Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 08

Lietuvos krepšiui šiemet negrasins – prancūzų žvaigždė praleis Europos čempionatą

Nicolas Batumas yra pridaręs daug rūpesčių Lietuvos krepšinio rinktinei, bet taip nebus šiais metais per Europos čempionatą Vokietijoje. Prancūzijos rinktinės veteranas paskelbė, kad šias pirmenybes praleis.

„Los Angeles Clippers“ puolėjas Nicolas Batumas nusprendė nežaisti šių metų Europos čempionate, kuris vyks keturiose valstybėse.

33 metų krepšininkas pareiškė, jog „fiziškai strigo pernai tarp sezonų, kai žaidė olimpinėse žaidynėse“.

Šiame NBA čempionate N.Batumas rinko po 8,4 taško ir atkovojo po 4,3 kamuolio, padėjęs „Clippers“ laimėti pusę (40) rungtynių ir užsitikrinti teisę žaisti įkrintamosiose varžybose.

Bet be traumuoto Kawhi Leonardo šį sezoną rungtyniaujanti „Clippers“ daugiau vilčių kelia į kitą sezoną, kai pasveiks svarbiausia jų žvaigždė.

„Manęs ir „Clippers“ laukia didis sezonas kitais metais. Tai gali būti mano vienintelis šansas praeiti visą kelią“, – sakė 14 metų NBA žaidžiantis prancūzas, prieš „Clippers“ 7 metus atstovavęs „Portland Trail Blazers“ bei 5 metus „Charlotte Hornets“ komandoms.

Nacionalinėje komandoje N.Batumas daugiau nei dešimtmetį yra vienas svarbiausių žaidėjų. Pirmasis jo medalis su rinktine yra laimėtas Lietuvoje, tai buvo sidabras per Europos čempionatą Lietuvoje 2011 metais.

2013 metais Prancūzija tapo Europos čempione, o turnyro Slovėnijoje finale N.Batumas prie pergalės 80:66 prieš Lietuvą prisidėjo 17 taškų – jis buvo rezultatyviausias finalo žaidėjas nugalėtojų gretose.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Nicolas Batumas
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Nicolas Batumas

Paskui pridėjęs tris bronzos medalius pasaulio ir Europos pirmenybėse, pernai N.Batumas padėjo Prancūzijai iškovoti olimpinį sidabrą Tokijuje.

Šių metų Europos pirmenybėse Prancūzija vėl bus tarp Lietuvos rinktinės varžovų Europos čempionato grupės varžybose Vokietijoje, kur B grupės varžybose Kelne žais Lietuva, Prancūzija, Vokietija, Slovėnija, Bosnija ir Hercegovina bei Vengrija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas