Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 24

Luka! Ant vienos kojos žaidęs slovėnas gerino rekordus ir išplėšė pergalę su sirena

Dar likus kelioms valandoms iki rungtynių pradžios buvo abejojama, ar Luka Dončičius apskritai žengs į aikštę, tačiau 21-erių slovėnas ne tik pasirodė ant parketo, bet ir tapo rungtynių herojumi – genialus jo pasirodymas ir pergalingas tritaškis aidint sirenai atnešė „Dallas Mavericks“ antrąją pergalę Vakarų konferencijos pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo serijoje prieš „Los Angeles Clippers“ – 135:133 (24:34, 34:32, 35:19, 28:36, 14:12).
Luka Dončičius išplėšė pergalę paskutinę sekundę
Luka Dončičius išplėšė pergalę paskutinę sekundę / „Scanpix“ nuotr.

Trečiajame serijos mače kairę čiurną susižeidęs ir dėl to rungtynių nebaigęs antrametis krepšininkas pastarąsias dvi dienas atlaikė krūvą procedūrų, siekiant paruošti „Mavericks“ lyderį ketvirtajam serijos mačui.

Nors likus valandai paaiškėjo, jog L.Dončičius rungtyniauti vis tik galės, „Mavericks“ pasiekė kita prasta žinia – rungtynes buvo priverstas praleisti kulno skausmus juntantis Kristapas Porzingis.

Be antro pagal rezultatyvumą žaidėjo likę „Mavericks“ rungtynes pradėjo klaikiai – jau pirmajame kėlinyje turėjo 15 taškų deficitą, o antrajame ketvirtyje atsiliko net 33:54.

Tačiau tuomet prasidėjo L.Dončičiaus šou. Slovėnas per trečiąjį kėlinį taškais arba rezultatyviais perdavimais prisidėjo prie 25 taškų savo komandos taškų ir sugrąžino „Mavericks“ į rungtynes, o savo benefisą užbaigė ketvirtajame kėlinyje ir pratęsime.

Iš viso per antrąją rungtynių pusę ir pratęsimą jis pelnė net 28 taškus, o svarbiausius iš jų pasiliko papildomų minučių pabaigai.

L.Dončičius dviem prasiveržimais paskutinę pratęsimo minutę išlygino ir persvėrė rezultatą, o vyšnią ant torto uždėjo aidint finalinei rungtynių sirenai.

Likus žaisti 3,7 sek. pratęsime „Mavericks“ atsiliko 132:133 – vos prieš kelias akimirkas „Clippers“ į priekį buvo išvedęs Marcuso Morriso taiklus tritaškis.

Kamuolį lemiamoje atakoje priėmęs L.Dončičius suklaidino Reggie Jacksoną ir atšokęs atliko metimą, o kamuolys po kelių sekundžių skrodė tinklelį – „Mavericks“ tokiu dramatišku būdu išplėšė pergalę ir išlygino serijos rezultatą 2-2.

L.Dončičius šiame susitikime pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą – gynėjas per 46 minutes pelnė net 43 taškus (14/21 dvit., 4/10 trit., 3/5 baud.). Be to, slovėnas dar atkovojo 17 kamuolių ir atliko net 13 rezultatyvių perdavimų.

Be taškų rekordo, Luka pagerino ir pataikytų metimų iš žaidimo (18) bei sužaistų minučių asmeninius rekordus.

Jis tapo ir pirmuoju mažiausiai 43-17-13 statistinę eilutę atkrintamosiose varžybose užfiksavusiu žaidėju NBA istorijoje.

L.Dončičius tapo ir jauniausiu krepšininku, atkrintamosiose varžybose surinkusiu 40 taškų ir trigubą dublį – slovėnas aplenkė tokias žvaigždes kaip Magicas Johnsonas ir LeBronas Jamesas.

Visa tai jaunasis krepšininkas padarė nepaisant to, kad vis dar jautė čiurnos skausmus. Per rungtynių pauzes L.Dončičiui buvo atliekamos procedūros, o prisėdęs pailsėti slovėnas kaipmat patraukdavo link greta aikštės buvusio stacionaraus dviračio.

Po tokio jaunojo slovėno pasirodymo žado neteko visa NBA bendruomenė – nuostabos tviteryje neslėpė LeBronas Jamesas, Stephenas Curry, Dwyane'as Wade'as ir kiti.

„Luka, mes nesame tavęs verti!“ – rašė triskart NBA čempionas D.Wade'as.

„Clippers“ šiose rungtynėse neišgelbėjo net ir ryškiausios žvaigždės – atitinkamai 36 ir 32 taškus surinkę Lou Williamsas ir Kawhi Leonardas. Jiems trūko kitos komandos žvaigždės Paulo George'o pagalbos – itin prastą atkarpą išgyvenantis puolėjas šįsyk pataikė tik 3 metimus iš 14 ir rungtynes užbaigė su viso labo 9 taškais.

Penktasis „Mavericks“ ir „Clippers“ serijos mačas bus žaidžiamas naktį iš antradienio į trečiadienį.

„Mavericks“: Luka Dončičius 43 (14/21 dvit., 17 atk. kam., 13 rez. perd.), Trey Burke'as 25 (4/5 trit.), Timas Hardaway 21, Sethas Curry 15.

„Clippers“: Lou Williamsas 36 (11/16 dvit.), Kawhi Leonardas 32 (9 atk. kam.), Ivica Zubacas 15, Reggie Jacksonas 14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas