Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 05

LeBronui Jamesui reikia pagalbos, nes kitaip NBA finalo serija netrukus baigsis

Praėjusią naktį „Cleveland Cavaliers“ patyrė dar vieną sutriuškinimą NBA superfinale 113:132 ir serijoje iki keturių pergalių su „Golden State Warriors“ atsilieka rezultatu 0:2. LeBronas Jamesas lemiamuose sezono mūšiuose kol kas žaidžia fenomenaliai, tačiau ką daryti norint iškovoti pergalę? Ar „karalius“ turi žaisti 48 minutes? Užsiauginti papildomas rankas bei kojas? O gal pagrobti Keviną Durantą?
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

L.Jamesas praėjusios nakties mače susilygino su Magicu Johnsonu pagal atliktus trigubus dublius NBA superfinale, pataikė 12 metimų iš 18, pelnė 29 taškus ir vis dar yra vadinamas geriausiu krepšininku pasaulyje, tačiau „Warriors“ vis tiek be vargo šventė pergalę.

Jeigu tai būtų filmas „Kosminis krepšinis“, tai „Warriors“ šiuo metu būtų pabaisų komanda, atvykusi į Žemę, o geriausias savo kartos krepšininkas L.Jamesas bandytų juos įveikti su savo ekipos draugais iš įvairių animacinių filmukų.

Vienintelis skirtumas? L.Jamesas su „Cavaliers“ klubu dar neįrodė, kad turi jėgų sugrįžimui, o dar ką tik ši ekipa iš Klivlando atrodė tokia galinga Rytų konferencijoje.

Antras rungtynes iš eilės „Cavaliers“ prilygo „Warriors“ du kėlinukus, tačiau po pertraukos Klivlando ekipa subyrėjo abu sykius.

Praėjusią naktį „Cavaliers“ trečiąjį ketvirtį pralaimėjo 11 taškų skirtumu, o šiemet jų komandai išlipti iš šios duobės gali būti per sunku. L.Jamesas ir toliau yra nuostabus, bet labai daug variantų sugrįžti į šią seriją NBA čempionai neturi.

L.Jamesas NBA superfinale kol kas demonstruoja puikų krepšinį, tačiau jo padėjėjai neįneša savo indėlio. Matthew Dellavedovą šiemet pakeitęs Deronas Williamsas antrose finalo rungtynėse neįmetė nė taško per 14 minučių (0/5 met.), o su nuliuku liko ir J.R.Smithas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

16 mln. JAV dolerių per metus uždirbantis Tristanas Thompsonas yra toks „atšalęs“ puolime, kad stovint šalia jo reikia užsidėti žieminę striukę. Antrose finalo rungtynėse mažiau pastebimas buvo ir gerai pirmąjį mačą sužaidęs Kyrie Irvingas, kuris sekmadienį pataikė vos 8 metimus iš 23.

Tik Kevinas Love'as sėkmingai prisidėjo prie L.Jameso puolime ir pataikė net 12 metimų iš 23.

„Cavaliers“ antrąjį finalo mačą pradėjo maitindami kamuoliais K.Love'ą, o pirmame kėlinuke jie pirmavo rezultatu 11:6. Tai neatrodo lyg kažkoks ypatingas pasiekimas, bet tai, ko gero, buvo pati geriausia NBA čempionų atkarpa puolime šioje serijoje.

K.Love'as antrose rungtynėse sužaidė puikiai, tačiau to neužteks norint nugalėti „Warriors“ 2017 metais. Vienas iš svarbiausių praėjusių metų „3-1“ sugrįžimo dalyvių K.Irvingas privalo būti gerokai agresyvesnis. Vyriausiasis treneris Tyronnas Lue mano, jog svarbi užduotis gynyboje jam trukdo stabiliai rinkti taškus:

„Kyrie turi nuolat vaikytis Stepheną Curry ir Klay Thompsoną, o tuomet neretai nelieka jėgų puolimui.“

Tačiau vienas daugiausiai kritikos sulaukusių faktorių yra K.Irvingo gynyba, o nesutvarkius abiejų šių sričių „Cavaliers“ gali tikėtis dar vienos triuškinančios nesėkmės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stabdomas Kyrie Irvingas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stabdomas Kyrie Irvingas

Dar svarbesni yra „Cavaliers“ atsarginiai krepšininkai. Klivlando „didysis trejetas“ visuomet kaip nors susirinks savo taškus, tačiau, ar galima tikėtis didesnės pagalbos nuo suolo? Juk „Warriors“ gretose taip pat nėra labai jau gerų žaidėjų, tačiau Ianas Clarkas ir Shaunas Livingstonas pataiko savo metimus.

Priešinga situacija yra Klivlando stovykloje. Kol kas visiškomis „plytomis“ krepšį atakuoja D.Williamsas, Kyle'as Korveris bei Channingas Frye, o tai leidžia varžovams šoktelėti į priekį besiilsint lyderiams.

„Cavaliers“ reguliariojo sezono metu patyrė problemų ieškodami veteranų savo klubui, o nepasiteisino tokie krepšininkai kaip Larry Sandersas ar Andrew Bogutas. NBA čempionams pavyko pasipildyti K.Korveriu ir D.Williamsu, tačiau jie finale kol kas yra labai nestabilūs.

„Cavaliers“ sudėtis yra pilna garbaus amžiaus veteranų, tačiau kas dar gali įjungti aukštesnę pavarą? Richardas Jeffersonas praėjusiais metais žaidė taip gerai, kad net persigalvojo dėl karjeros pabaigos. Ar jis dar turi parako 2017-ųjų NBA superfinale?

Tačiau vienas svarbiausių yra T.Thompsonas. Kol kas „Warriors“ jį yra visiškai „išjungę“ šio serijoje, o tai lėmė kietas bei fizinis žaidimas.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas  Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

„Tristanas yra labai svarbi mūsų komandos dalis, o jie tai suprato ir per pirmąsias dvejas rungtynes jį neutralizavo, – svarstė LeBronas. – Jie nuolat kalbasi tarpusavyje ir prieš T.Thompsoną dvigubina gynybą.“

Tačiau tai ir yra viena iš „Warriors“ sėkmės priežasčių. Ant Ouklando atsarginių suolelio yra nemažai variantų, kurie gali pasistumdyti su T.Thompsonu.

Kol kas Ouklando „kariai“ svaidosi granatomis, o „kavalieriai“ mėtosi citrinomis.

L.Jamesas po dar vieno pralaimėjimo teigė, jog labiausiai jam reikia geros vakarienės bei vyno, tačiau to žengiant į kitą susitikimą tikrai neužteks. „Karaliui“ reikia pagalbos iš komandos draugų, nes panašu, jog šį kartą jis vienas Larry O'Brieno titulo neiškovos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas