Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 08

Lenktynės dėl NBA finalų MVP: LeBronas Jamesas ar Anthony Davisas?

„Los Angeles Lakers“ ekipa yra per vieną pergalę nuo NBA čempionų titulo, o tai įplieskė diskusiją, kuris Kalifornijos komandos krepšininkas susižers finalo serijos MVP laurus – LeBronas Jamesas ar Anthony Davisas?
LeBronas Jamesas ir Anthony Daviesas vedė „Lakers“ į pergalę.
LeBronas Jamesas ir Anthony Daviesas vedė „Lakers“ į pergalę. / „Scanpix“ nuotr.

„Miami Heat“ krepšininkams reikia stebuklo, jog Orlando „burbule“ iškovotų tris pergales iš eilės ir „Lakers“ komandai iš panosės nugvelbtų žiedus.

Istorija rodo, jog Frankas Vogelis su kompanija gali krauti šampaną į dėžes, užsakinėti maistą ir pobūvių salę pergalingam vakarėliui, nes NBA finalų istorijoje 1-3 deficitą yra panaikinusi vos viena iš 35 komandų.

Tai buvo 2016-ųjų sezono atomazga, kai L.Jameso atstovaujama „Cleveland Cavaliers“ netikėtai parbloškė reguliariajame sezone net 73 pergales iškovojusią „Golden State Warriors“.

Jei sensacingo „Heat“ sugrįžimo nebus, „Lakers“ iškovos jau 17-ąjį titulą, o lygiai tiek pat trofėjų turi ir istoriniai klubo priešininkai iš Bostono.

Los Andžele suburta puiki komanda, turinti ilgą atsarginių žaidėjų suolelį, tačiau šiame paveiksle išsiskiria du banginiai, laikomi realiausiais kandidatais pačiupti finalo serijos MVP apdovanojimą – LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris ir LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris ir LeBronas Jamesas

Pasak lažybų bendrovių, šioje mikrodvikovoje pirmauja laikui nepavaldus 35-erių LeBronas, kuriam tai būtų jau ketvirtasis naudingiausio finalo krepšininko prizas.

Tokiu atveju karaliumi vadinamas krepšininkas taptų pirmuoju istorijoje, kuriam tokio pripažinimo pavyko sulaukti net su trimis skirtingomis komandomis – 2012-aisiais ir 2013-aisiais jis siautėjo su „Heat“, 2016-aisiais – su „Cleveland Cavaliers“.

Kol kas prieš savo buvusią komandą L.Jamesas renka po 27,8 taško, 11 atkovotų kamuolių, 8,5 rezultatyvaus perdavimo, 0,8 bloko, 0,8 perimto kamuolio.

Kovoje dėl garbingo asmeninio pripažinimo dalyvauja ir praėjusią vasarą į „Los Angeles Lakers“ iš „New Orleans Pelicans“ persikėlęs A.Davisas.

27-erių aukštaūgis įspūdingą efektyvumą rodo abejose aikštelės pusėse, rinkdamas po 25,8 taško, 9,3 atkovoto bei 1 perimtą kamuolį, 3,3 rezultatyvaus perdavimo bei 1,8 blokuoto metimo.

„Scanpix“ nuotr./NBA finalo antrajame mače „Lakers“ 124:114 pranoko Majamio komandą. Anthony Davisas pelnė 32 taškus.
„Scanpix“ nuotr./NBA finalo antrajame mače „Lakers“ 124:114 pranoko Majamio komandą. Anthony Davisas pelnė 32 taškus.

Michaelas Jordanas po savo sparnu turi sukaupęs daugiausiai finalų MVP apdovanojimų (6), o antrąja vieta dalinasi keturi žaidėjai, turintys po tris Billo Russello garbei pavadintas statulėles – Shaquille'as O'Nealas, Timas Duncanas, Magicas Johnsonas ir LeBronas Jamesas.

Pergalės atveju LeBronas įsitvirtintų antroje pozicijoje.

Penktosios, galimai ir paskutinės NBA finalo serijos rungtynės – naktį iš penktadienio į šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas