Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 22

LeBrono liaupsės D.Saboniui: lygino su tėvu ir gyrė „Kings“ ėjimą

LeBronas Jamesas su „Los Angeles Lakers“ komanda praėjusią naktį turėjo pripažinti Domanto Sabonio ir „Sacramento Kings“ pranašumą, o po rungtynių Karalius negailėjo pagyrų įspūdingą statistiką užfiksavusiam lietuviui.

D.Sabonis susižeidė ranką ankstesnėse rungtynėse ir buvo abejojama, ar jis apskritai išbėgs į aikštę prieš „Lakers“, bet jis ne tik žengė ant parketo, bet ir dominavo.

13 taškų, 21 atkovotas kamuolys ir 12 rezultatyvių perdavimų – tokie skaičiai spindėjo prie lietuvio pavardės po „Kings“ pergalės 134:120.

Dvidešimtą karjeros trigubą dublį surinkęs Domas pastaruoju metu tiesiog spindi, o jo vedami „karaliai“ laikosi aukštai Vakarų konferencijoje – su 17 pergalių ir 13 pralaimėjimų Kalifornijos komanda yra šeštoje vietoje ir tik dviem laimėjimais atsilieka nuo pirmosios.

Puikus D.Sabonio žaidimas šį sezoną neprasprūdo pro akis ir L.Jamesui, kuris gyrė lietuvį, į Sakramentą atkeliavusį per mainus praėjusį vasarį, kai „Kings“ už jį atidavė kylančią žvaigždę Tyrese'ą Haliburtoną.

„Labai retas atvejis, kai mainai pasiteisina abiem komandoms, – kalbėjo LeBronas. – Būtent taip nutiko su Tyrese'o Haliburtono ir Sabonio mainais. De'Aaronas [Foxas] ir Domantas vienas kitą labai gerai papildo. Sabonis labai gerai žaidžia ant ūselio, kaip darė ir jo tėvas. Jis gali ir atlikti perdavimus, ir atkovoti kamuolius, ir pelnyti taškus – tai paverčia jį labai dinamišku žaidėju.“

„Lakers“ vedlys, į „Kings“ krepšį praėjusią naktį įmetęs 31 tašką, gyrė ir visą „Kings“ komandą.

„De'Aarono greitis suteikia jam labai daug erdvės, be to, jis gerai pataiko iš vidutinio nuotolio ir pridėjo žaidimą nugara į krepšį, jis gali pataikyti per žemesnius už save žaidėjus.

Jie taip pat turi žaidėjus, kurie papildo lyderius. Kai susikuri erdvės su tokiais žaidėjais, kaip Huerteris ir naujokas (Keeganas Murray – red. past.), kurie puikiai pataiko iš toli, taip pat ir Harrisonas Barnesas, tai leidžia De'Aaronui patekti į baudos aikštelę ir ten turėti erdvės, taip pat ir Domantui turėti vietos po krepšiu“, – kalbėjo L.Jamesas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Karaliaus komanda su 13 pergalių ir 18 pralaimėjimų Vakaruose yra tik trylikta, bet irgi nepraranda vilčių, nes nuo devintoje vietoje esančių „Dallas Mavericks“ juos skiria tik trys laimėjimai.

D.Sabonis šį sezoną renka po 17,9 taško, atkovoja po 12,3 kamuolio ir atlieka po 6,6 rezultatyvaus perdavimo. Ypač galingai jis žaidžia gruodį – per 10 mačų jo rodikliai siekia 20,3 taško, 15,1 atk. kam. ir 7,1 rez. perd.

Tokie lietuvio pasirodymai skina jam kelią link trečiojo bilieto į "All-Star" rungtynes vasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas