Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 27

LeBrono Jameso imperija Klivlande: lyderis-treneris-savininkas viename asmenyje

Ohajo sūnus paklydėlis grįžo į Klivlandą ne tik žaisti krepšinio. Jis atvyko pastatyti savo imperiją. Nuo sudėties formavimo iki derinių parinkimo. ESPN supažindina jus su įtakingiausiu šių dienų NBA žmogumi – LeBronu Jamesu.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1: Pirmasis LeBrono žingsnis

2014-ųjų liepos 11-ąją LeBronas paskambina trims žmonėms – Dwyane'ui Wade'ui, „Miami Heat“ savininkui Micky Arisonui ir prezidentui Patui Riley. Praneša, kad palieka Majamį.

Kol televizijoje skelbiamos pirmosios žinios apie LeBrono sugrįžimą į Klivlandą, jis skambina „vilkui“ Kevinui Love. Pokalbio pabaigoje pasigirsta aukštaūgio „Aš – dalyvauju“. Po kelių minučių K.Love agentas skambina „Cavaliers“. Per 24 valandas LeBronas įtvirtina sutartį su „Cavaliers“, o per keletą dienų įvyksta mainai, po kurių K.Love kraunasi lagaminus į Klivlandą.

2: Geriausias derybininkas

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas

„Cavaliers” derybos su Mike'u Milleriu stringa – „Nuggets” siūlo snaiperiui daugiau pinigų. Tačiau M.Millerį pasiekia LeBrono skambutis. Reikalai greitai sutvarkomi – apie M.Millerio persikėlimą į Klivlandą pirmasis praneša ne pats žaidėjas, o L.Jameso agentas.

Pasirengimo sezonui pabaigoje „Cavaliers“ direktorius Davidas Griffinas dėkoja LeBronui už pagalbą prisiviliojant ne tik K.Love ir M.Millerį, bet ir Shawną Marioną bei Jamesą Jonesą: „Kai turi LeBroną, visi sandoriai tampa įmanomi. Jis buvo neįtikėtinas partneris mums formuojant sudėtį“.

3: Susipažinkite su naujuoju bosu

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Love, Kyrie Irvingas ir LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Love, Kyrie Irvingas ir LeBronas Jamesas

Prieš pirmąją „Cavaliers“ treniruotę rugsėjį, LeBronas prašo naujojo „Cavaliers“ trenerio Davido Blatto leidimo jam surengti uždarą žaidėjų susirinkimą. Kol trenerių štabas laukia aikštėje, Jamesas išsiveda visus žaidėjus į susirinkimą rūbinėje.

Tokios žvaigždes kaip K.Love ir Kyrie Irvingas, ar tie patys sutarties su „Cavaliers“ dar neturintys krepšininkai individualiai išgirsta, ko iš jų tikisi L.Jamesas. Po susirinkimo daugelis žaidėjų tikina, kad niekada nėra turėję nieko panašaus.

4: Tikrasis treneris

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas

Spalį „Cavaliers“ surengia pirmąsias draugiškas rungtynes. LeBronas sušaukia komandos narius ir aiškina, kokius derinius reikės atlikti.

„Princetono puolimo sistema, kurią D.Blattas įdiegė komandoje per pasirengimą sezonui, metama lauk, – po kelių mėnesių rašo ESPN apžvalgininkas Brianas Windhorstas. – Jau tris mėnesius LeBronas ima kamuolį į rankas ir nurodo derinį. D.Blattas pasižiūri, kokį derinį nurodė LeBronas, ir pakartoja jį žaidėjams. Ir tai vyksta kiekvieną vakarą“.

5: Ant suolo save sodina pats

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Gruodžio 30-ąją kęsdamas kelio ir nugaros skausmus L.Jamesas traukiasi iš aikštės. Tokį sprendimą vienašališkai priima pats LeBronas.

„Taip tiesiog nusprendė LeBronas, – rašė B.Windhorstas. – Atsisėdo atsarginių suolo gale ir pasakė, kad nežais. „Cavaliers“ – priblokšti, bet jie prisitaiko prie sprendimo ir sutinka jį patausoti porą savaičių“.

6: Pasirūpina rūpesčiais

AFP/„Scanpix“ nuotr./J.R. Smithas ir LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./J.R. Smithas ir LeBronas Jamesas

Kol LeBrono nėra, „Cavaliers“ neišlipa iš pralaimėjimų liūno – septyni pralaimėjimai per aštuonerias rungtynes. Klubo direktorius D.Griffinas konsultuojasi su lyderiu. Staiga „Cavaliers“ vadovas sužino, kad mainų būdu iš „New York Knicks“ galima atsivežti Imaną Shumpertą bei J.R.Smithą. Pastarojo charakterio problemos jam kelia abejonių.

D.Griffinas teiraujasi LeBrono, ką mano apie mainus. L.Jamesą labiau domina net ne I.Shumpertas, o būtent J.R.Smithas. Kad nuramintų direktorių, LeBronas taria: „Gaukite J.R.Smithą. Aš juo pasirūpinsiu“.

7: Socialinių tinklų ekspertas

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas, Kevinas Love ir Kyrie Irvingas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas, Kevinas Love ir Kyrie Irvingas

Vasario pradžioje „Cavaliers“ laimi 12 rungtynių iš eilės. L.Jamesas jungia „Twitter“ ir rašo: „Nustokite ieškoti būdų, kaip išsiskirti. Tiesiog pritapkite. Būkite kažko ypatingo dalimi! Tiesiog mano mintys“.

Vėliau jis pripažįsta, kad ši žinutė buvo skirta K.Love, kuris skundžiasi savo vaidmeniu „Cavaliers“. Vėliau tai paneigia. Dar vėliau – vėl prisiima atsakomybę už žinutę. Taip mėtydamasis jis tik eskaluoja šią temą ir kelia spaudimą K.Love. Pastarasis sužaidžia efektyviausią mėnesį per visą sezoną.

8: Lemiamo derinio autorius

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas

Lemiamomis ketvirtųjų NBA Rytų konferencijos pusfinalio rungtynių sekundėmis rezultatas lygus: „Cavaliers“ – „Bulls“ 84:84. D.Blattas braižo derinį, pagal kurį LeBronas išmeta kamuolį iš užribio.

LeBronas per minutės pertraukėlę rėžia treneriui: „Jokiu būdu neišmetinėsiu kamuolio iš užribio, nebent galėsiu jį permesti per krepšį ir įmesti taškus“. Netrukus L.Jamesas iš aikštės kampo šveičia pergalingą metimą su sirena. Po rungtynių LeBronas sako: „Pasakiau treneriui: duokite išmesti kamuolį kažkam kitam, perduokite kamuolį man ir visi traukitės iš kelio“.

9: Kotedžo direktorius

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas

Birželio 28-ąją LeBronas vieši Los Andžele, koledžo ir vidurinės mokyklos žaidėjų stovykloje. Jis viešbutyje išsinuomojęs kotedžą. K.Love taip pat čia. Prieš tai jis brūkštelėjo žinutę LeBronui, ar galėtų susitikti šnektelėti.

Dar prieš keletą dienų abu jie nutraukė sutartis su „Cavaliers“ ir tapo laisvaisiais agentais. Jiedu susitaria popiet susitikti prie baseino. K.Love prisitraukia kėdę ir kalba daugiausia. Bet LeBronas duoda suprasti, kad jis nori matyti Keviną Klivlande. Po trijų dienų K.Love su „Cavaliers“ pasirašo naują penkerių metų 110 milijonų sutartį.

LeBronas vėl laimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento