Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 21

LeBronas ketina įsitraukti į JAV prezidento rinkimus: „Mums būtinai reikia pokyčių“

Šiuo metu ketvirtojo NBA titulo atkrintamosiose varžybose siekiantis LeBronas Jamesas ketina įsitraukti ir į kitą – politinę – kovą. „Los Angeles Lakers“ žvaigždė žada padėti pergalės JAV prezidento rinkimuose sieksiančiam Joe Bidenui.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

35-erių NBA žvaigždė VICE TV laidoje pabrėžė norintis pokyčių šalyje.

„Gyvename laike, kai mums būtinai reikia pokyčių. O kad kas nors pasikeistų, turi keistis lyderiai“, – sakė „Lakers“ vedlys, kurio komanda pirmojo atkrintamųjų etapo serijoje su „Portland Trail Blazers“ per dvejas rungtynes pasidalino po pergalę.

L.Jamesas prieš ketverius metus jau buvo aktyviai įsitraukęs į rinkiminę kampaniją, kai aktyviai palaikė kitą demokratų kandidatę Hillary Clinton. Visgi ji galiausiai nusileido dabartiniam prezidentui Donaldui Trumpui, kuris bus ir pagrindinis J.Bideno varžovas.

Tiesa, šįkart LeBronas turės pasirinkti kitus kandidato į aukščiausią valstybės poziciją palaikymo būdus. Jei agituodamas už H.Clinton jis lankėsi jos rėmėjų suvažiavimuose, tai šįkart tai bus neįmanoma tiek dėl NBA „burbulo“, kuriame krepšininkas šiuo metu gyvena, tiek dėl COVID-19 pandemijos, dėl kurios praktiškai visa rinkiminė kampanija turės vykti virtualiais būdais.

O ar pačiam LeBronui kada nors reikės agitacijos, kai karjerą baigęs sportininkas mėgins siekti politinio posto?

17-ąjį sezoną NBA lygoje baigiantis puolėjas nesako „ne“.

„Pirmiausia, leiskime dirbti tiems, kurie dabar yra valdžioje. Kai jie pasitrauks, tada manęs dar kartą paklauskite šio klausimo“, – sakė LeBronas.

Kai jie pasitrauks, tada manęs dar kartą paklauskite šio klausimo

Pats žaidėjas šiemet ne tik agituos už J.Bideną bei pats atiduos balsą rinkimuose, bet ir skatins tą daryti kitus savo iniciatyva „More Than a Vote“ (liet. daugiau nei balsas).

Ja bus siekiama supažindinti įvairių grupių žmones su balsavimo svarba ir įtikinti juos, kad kiekvienas balsas gali sukurti pokyčius valstybėje.

Pats L.Jamesas balsuoti kitus žmones skatina savo pavyzdžiu.

„Pirmą kartą balsavau tik sulaukęs 21-erių. Būdamas 18-os nebalsavau, nes buvau įtikintas, kad mano balsas nieko nereiškia“, – teigė krepšininkas, kurį įkvėpė Baracko Obamos pavyzdys, privertęs jį labiau įsitraukti į politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas