Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 17

Laukiniai NBA vakarai: skandaluose paskendę favoritai ir prognozė lietuviams

30 NBA klubų – prie 76-ojo stipriausios pasaulio krepšinio lygos sezono starto linijos. Prieš prasidedant jo kovoms 15min tinklalaidės „48 minutės“ dalyviai surikiavo ekipas pagal jų galimybes 82 reguliariojo sezono rungtynių maratone.

1230 rungtynių bus sužaista per šešis NBA reguliariojo sezono mėnesius, po kurių kovą tęs 20 klubų – 12 pateks tiesiai į atkrintamąsias varžybas, o dar aštuonios komandos varžysis įkrintamosiose dėl paskutinių keturių bilietų į lemiamas sezono kovas.

Naujos 15min tinklalaidės apie NBA lygą „48 minutės“ dalyviai Marius Milašius ir Rytis Vyšniauskas išrikiavo NBA komandas pagal jų galimybes reguliariajame sezone.

Pirmoje dalyje pateikiame Vakarų konferencijos, kurioje šį sezoną varžysis ir du lietuviai, komandų reitingą. Pažymėtina, kad tai – reguliariojo sezono prognozė, o ne komandų pajėgumo reitingas.

1. „Denver Nuggets“

Numatomas starto penketas: Jamalas Murray, Kentaviousas-Caldwellas Pope'as, Michaelas Porteris, Aaronas Gordonas, Nikola Jokičius.

Praėjęs sezonas: 48-34, šešta vieta, iškrito pirmame atkrintamųjų etape.

Denverio klubas vasarą pasipildė keliais svarbiais žaidėjais – K.Pope'u ir Bruce'u Brownu, kurie ypatingai sustiprins vidutinišką ekipos gynybą, bet svarbiausias jų papildymas yra po traumos sugrįžtantys Jamalas Murray ir Michaelas Porteris.

J.Murray dėl kryžminių kelio raiščių traumos praleido visą praėjusį sezoną, o M.Porteris dėl nugaros traumos sužaidė tik 9 susitikimus, bet ir be jų dukart naudingiausias NBA žaidėjas Nikola Jokičius išlaikė „Nuggets“ solidžius ir leido Vakaruose finišuoti šeštoje vietoje.

„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

Pernai pagal puolimo efektyvumą buvę šeštoje vietoje, šiemet su sugrįžusiomis žvaigždėmis Denverio krepšininkai gali kilti dar aukščiau, o tai jiems gali lemti pirmąją vietą Vakarų konferencijoje reguliariajame sezone, ko šios franšizės istorijoje dar nėra buvę iki šiol.

R.Vyšniauskas prognozuoja trečią vietą, M.Milašius – pirmą.

2. „Los Angeles Clippers“

Numatomas starto penketas: Johnas Wallas, Paulas George'as, Kawhi Leonardas, Marcusas Morrisas, Ivica Zubacas.

Praėjęs sezonas: 42-40, aštunta vieta, iškrito įkrintamosiose.

Kaip ir „Nuggets“, taip ir „Clippers“ šį sezoną sulauks pasveikusio lyderio. Visą praėjusį sezoną dėl traumos praleidęs Kawhi Leonardas po beveik pusantrų metų pertraukos užsivilks Los Andželo klubo aprangą, o kartu su juo žais ir žaizdas išsilaižęs Paulas George'as bei skambus „Clippers“ pirkinys Johnas Wallas, sugrįšiantis ant parketo po dvejų metų pertraukos.

„Kad ir kokio būtų keisto charakterio Kawhi Leonardas, jis turi būti alkanas krepšinio. Nemanau, kad jis gali būti praradęs gerąsias savo atletines savybes, pagal amžių dar būdamas pačiame jėgų žydėjime“, – tinklalaidėje „48 minutės“ teigė R.Vyšniauskas.

„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas

„Clippers“ taip pat pasižymi ir vienu ilgiausių atsarginių suolų NBA lygoje: prasidėjus rungtynėms į aikštę galės kilti tokie žaidėjai kaip Reggie Jacksonas, Luke'as Kennardas, Nicolas Batumas, Normanas Powellas, Robertas Covingtonas ir Terance'as Mannas.

Ant suolo Los Andželo klubas turi ir Tyronną Lue, vertinamą kaip vieną geriausių trenerių dabartinėje NBA lygoje. Pernai jis ir be K.Leonardo bei su tik 31 mačą sužaidusiu P.George'u leido „Clippers“ būti per vieną pergalę nuo atkrintamųjų, tad šiemet Los Andželo klubas turėtų būti tarp favoritų laimėti Vakarų konferenciją reguliariajame sezone.

R.Vyšniauskas prognozuoja pirmą vietą, M.Milašius – ketvirtą.

3. „Golden State Warriors“

Numatomas starto penketas: Stephenas Curry, Klay Thompsonas, Andrew Wigginsas, Draymondas Greenas, Kevonas Looney.

Praėjęs sezonas: 53-29, trečia vieta, tapo NBA čempionais.

NBA čempionai sezoną pasitinka būdami žiniasklaidos antraštėse, bet ne tokiose, kokiose norėtų būti.

Likus kelioms savaitėms iki sezono pradžios per pasaulį nuskambėjo žinia, o vėliau ir vaizdo įrašas, kuriame Draymondas Greenas smogia komandos draugui Jordanui Poole'ui.

Veteranas atsiprašė, sulaukė piniginės bausmės ir pradės sezoną kartu su komanda, bet daugelis kalba apie tai, jog čempioniškos „Warriors“ ekipos pamatai susvyravo ir jiems gali būti sudėtinga išlaikyti panašų lygį, kokį ši komanda demonstravo pernai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Draymondas Greenas ir Jordanas Poole'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Draymondas Greenas ir Jordanas Poole'as

Bet „48 minučių“ dalyviai dėl to pernelyg nesijaudina.

„Tikiu, kad pavyks Draymondo smūgių malūną nuraminti pakankamai greitai. Jau dabar komunikacija tokia, kad viskas yra gerai“, – teigė R.Vyšniauskas, savo reitinge NBA čempionus dėjęs į antrą poziciją.

Vasaros metu „Warriors“ vadovams teko padirbėti iš peties. Neteko „kariai“ penkių čempioniškos komandos narių – Gary Paytono, Otto Porterio, Juano Toscano-Andersono, Nemanjos Bjelicos ir Damiono Lee, bet pridėjo gerų atsiliepimų sulaukiantį Donte DiVincenzo ir JaMychalą Greeną, o dar daugiau tikisi iš jaunųjų komandos talentų.

Jonathanas Kuminga jau ir pernai retsykiais pademonstruodavo savo potencialą, po metų be krepšinio atsigaunantis Jamesas Wisemanas bandys įrodyti, kad antras šaukimas 2020 m. naujokų biržoje nebuvo iššvaistytas veltui, o „Warriors“ treniruotėse žavintis Mosesas Moody ketina užimti G.Paytono paliktą nuostabiai besiginančio ir sprogstamąja jėga pasižyminčio gynėjo vietą.

Be to, jau nuo sezono pradžios sveikas bus pernai tik viduryje prie komandos prisijungęs Klay Thompsonas.

R.Vyšniauskas prognozuoja antrą vietą, M.Milašius – penktą.

4. „Phoenix Suns“

Numatomas starto penketas: Chrisas Paulas, Devinas Bookeris, Cameronas Johnsonas, Mikalas Bridgesas, Deandre Aytonas.

Praėjęs sezonas: 64-18, pirma vieta, iškrito antrame atkrintamųjų etape.

„Saules“ galima krikštyti vasaros dramų karaliais. Po košmariškų septintųjų serijos rungtynių prieš „Mavericks“ sezoną baigęs Finiksas į antraštes pateko ir dėl klubo savininko Roberto Sarverio skandalų, ir dėl Jae Crowderio kaprizų, o Deandre Aytonas, kuris jau buvo pasirašęs sutartį su „Indiana Pacers“, kol pastarosios pasiūlymą „permušė“ „Suns“, teigė nuo praėjusio sezono pabaigos dar nė sykio nesikalbėjęs su vyriausiuoju treneriu Monty Williamsu.

Naują sezoną „Suns“ pasitinka beveik nepasikeitę – po traumos sugrįžta kroatas Dario Šaričius, ekipą paliko JaVale'as McGee, o iškeistas artimiausiu metu greičiausiai bus ir J.Crowderis, tačiau praėjusio sezono reguliariojo sezono nugalėtojai jau nebekelia tokio pasitikėjimo savo pajėgumu kaip prieš metus.

„Scanpix“/AP nuotr./„Phoenix Suns“ krepšininkai
„Scanpix“/AP nuotr./„Phoenix Suns“ krepšininkai

„Tas pats treneris, ta pati žaidimo sistema, tas pats dar vieneriais metais senstelėjęs Chrisas Paulas, tie patys Bookeris ir Aytonas, – vardijo R.Vyšniauskas. – Bet man atrodo, kad chaoso aplink tą komandą ir visą organizaciją buvo pernelyg daug praėjusiais metais. Galvoju, kad šį sezoną jiems teks nusileisti žemyn ir dėl vidinių problemų, ir dėl senstančio Ch.Paulo, ir dėl sustiprėjusių kitų komandų.“

R.Vyšniauskas prognozuoja ketvirtą vietą, M.Milašius – trečią.

5. „Minnesota Timberwolves“

Numatomas starto penketas: D'Angelo Russellas, Anthony Edwardsas, Taureanas Prince'as, Karlas-Anthony Townsas, Rudy Gobert'as.

Praėjęs sezonas: 46-36, septinta vieta, iškrito pirmame atkrintamųjų etape.

Mineapolio klubas jau ir antroje praėjusio sezono pusėje demonstravo antrą puolimą lygoje, o šios komandos gynybos problemas padės spręsti triskart geriausiai besiginantis NBA krepšininkas Rudy Gobert'as, kuris įprastai turi problemų atkrintamosiose, bet yra nepramušama siena reguliariojo sezono metu.

„Scanpix“ nuotr./Rudy Gobert'as
„Scanpix“ nuotr./Rudy Gobert'as

Grandioziniuose mainuose sudalyvavęs prancūzas Minesotoje sudarys bokštų dvynių tandemą su Karlu-Anthony Townsu.

„Townsas ir Gobert'as turbūt žais apie 30 minučių kartu. Puolime viskas atrodo normaliai. Townsas laikomas geriausiai iš toli atakuojančiu aukštaūgiu, tai išsidėstymą sudėlioti Chrisui Finchui didelių problemų nebus. O gynyboje bus įdomu, kaip atrodys“, – svarstė R.Vyšniauskas.

Vis tik labiausiai komandos potencialas priklausys nuo Anthony Edwardso progreso – trečią sezoną NBA lygoje pasitinkantis 2020 m. pirmasis šaukimas jau ir pernai pademonstravo, kad pretenduoja tapti lygos superžvaigžde, o šiemet jo vaidmuo turėtų tik dar labiau išaugti.

R.Vyšniauskas prognozuoja šeštą vietą, M.Milašius – antrą.

6. „Dallas Mavericks“

Numatomas starto penketas: Spenceris Dinwiddie, Luka Dončičius, Reggie Bullockas, Dorianas Finney-Smithas, JaVale'as McGee.

Praėjęs sezonas: 52-30, ketvirta vieta, iškrito Vakarų konferencijos finale.

Po žygio iki Vakarų konferencijos finalą „Mavs“ neslepia ambicijų, bet pakartoti praėjusio sezono sėkmę Teksaso klubui bus nelengva.

Antroje 2021-2022 m. reguliariojo sezono dalyje pagal pergales tik „Boston Celtics“ ir „Phoenix Suns“ klubams nusileidę „Mavericks“ savo sėkmę grindė geležine gynyba, bet ji gali imti trūkinėti, kai komanda įtrauks į žaidimą komandos naujoką Christianą Woodą – nuostabaus talento puolimo aukštaūgį, turintį bėdų savoje aikštės pusėje.

Be to, „Mavs“ gali pasigesti ir į Niujorką išvykusio Jaleno Brunsono, kurio netektį mėgins kompensuoti po traumos sugrįžtantis Timas Hardaway.

Vis dėlto labiausiai „Mavericks“ sėkmė priklausys nuo Lukos Dončičiaus, nusitaikiusio ne tik į komandinę sėkmę.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

„Dončičius bus MVP diskusijoje garantuotai, logiška, kad šiuo metu jis yra favoritas“, – teigė R.Vyšniauskas, ir pats pasirinkęs slovėną kalbai pakrypus apie naudingiausio reguliariojo sezono krepšininko prizą.

R.Vyšniauskas prognozuoja penktą vietą, M.Milašius – šeštą.

7. „Memphis Grizzlies“

Numatomas starto penketas: Ja Morantas, Dillonas Brooksas, Desmondas Bane'as, Jarenas Jacksonas, Stevenas Adamsas.

Praėjęs sezonas: 56-26, antra vieta, iškrito antrame atkrintamųjų etape.

Praėjusio sezono Pelenė, iš įkrintamųjų komandos tapusi antra geriausia reguliariajame sezone visoje NBA lygoje, šį sezoną turėtų susidurti su skaudžia realybe.

Komandos gynybos stuburas Jarenas Jacksonas dėl pėdos traumos turėtų nežaisti mažiausiai iki sausio, o vasarą „Grizzlies“ neteko ir dviejų svarbių atsarginių žaidėjų Kyle'o Andersono ir De'Anthony Meltono.

Juos mėgins kompensuoti veteranas Danny Greenas, o dar daugiau atsakomybės kris ant Memfio žvaigždės Ja Moranto pečių, kuris pernai pelnė net po 27,4 taško, bet dėl traumų praleido 25 susitikimus.

„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas
„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas

„Nelabai matau, kur jie gali būti geresni nei buvo pernai. Ja Morantas darys savo dalykus, bet praėjusį sezoną jie sugebėjo įspūdingai žaisti rungtynes be Ja Moranto“, – teigė R.Vyšniauskas.

„Grizzlies“ be J.Moranto praėjusiame sezone buvo laimėję net 20 rungtynių iš 22 ir tik sezono pabaigoje pralaimėjo triskart iš eilės, bet šį sezoną tiek daug susitikimų be komandos lyderio Memfis gali ir nepakelti.

R.Vyšniauskas prognozuoja septintą vietą, M.Milašius – aštuntą.

8. „New Orleans Pelicans“

Numatomas starto penketas: CJ McCollumas, Herbas Jonesas, Brandonas Ingramas, Zionas Williamsonas, Jonas Valančiūnas.

Praėjęs sezonas: 36-46, devinta vieta, iškrito pirmame atkrintamųjų etape.

„Pelikanai“ su Jonu Valančiūnu puikiai užbaigė praėjusį sezoną, kai pateko į atkrintamąsias ir draskė akis „Phoenix Suns“ pirmajame jų etape, o dabar dar turi ir sugrįžusį Zioną Williamsoną, tačiau į Naujojo Orleano komandos šansus „48 minučių“ dalyviai žvelgia atsargiai.

„Negaliu vertinti to, ko nesu matęs. Sunku vertinti Zioną Williamsoną, kaip jis atrodys“, – su skepsiu apie „pelikanus“ kalbėjo R.Vyšniauskas.

Šios komandos pagrindiniu vidurio puolėju ir toliau bus J.Valančiūnas, bet ir jo laukia prisitaikymo periodas, nes lietuvis pirmą kartą aikšte turės dalintis su raumenų kalnu Z.Williamsonu.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas

„Jonui Valančiūnui reikės taikytis prie žaidimo su Zionu, tai bus įdomu. Turbūt iš Jono matysime dar daugiau tritaškių nei bet kada anksčiau“, – prognozavo R.Vyšniauskas.

Tiesa, „pelikanams“ gali pasitarnauti itin menki pokyčiai vasaros laikotarpiu – jie neprarado nė vieno svarbaus rotacijos žaidėjo, o naujokų biržoje pasikvietė perspektyvų Dysoną Danielsą.

Daug vilčių teikia ir jaunų žaidėjų tobulėjimas – Herbas Jonesas, manoma, bus vienas geriausių gynybinių žaidėjų lygoje, o akiplėšiškasis Jose Alvarado jau neturėtų stebinti savo sėkmingu žaidimu kildamas nuo suolo.

R.Vyšniauskas prognozuoja devintą vietą, M.Milašius – septintą.

9. „Los Angeles Lakers“

Numatomas starto penketas: Russellas Westbrookas, Kendrickas Nunnas, LeBronas Jamesas, Anthony Davisas, Damianas Jonesas.

Praėjęs sezonas: 33-49, vienuolikta vieta, nepateko į atkrintamąsias.

Po fiasko praėjusiame sezone, kai net nepateko į pirmąjį Vakarų dešimtuką, „Lakers“ sugrįžta su tikslu reabilituotis, bet pagrindo manyti, kad taip ir nutiks, nėra daug.

LeBronas Jamesas paseno dar vieneriais metais, Anthony Davisas, per pastaruosius du sezonus sužaidęs mažiau nei pusę galimų rungtynių (76 iš 154) jau pasirengimo cikle buvo kamuojamas nugaros skausmų, o Russellas Westbrookas ir toliau matomas starto penkete, kas praėjusiais metais absoliučiai neveikė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas

„Ar tie mitai, kad Darvinas Hamas moka treniruoti Russellą Westbrooką, turi pagrindo? Aš tai tuo netikiu“, – apie galimą naujo „Lakers“ trenerio magiją pažabojant komandos siautulį sakė R.Vyšniauskas.

Įkvėpimo nesuteikia ir komandos pokyčiai vasaros metu. Daug metų veikusi formulė, kai L.Jamesas apstatomas gerai pataikančiais krepšininkais, netaikoma Los Andžele, kur šį sezoną taikliausias metikas po LeBrono turėtų būti vidutiniškų gabumų snaiperis Patrickas Beverley arba visą praėjusį sezoną praleidęs Kendrickas Nunnas.

„Lakers“ gali būti per NBA lygą turnė darantis cirkas, bet kažkiek vis tiek žvelgi į tas žvaigždes. Tai, kad jie net nepateko į įkrintamąsias, turėtų dirginti tą organizaciją ir jų tikslas turėtų būti mažiausiai žaisti atkrintamosiose. Šešete jų nematau, bet bandau tikėti, kad jie bus aštunti“, – teigė R.Vyšniauskas.

R.Vyšniauskas prognozuoja aštuntą vietą, M.Milašius – devintą.

10. „Portland Trail Blazers“

Numatomas starto penketas: Damianas Lillardas, Anfernee Simonsas, Joshas Hartas, Jerami Grantas, Jusufas Nurkčius.

Praėjęs sezonas: 27-55, trylikta vieta, nepateko į atkrintamąsias.

Atsinaujinę „Blazers“ grįžta į kovą Vakarų konferencijoje, nors jų galimybės patriukšmauti vertinamos kukliai.

Dėl pilvo traumos tik 29 rungtynes praėjusį sezoną sužaidęs Damianas Lillardas prie savęs nebeturi ilgamečio ginklanešio CJ McCollumo, bet starto penketo vaidmeniui jau subrendo Anfernee Simonsas, komanda pasipildė ir Jerami Grantu.

„Scanpix“/AP nuotr./Damianas Lillardas prieš Anthony Davisą
„Scanpix“/AP nuotr./Damianas Lillardas prieš Anthony Davisą

„Nežinau, koks bus Damianas Lillardas, kokia bus jo motyvacija, bet jis bent jau turėtų žaisti krepšinį, o tai jau yra neblogai“, – teigė R.Vyšniauskas, vis tik pripažinęs, kad „Blazers“ aukščiau bambos šokti neturėtų ir jiems Vakarų konferencijoje skyręs 10 vietą.

R.Vyšniauskas prognozuoja dešimtą vietą, M.Milašius – vienuoliktą.

11. „Sacramento Kings“

Numatomas starto penketas: De'Aaronas Foxas, Kevinas Huerteris, Keeganas Murray, Harrisonas Barnesas, Domantas Sabonis.

Praėjęs sezonas: 30-52, dvylikta vieta, nepateko į atkrintamąsias.

Ilgiausią atkrintamųjų sausrą Šiaurės Amerikos profesionaliose sporto lygose išgyvenantys „karaliai“ sieks pirmą kartą per 17 metų patekti į lemiamas sezono kovas, nors tą padaryti nebus lengva.

Vis dėlto Sakramento ekipą galima pagirti už solidžius vasaros darbus. Lyderius Domantą Sabonį ir De'Aaroną Foxą jie aplipdė solidžiais metikais Kevinu Huerteriu ir Maliku Monku, o naujokų biržoje pasipildė ir puolime, ir gynyboje potencialo komandai pridėsiančiu Keeganu Murray. Be to, komandą treniruos patyręs ir vertinamas specialistas Mike'as Brownas.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Jie turi tai, ko „Kings“ neturėjo daugybę metų – gynybinį potencialą. Daug metų nebuvo iš ko ten lipdyti gynybą, o dabar komanda sukomplektuota su teisingais prioritetais, šiuolaikiniam krepšiniui“, – Kalifornijos sostinės ekipos darbus įvertino R.Vyšniauskas.

Visgi tam, kad įsiterptų į atkrintamųjų lenktynes Vakarų konferencijoje, „Kings“ reikės ne tik geriausių D.Sabonio ir D.Foxo sezonų, bet ir sėkmės, nes kitų Vakarų konferencijos komandų pajėgumas yra negailestingas.

R.Vyšniauskas prognozuoja vienuoliktą vietą, M.Milašius – dešimtą.

12. „Utah Jazz“

Numatomas starto penketas: Mike'as Conley, Collinas Sextonas, Malikas Beasley, Lauri Markkanenas, Jaredas Vanderbiltas.

Praėjęs sezonas: 49-33, penkta vieta, iškrito pirmame atkrintamųjų etape.

„Jazz“ vadovas Danny Ainge'as paspaudė „Reset“ mygtuką ir iškeitė didžiąją dalį komandos lyderių – Rudy Gobert'ą, Donovaną Mitchellą, Bojaną Bogdanovičių ir Royce'ą O'Nealą.

„Scanpix“ nuotr./Mike'as Conley
„Scanpix“ nuotr./Mike'as Conley

Tikėtina, kad sezono eigoje komandoje neliks ir Mike'o Conley bei Jordano Clarksono, o specialiai pralaimėjimus veikiausiai rinksianti komanda pretenduos ne į NBA titulą, o į kuo aukštesnį naujokų biržos šaukimą.

Ir R.Vyšniauskas, ir M.Milašius prognozuoja dvyliktą vietą.

13. „Oklahoma City Thunder“

Numatomas starto penketas: Shai Gilgeousas-Alexanderis, Luguentzas Dortas, Joshas Giddey, Ousmane'as Diengas, Aleksejus Pokuševskis.

Praėjęs sezonas: 24-58, keturiolikta vieta, nepateko į atkrintamąsias.

Jau atrodė, kad „Thunder“ gali rinktis pergalių, o ne pralaimėjimų kelią, bet traumą vasarą patyrus antrajam naujokų biržos šaukimui Chetui Holmgrenui panašu, kad OKC ir toliau sieks ne laimėjimų, o kuo aukštesnio šaukimo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Shai Gilgeous-Alexanderis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Shai Gilgeous-Alexanderis

Tai gali galutinai išvesti iš kantrybės komandos didžiausią žvaigždę Sh.Gilgeousą-Alexanderį – 24-erių kanadietis neištvėręs trečią sezoną iš eilės besikaupiančių pralaimėjimų gali prašyti mainų į kitą komandą.

Ir R.Vyšniauskas, ir M.Milašius prognozuoja tryliktą vietą.

14. „San Antonio Spurs“

Numatomas starto penketas: Joshua Primo, Joshas Richardsonas, Dougas McDermottas, Keldonas Johnsonas, Jakubas Poeltlas.

Praėjęs sezonas: 34-48, dešimta vieta, iškrito įkrintamosiose.

Greggas Popovichius prieš ketvirtį amžiaus į savo komandą gavo Timą Duncaną, o ateinančią vasarą bandys gauti kitą amžiaus talentą Victorą Wembanyamą.

Būtent šio tikslo vedami „Spurs“ vasarą iškeitė Dejounte Murray ir pasiruošė tankinimo (pralaimėjimų) sezonui, kai neabejotinai matysime šią komandą dugne.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius

„Nestatyčiau, kad „Spurs“ laimės čempionų titulą“, – netiesiogiai pripažindamas šio sezono tikslą juokėsi ir pats G.Popovichius.

R.Vyšniauskas prognozuoja keturioliktą vietą, M.Milašius – penkioliktą.

15. „Houston Rockets“

Numatomas starto penketas: Jalenas Greenas, Ericas Gordonas, Jae'Seanas Tate'as, Jabari Smithas, Alperenas Sengunas.

Praėjęs sezonas: 20-62, penkiolikta vieta, nepateko į atkrintamąsias.

Viena jauniausių NBA komandų naujokų biržoje trečiu šaukimu pasikvietė Jabari Smithą, bet į pergalių kelią Hjustono ekipa veikiausiai dar nesuks.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jabari Smithas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jabari Smithas

Talentinguosius J.Smithą, Jaleną Greeną ir Alpereną Senguną jau turintys „Rockets“ veikiausiai sieks kuo aukštesnio naujokų biržos šaukimo ir dar bent metus tūnos NBA dugne.

R.Vyšniauskas prognozuoja penkioliktą vietą, M.Milašius – keturioliktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas