Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 27

Lietuvos rinktinės varžovas: ar Rio dar yra vietos senukams?

„Ir jie sako, kad 20 metų yra niekis“, – prieš olimpinę misiją su Argentinos rinktine savo tinklaraštyje rašė Emanuelis Ginobili. Argentinos krepšinio superžvaigždė pasidalijo nostalgiška nuotrauka, kurioje pozuoja su kitu Argentinos mohikanu Luisu Scola. Tada prieš 20 metų jaunimo rinktinėje ir dabar nacionalinėje komandoje prieš paskutinį tango krepšinio aikštėje.
Luisas Scola ir Emanuelis Ginobili prieš 20 metų ir dabar
Luisas Scola ir Emanuelis Ginobili prieš 20 metų ir dabar / „Twitter“ nuotr.
Pakeliui į Rio | Argentina – Lietuva | 03:03 | Buenos Airės

„Nekalta nuotrauka su daug džiaugsmo ir svajonių vilkint šią aprangą oficialiose rungtynėse“, – savo debiutą nacionalinėje komandoje mena E.Ginobili, tada vieno iš Argentinos rinktinės lyderių prieš pirmąsias rungtynes su Venesuela paprašęs juodu nufotografuoti.

„Nuo to laiko jau daug kas pasikeitė: buvo daug pergalingų vakarėlių, aukso, sidabro ar bronzos medalių, daug nusivylimo. Štai taip prabėgo 20 metų! Ir 20 metų kartu su Luisu Scola“, – jautriai į paskutinį žygį su rinktine kyla E.Ginobili.

Laikas jau pakeitė ir E.Ginobili. Ne tik dėl jo plikės. 38-erių „San Antonio Spurs“ atstovas pastarąjį sezoną NBA rinko tik vid. 9,6 taško – mažiausiai nuo debiutinio sezono stipriausioje lygoje 2002–2003 metais.

Jo bendražygiams Luisui Scolai ir Andresui Nocioni – 36-eri. O pasenęs Argentinos rinktinės branduolys savo akimis taip ir nebeišvydo naujos krepšininkų kartos, kuri galėtų pasiekti tą aukštai iškeltą kartelę – ketvirtąją vietą FIBA reitinge.

Manu: „Niekas mums nebeprognozuoja medalių. Bet nieko tokio. Mes kovosime oriai ir iš visų jėgų“.

Todėl ir pats E.Ginobili brandžiai vertina argentiniečių šansus Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Niekas mums nebeprognozuoja medalių. Bet nieko tokio. Mes kovosime oriai ir iš visų jėgų. Norime garbingai atstovauti Argentinai“, – viešėdamas argentiniečių stovykloje Las Vegase sakė E.Ginobili.

Vėliau ten amerikiečiai nušlavė argentiniečius 111:74, Manu pelnė 11 taškų. Tai jam buvo pirmosios rungtynės po ketverių metų pertraukos rinktinėje.

E.Ginobili manė, kad nepavyks dalyvauti ir Rio olimpinėse žaidynėse, tačiau kiek netikėtai gynėjas sutiko vėl užsivilkti žydrai baltus marškinėlius.

„Maniau, kad tikrai nežaisiu, – atviravo E.Ginobili. – Bet kai supratau, kad esu sveikas, geros formos ir tęsiu karjerą San Antonijuje, nutariau prisijungti.“

Rungtynės su Lietuva E.Ginobili bus trečiosios rinktinėje šią vasarą. Dvikovos su lietuviais išvakarėse argentiniečiai 83:84 nusileido australams, o Manu užteko vos 22 minučių, kad į varžovų krepšį suleistų 24 taškus.

Tik ir tokio jo indėlio neužteko pergalei. E.Ginobili teks prie to priprasti – pasenusią Argentinos rinktinę jau lenkia vis daugiau komandų.

„Baigėme svarbią treniruočių stovyklos dalį, todėl reikės laiko nušlifuoti žaidimą, – po rungtynių kalbėjo E.Ginobili. – Tai mums kainuos daugiau pralaimėjimų. Žinome, kad pralaimėsime, bet turime dirbti turėdami aiškų tikslą.“

Nepatingėkite artėjančią naktį panaktinėti su Lietuvos ir Argentinos rinktinėmis 3 val. 3 min. Tai galbūt priešpaskutinė proga pamatyti Argentinos krepšinio legendą prieš Lietuvą ir viena paskutiniųjų pasimėgauti jo žaidimu nacionalinėje komandoje.

38-erių Manu dar turi parako. Bet ar Rio atsiras vietos senukams?

Argentinos rinktinės sudėtis
Įžaidėjai: Facundo Campazzo, Nicolas Laprovittola
Atakuojantys gynėjai: Emanuelis Ginobili, Nicolas Brussino, Carlosas Delfino
Lengvieji krašto puolėjai: Andresas Nocioni, Patricio Garino, Gabrielis Deckas
Sunkieji krašto puolėjai: Luisas Scola, Leonardo Mainoldi
„Centrai“: Marcosas Delia, Roberto Acuna
Treneris: Sergio Hernandezas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas