Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 13

LeBronas nepritaria kitų žaidėjų keliamam šurmuliui – karalius žais ir vykdys savo misiją

Kol būrys NBA žaidėjų, vedami lygos superžvaigždės Kyrie Irvingo, rezga planus kaip visgi atšaukti 2020-2021 metų NBA sezono pratęsimą, bene ryškiausias lygos krepšininkas LeBronas Jamesas į tokias kalbas veltis nenori ir yra pasiruošęs kovoti ne tik dėl čempionų žiedo, bet ir siekiant panaikinti rasinę nelygybę.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį įvykusioje vaizdo konferencijoje dalyvavo daugiau nei 80 lygos krepšininkų, tarp kurių – žaidėjų asociacijos (NBPA) prezidentas Chrisas Paulas, viceprezidento pareigas einantys CJ McCollumas, Malcolmas Brogdonas, Garrettas Temple, o taip pat ir idėjos nežaisti sezono pratęsime sumanytojai Kyrie Irvingas bei Avery Bradley, vienos svarbios figūros šiame susirinkime nebuvo.

LeBrono Jameso dėmesys toliau sutelktas ties ketvirtuoju NBA čempionų žiedu, tačiau net ir persikėlus į Orlandą bei „užsidarius“ vadinamajame burbule, NBA ikona tikrai neatitols ir nuo kitos svarbios misijos – kovoti prieš rasizmą šalyje.

„Scanpix“/AP nuotr./Chrisas Paulas ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“/AP nuotr./Chrisas Paulas ir LeBronas Jamesas

„Geriausius šansus laimėti lygą turinčios „Lakers“ žvaigždės LeBrono Jameso žaidimas Orlande neturės didelės įtakos jo siekiui daryti permainas už aikštės ribų.

Tačiau žinoma, jis nori palikti žymę ir krepšinio aikštelėje. Jis nori žaisti krepšinį. Ir kaip visuomet, LeBronas žino ir tiki, kad jam pavyks suderinti abu dalykus“, – teigė Samas Amickas iš „The Athletic“.

Priminsime, kad „Lakers“ lyderis kartu su kitais krepšinio pasaulyje puikiai žinomais vardais – Trae Youngu, Jalenu Rose'u ir Skylar Diggins-Smith – subūrė politinę grupę „Daugiau nei balsas“, kuri gina afroamerikiečių balsavimo teises ir sieks būti išgirsta per artėjančius JAV prezidento rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas