Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 09

Luka Dončičius nutraukė teisinį mūšį prieš savo mamą

NBA klubo „Dallas Mavericks“ ir Slovėnijos krepšinio rinktinės žvaigždė Luka Dončičius sustabdė teisinį ieškinį prieš savo motiną Mirjan Poterbin.
Luka Doničičus ir jo mama Mirjan Poterbin.
Luka Dončičius kartu su mama Mirjam Poterbin / „Scanpix“ nuotr.

Didelis skandalas buvo kilęs per praėjusį Europos krepšinio čempionatą, kai į viešumą pasklido žinia apie Luka Dončičiaus nesutarimus su mama.

Rugsėjį pranešta, kad garsusis Slovėnijos krepšininkas siekia susigrąžinti prekės ženklą „Luka Dončič 7“, kurį leido naudoti savo mamai debiutuodamas NBA lygoje.

Persigalvojęs L.Dončičius vėliau bandė ne sykį susitarti su mama, bet nesėkmingai, todėl ėmėsi teisinių veiksmų – registravo prašymą JAV patentų biurui, kad „Luka Dončič 7“ prekės ženklas būtų atšauktas.

Buvo teigiama, kad didžiausia bėda kilo tada, kai L.Dončičius pabandė įregistruoti prekės ženklą „Luka Dončič“ – savo vardą ir pavardę, bet JAV patentų biuras šį prašymą atmetė, motyvuodamas panašumu į jau registruotą prekės ženklą „Luka Dončič 7“, priklausantį M.Poterbin.

„Turiu žiūrėti pirmyn ir toliau augti kaip žaidėjas bei asmenybė, tad man svarbu kontroliuoti savo prekinį ženklą ir susitelkti pagalbai savo bendruomenei“, – rugsėjį NBA žurnalistui Marcui Stenui sakė L.Dončičius.

Dabar pranešama, kad gruodžio 5 dieną buvo sustabdyta pretenzija, pateikta rugsėjo 6 dieną.

Teisininkai, atstovaujantys L.Dončičiui ir jo mamai M.Poterbin, nekomentavo pastarojo veiksmo.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičiaus mama Mirjam Poterbin, Dončičiaus močiutė ir mergina
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičiaus mama Mirjam Poterbin, Dončičiaus močiutė ir mergina

Santykiai pašlijo dėl mamos draugo?

15min jau yra aprašę, kad L.Dončičiaus santykiai su tėvais keitėsi jam augant krepšinyje.

Kai jis dar buvo paauglys, tėvai išsiskyrė, o krepšininko tėtis, buvęs krepšininkas Saša Dončičius, buvo kiek nuo jo nutolęs.

Jis pats yra pripažinęs, kad gyvenime turėjęs tam tikrų nuosmukių, o sūnui rengiantis persikelti į Ispaniją darbavosi taksistu Slovėnijoje.

M.Poterbim lydėjo sūnų nuo 2012 metų, kai persikėlė drauge į Madridą.

L.Dončičius augo Madrido „Real“ sistemoje, o mama jam padėjo ir pradėjo rūpintis viešaisiais ryšiais. Liudininkai kalbėjo, kad ji buvo „klubo dalis“.

Ji vėl keliavo kartu, šįkart į Dalasą. Apsigyvenusi gretimuose apartamentuose prie sūnaus, ji derėjosi su „Mavericks“, kalbėjosi su reklamos užsakovais, kontroliavo pokalbius su žiniasklaida. Trumpai sakant, jei kažko norėjai iš Lukos, – turėjai pirmiausia eiti pas Mirjam.

Ji šventė drauge 2017 metų Europos čempionų titulą Stambule.

NBA rungtynėse slovėnė sėdėjo pačiose geriausiose vietose.

Tuo metu L.Dončičius beveik nebendravo su savo tėvu, buvusiu Slovėnijos rinktinės krepšininku.

Saša Dončičius pirmą kartą į Dalasą atvyko praėjus dvejiems metams nuo pirmųjų sūnaus rungtynių NBA.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Saša Dončičius ir Luka Dončičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Saša Dončičius ir Luka Dončičius

Šaltiniai iš Slovėnijos taip sakė „Bild“: „Buvo daug gandų, bet niekas nenorėjo kalbėti apie tai. Kai apie santykius jo tėvas buvo kartą ar du paklaustas televizijoje, jis supyko. Paskui jo niekas ir neklausinėjo. Luka tiesiog per svarbus, kad kažkas pyktųsi su jo šeima.“

2021 metais per NBA sezoną įvyko posūkis. L.Dončičius vis rečiau bendravo su motina, jos sudarytos sutartys buvo perrašomos. Pernai spalį Luka sukirto rankomis su nauja konsultavimo agentūra, kuri rūpinasi krepšinio žvaigždės reikalais.

Pastaroji sūnaus nuotrauka, daryta 2021 metų liepą, matosi L.Dončičiaus motinos instagrame. Mat iki tol ji publikuodavo tokias nuotraukas maždaug kas mėnesį.

Kai atrodė, kad iš L.Dončičiaus gyvenimo pamažu pradingo motina, staiga atsirado tėvas.

Pastaruoju metu jau jis sėdėdavo geriausiose vietose prie aikštės vietoj savo buvusios žmonos bei sekė rungtynes su Holivudo žvaigžde Jamie Foxxu ir kitomis garsenybėmis.

Tėvas ir sūnus drauge skrido atostogauti, lankėsi amerikietiško futbolo rungtynėse, stebėjo Slovėnijos futbolo rinktinės rungtynes.

Kaip Saša Dončičius sugebėjo sugrįžti į sūnaus širdį, net ir jų gimtojoje Slovėnijoje lieka tam tikra mįslė.

„Viskas apsivertė 180 laipsnių kampu. Bet mes neklausinėjome kaip, tiesiog tai buvo nauja realybė“, – pasakojo šaltinis iš Slovėnijos.

S.Dončičius lydėjo sūnų pastarajame Europos čempionate, o Mirjam varžybose Vokietijoje nepastebėta.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Saša Dončičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Saša Dončičius

Gandai skelbė, kad L.Dončičiaus jausmai mamai atvėso dėl jos naujojo vyro.

Verslininkas iš Liublianos Borisas Požegas yra buvęs ledo ritulininkas bei vienas ledų kompanijos įkūrėjų.

2015 metais jis pagarsėjo, kai aukcione pasiūlė didžiausią sumą už Jesenicų ledo ritulio klubo prekinį vardą, bet paskui nesumokėjo 150 tūkst. eurų ir pasitraukė iš sandorio.

Jis taip pat valdo viešbutį ir turi daugiau verslo reikalų nekilnojamojo turto srityje, o Slovėnijoje žinomas ir kaip lenktynininkas.

Pastaruoju metu jis turi reikalų teisme, kur dar su dviem įtariamaisiais kaltinamas pasisavinęs 45 tūkst. vertės turto – du automobilius ir motorolerį, kuriuos Mirjam buvo neteisėtai davusi L.Dončičiui.

Pasakojama, kad Luka buvo labai nepatenkintas šio žmogaus požiūriu į verslą, juo labiau kad B.Požegas per antrinę įmonę yra perėmęs dalį „Luka Dončič 7“ akcijų.

Manoma, kad vieno geriausių pasaulio krepšininkų prekinio ženklo vertė gali siekti kelias dešimtis milijonų eurų per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas