Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 15

Lokautu negresia: NBA ir žaidėjai susitarė dėl naujos sutarties

2011 metais NBA darbą nutraukė lokautas, o ne vienas lygos krepšininkas nusprendė išbandyti savo jėgas Europoje. Šį kartą – susitarti pavyko, todėl stipriausios pasaulio krepšinio lygos darbas nebus stabdomas dar bent jau iki 2022-ųjų. Kitą sezoną įsigalios nauja septynerių metų sutartis.
NBA komisaras Adamas Silveris
NBA komisaras Adamas Silveris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Adamas Silveris NBA

NBA vadovai bei žaidėjų asociacijos atstovai dėl naujos sutarties detalių derėjosi jau kurį laiką. Abi pusės nenorėjo, kad pasikartotų 2011 metų scenarijus, todėl buvo siekiama kuo greičiau pasiekti susitarimą.

Netrukus turėtų būti pasirašyta nauja septynerių metų sutartis. Naujas susitarimas turėtų galioti iki 2023–2024 metų sezono pabaigos, tačiau abi pusės turės galimybę nutraukti sutartį 2022-aisiais.

Didelių pasikeitimų naujojoje sutartyje būti neturėtų. Dėl pernelyg įtempto tvarkaraščio, reguliarusis sezonas prasidės savaitę anksčiau, 50 proc. kils naujokų bei veteranų algos, o savo komandų žvaigždes išlaikyti bus šiek tiek lengviau. Nuo šiol penkerių metų sutartį savo ekipos žvaigždei bus galima pasiūlyti likus dar metams iki žaidėjo sutarties pabaigos.

Tai reiškia, kad pasiekę susitarimą NBA klubai savo lyderius teoriškai gali išlaikyti savo gretose visus šešis sezonus. Tai vasarą padės „Kings“ bei „Pacers“ klubams derybose su atitinkamai DeMarcusu Cousinsu bei Paulu George'u.

NBA taip bando atsikratyti superkomandų, kuriose yra pilna žvaigždžių. Pranešama, kad, pagal dabartines sutarties sąlygas, maksimali penkerių metų sutartis vienam savo geriausiam žaidėjui gali siekti net 210 mln. JAV dolerių. Primename, kad lygos rekordą šią vasarą pasiekė Mike'as Conley, kuris su „Grizzlies“ pasirašė 153 mln. JAV dolerių sutartį.

Įdomu tai, kad komandos, kurios bandys elitinį krepšininką gauti mainų būdu, taip pat susidurs su sunkumais. Žaidėjai, kurie neseniai buvo išmainyti, negalės gauti tokios pat milžiniškos penkerių metų sutarties.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Jeffas Hornacekas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Jeffas Hornacekas

Stengiamasi atsikratyti tokių atvejų, kai Carmelo Anthony persikėlė į „Knicks“ už didžiąją dalį Niujorko klubo sudėties ir iš karto galėjo pratęsti sutartį su savo naująja ekipa.

Naujoje NBA sutartyje su žaidėjais taip pat 50 proc. padidės žaidėjų pensijos, kurios bus pradėtos mokėti sulaukus 50-ies.

Įdomu tai, kad jau nuo kito sezono komandos savo sudėtyse galės turėti 17 krepšininkų. Papildomos dvi vietos bus skirtos žaidėjams, kurie dažnai blaškosi tarp NBA ir Plėtojimosi lygos. Tai neabejotinai sustiprins pastarąją, nes dažnai atleisti krepšininkai pasirenka didesnį atlygį Europoje. Tačiau dabar jie turės galimybę ir toliau priklausyti NBA ekipai.

NBA ir žaidėjai vis dar pelną dalysis per pusę, o naujokai turės būti sužaidę vienerius metus universitete arba užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas