius perdavimus buvo „Oklahoma City“ įžaidėjas R.Westbrookas (2016-2017 m.) ir J.Hardenas (2017-2018). Jie ir laimėjo MVP titulus pastaruosius sezonus. Šiuo metu lygoje žaidžia septyni žaidėjai, per karjerą bent po kartą pripažinti naudingiausiais sezono krepšininkais. Ir visi jie žaidžia Vakaruose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Sėkmingi treneriai. „San Antonio Spurs“ strategas Greggas Popovichius pasitinka sezoną su 1197 pergalėmis – tai penktas rezultatas per NBA istoriją. Tik 13 laimėjimų trūksta iki Pato Riley ir 24 iki Jerry Sloano. Tuo tarpu „Warriors“ treneris S.Kerras pasitinka kaip sėkmingiausias visų laikų treneris pagal pergalių ir pralaimėjimų santykį reguliariajame čempionate (265 pergalės ir 63 nesėkmės – 80,8 proc.), o taip pat ir per atkrintamąsias varžybas (63-20 – 75,9 proc.) S.Kerras taip stipriai atsiplėšęs šioje kategorijoje, kad net, jei „Warriors“ baigtų sezoną su 24 pergalėmis ir 58 pralaimėjimais, jis vis tiek būtų aukščiau už antrojoje pozicijoje esantį Philą Jacksoną.

„Scanpix“/AP nuotr./Steve'as Kerras
„Scanpix“/AP nuotr./Steve'as Kerras

Vakarai prieš Rytus: Vakarai įveikė Rytus devintą sezoną paeiliui, skaičiuojant komandų tarpusavio mačų rezultatus. Vakarų konferencijos klubai laimėjo 53 proc. rungtynių prieš Rytų komandas praėjusiame reguliariajame čempionate. Skaičiuojant devynis pastaruosius sezonus, Vakarų komandos nugalėjo varžovus iš Rytų 57 proc. rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai