Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 22

Luka grįš namo? „Mavs“ savininkas nori draugiškų rungtynių Madride ir Slovėnijoje

Luka Dončičius jau tapo tikra superžvaigžde NBA lygoje. Beveik trigubo dublio vidurkius renkantis slovėnas yra vienas pagrindinių pretendentų į MVP apdovanojimą, o jo pasirodymų laukia milijonai krepšinio aistruolių. Savo herojų kažkada ateityje gyvai greičiausiai galės išvysti ir Lukos gerbėjai Slovėnijoje bei Madride.
Luka Dončičius ir Markas Cubanas
Luka Dončičius ir Markas Cubanas / „Scanpix“ nuotr.

Iš Slovėnijos kilęs, o Madrido „Real“ klube kaip krepšininkas subrendęs L.Dončičius ateityje turėtų grįžti į abi sau artimas vietas ir ten žaisti draugiškus mačus.

Apie tai kalbėdamas su „New York Times“ žurnalistu Marcu Steinu prasitarė Markas Cubanas.

Milijardierius atskleidė, jog jau pradėjo dialogą su lygos vadovais apie galimybes išvežti „Dallas Mavericks“ klubą į Europą, kur jis sužaistų rungtynes Lukos gimtojoje Slovėnijoje bei mačą prieš „Real“ klubą.

Žinoma, kad tai įvyktų, pirmiausia reikia COVID-19 pandemijos suvaldymo. Šiuo metu NBA komandos rungtyniauja arenose be žiūrovų arba su labai ribotais jų kiekiais, o vykti į Europą artimiausioje ateityje atrodo kaip utopinis scenarijus.

Įdomu tai, kad pats L.Dončičius jau yra dalyvavęs draugiškose rungtynėse tarp Eurolygos ir NBA klubų. 2016 metais vilkėdamas „Real“ marškinėlius Madride jis žaidė prieš „Oklahoma City Thunder“ klubą.

17-metis Luka tąsyk pelnė 3 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, o „Real“ nugalėjo Russello Westbrooko vedamą „Thunder“.

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrokas prieš Joną Mačiulį
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrokas prieš Joną Mačiulį

Įdomu tai, jog tose rungtynėse rungtyniavo ir du lietuviai – „Thunder“ aprangą vilkėjo Domantas Sabonis, o Jonas Mačiulis žaidė „Real“ klube.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis žaidė Madride
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis žaidė Madride

Tiesa, tai buvo vienas paskutiniųjų kartų, kai NBA komanda rungtyniavo Europoje. Po dviejų dienų, 2016 m. spalio 5-ąją, „Thunder“ dar sužaidė Barselonoje prieš vietos ekipą, o nuo tada jokia NBA komanda Senajame žemyne nebeapsilankė.

Iš viso Madride NBA klubai yra lankęsi keturis sykius – 2007-aisiais Ispanijoje sostinėje viešėjo „Toronto Raptors“, 2009 m. – „Utah Jazz“, 2015 m. – „Boston Celtics“, 2016 m. – „Thunder“.

Slovėnijoje nėra žaidusi jokia NBA komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas