Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 07

LeBrono kompaniją supykdęs sprendimas: NBA uždraudė „Lakers“ juodą aprangą

„Los Angeles Lakers“ krepšininkai šiąnakt stos į kovą NBA sezono vidurio turnyro pusfinalyje, bet jame negalės vilkėti juodos spalvos aprangų, prie kurių buvo įpratę NBA taurėje.

LeBrono Jameso vedami „ežeriečiai“ ketvirtfinalyje 106:103 nukovė „Phoenix Suns“ ir iškovojo bilietą į Las Vegasą, kur ateinančią naktį prasidės keturių stipriausių turnyro komandų akistatos.

Iki šiol NBA taurės turnyre „Lakers“ dažniausiai žaidė specialiomis juodomis aprangomis, o jomis tikėjosi pasidabinti ir per pusfinalio akistatą su „New Orleans Pelicans“ ekipa.

Vis dėlto ESPN pranešė, kad NBA užkirto tam kelią ir „Lakers“ pusfinalyje turės rengtis ne juoda, o auksine spalva.

Teigiama, kad toks sprendimas priimtas dėl parketo išdažymo, kuris numatytas Las Vegaso „T-Mobile“ arenoje ir nerimo, jog juodai apsirengę žaidėjai gali prasmegti tamsaus parketo fone.

Patys „Lakers“ žaidėjai, kurie žaisdami juodomis aprangomis laimėjo ketverias rungtynes iš ketverių, į tokį NBA nurodymą sureagavo priešiškai.

Pranešama, kad vienas iš komandos narių išgirdęs apie šį draudimą atsakė: „tai nesąmonė“.

Los Andželo ekipos žaidėjai juodą spalvą pastaruoju metu naudoja ne tik aikštėje, bet ir šalia jos. L.Jamesas į rungtynes su „Suns“ atvyko apsirengęs visiškai juodai – dėvėdamas juodus drabužius ir tokios pačios spalvos akinius nuo saulės.

Vienas geriausių visų laikų krepšininkų savo sėkmę gali sieti su šia spalva, nes 2016 metais būtent su juoda apranga laimėjo NBA finalą atstovaudamas „Cleveland Cavaliers“, o 2020-aisiais susigrąžino NBA titulą, kai „Lakers“ didžiąją dalį atkrintamųjų pagerbdami žuvusį Kobe Bryantą rengėsi juodomis „Black Mamba“ aprangomis. Juoda aprangą Karalius dažnai vilkėjo ir „Miami Heat“ komandoje, su kuria tapo čempionu 2012 ir 2013 metais.

„Kaip yra sakęs amerikietiško futbolo treneris Deionas Sandersas – jeigu atrodai gerai, jautiesi gerai. O kai jautiesi gerai, tai ir žaidi gerai“, – dar spalį ESPN sakė L.Jamesas.

NBA taurės pusfinaliai vyks jau šiąnakt. Pirmajame susitikime, kuris prasidės vidurnaktį, „Indiana Pacers“ mes iššūkį „Milwaukee Bucks“, o antrame pusfinalyje nuo 4 val. Lietuvos laiku „Lakers“ grumsis su „Pelicans“, kuriems atstovauja ir Jonas Valančiūnas.

Turnyro nugalėtojams po 500 tūkst. dolerių kiekvienam žaidėjui, finale pralaimėjusios komandos nariai gaus po 200 tūkst., o pusfinalyje suklupusių komandų krepšininkai atsirieks po 100 tūkst. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas