Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 21

Mače su „Bulls“ išgyvenę NBA čempionai – per žingsnį nuo istorinio pasiekimo

Čempionė „Golden State Warriors“ pratęsė pergalių seriją, o „San Antonio Spurs“ ir „Oklahoma Thunder City“ pralaimėjo – tokie buvo svarbiausi NBA penktadienio vakaro akcentai.
Stephas Curry
Stephas Curry / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Chicago Bulls NBA

Čempionai ir toliau nesustabdomi

Stephenas Curry  surinko 27 taškus, o čempionų titulą ginanti „Golden State Warriors“ dar per žingsnį priartėjo prie geriausio visų laikų NBA starto.

Penktadienio vakarą Auksinės valstijos ekipa 106:94 savoje aikštėje palaužė „Chicago Bulls“ krepšininkus.

Tai buvo jau keturioliktoji „Warriors“ pergalė šį sezoną. Tai reiškia, kad iki visų laikų geriausio starto – 15 pergalių – tetrūksta vieno laimėjimo. Tokį įspūdingą pasiekimą yra pavykę pasiekti vos dviems ekipoms: 1993-1994 metų sezoną „Houston Rockets“, ir 1948-1949 – „Washington Capitols“.

Toliau tęsiasi ir rekordinė „Warriors“ namuose nepralaimėtų rungtynių serija. S.Curry ir kompanija savoje „Oracle“ arenoje sugebėjo laimėti jau 26 dvikovas iš eilės.

„Warriors“ ir 1957-1958-ųjų „Boston Celtics“ yra vienintelės NBA istorijoje komandos, kurios gindamos titulą laimėjo 14 pirmųjų sezono dvikovų. Iš viso per lygos istoriją sezoną su 14 pergalių yra pavykę pradėti penkioms ekipoms.

Sekmadienį čempionai bandys žengti ir dar vieną žingsnį – jų laukia nelengvas mačas Denveryje.

Praėjusio sezono sausio 27-ąją „Bulls“ sugebėjo įveikti „Warriors“ ekipą jų pačių aikštėje 113:111 ir taip nutraukė 19 laimėtų rungtynių seriją. Tai buvo vienas iš dviejų mačų, kuriuos „Warriors“ pralaimėjo praėjusį sezoną savo arenoje.

„Manau, jog vaikinai tikrai tai prisiminė ir nenorėjo, kad situacija pasikartotų“, – po mačo kalbėjo „Golden State Warriors“ ekipai laikinai vadovaujantis Luke'as Waltonas.

Harrisonas Barnesas nugalėtojams pridėjo 20 taškų ir atkovojo devynis kamuolius.

„Bulls“ neišgelbėjo sėkmingas Jimmy Butlerio pasirodymas – jis surinko 28 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Warriors“: S.Curry 27 taškai (6/9 dvit., 3/11 trit., 6/6 baud.), H.Barnesas 20 (9 atk. kam.), K.Thompsonas 15, A.Iguodala 12, D.Greenas 9 (9 atk. kam.).

„Bulls“: J.Butleris 28 (9/17 dvit., 2/4 trit., 4/7 baud., 9 atk. kam., 7 rez. perd.), N.Mirotičius 18 (10 atk. kam.), K.Hinrichas 17, P.Gasolis 14 (10 atk. kam.), E.Moore‘as 9.

„Philadelphia 76ers” – antirekordo link

Ir toliau be pergalių išlieka absoliutus NBA autsaideris „Philadelphia 76ers” klubas, kuris svečiuose 88:113 neturėjo jokių šansų prieš Michaelo Jordano valdomą „Charlotte Hornets“ ekipą. Svečiai šiame mače nepirmavo nė karto.

Šarlotės ekipą į priekį vedė dvigubą dublį surinkęs Alas Jeffersonas (26 taškai ir 10 atkovotų kamuolių).

Tai buvo jau tryliktoji „76ers“ ekipos nesėkmė šį sezoną. Komanda ir toliau išlieka vienintele, kurį šį sezoną NBA aikštelėse dar nesugebėjo iškovoti pergalės.

Filadelfijos klubas nelaimi nuo kovo 27-osios ir skaičiuojant su praėjusiu sezonu pralaimėjo jau 23 dvikovas iš eilės bei artėja prie absoliutaus visų laikų NBA rekordo. Šiuo metu „76ers” pradėjo šešių išvykos rungtynių maratoną, o tai reiškia, kad pralaimėjusi dar tris mačus iš eilės, gali tapti visų laikų vienvalde antirekordo savininke. Kol kas po 26 pralaimėjimus iš eilės yra patyrusi ta pati „76ers” (2014) ir „Cleveland Cavaliers“ (2010-2011).

Tiesa, iki absoliutaus visų laikų prasčiausio starto NBA sezone Bretto Browno vadovaujamai ekipai trūksta dar penkių nesėkmių. 2009 metais tuometinis „New Jersey Nets“ pirmenybes pradėjo 18 pralaimėjimų iš eilės.

Šiame mače „Hornets“ pataikė 49,4 proc. visų savo metimų, tuo tarpu jų varžovai – tik 40,5 proc. ir dar pridėjo 18 klaidų. Vos 90,2 taško vidutiniškai per rungtynes renkančio „76ers” rodiklis – blogiausias visoje lygoje.

„76ers“: N.Noelis 16, N.Stauskas 15, J.Grantas 12.

„Hornets“: A.Jeffersonas 26 (10 atk. k), K.Walkeris 20, N.Batumas 14.

Didžiausia Bostono klubo pergalė

Bostono „Celtics“ savoje aikštėje nepaliko jokių vilčių „Brooklyn Nets“ ekipai – 120:95. Šeimininkus į pergalę vedė 21 tašką pelnęs Avery Bradley ir 18 taškų pridėjęs bei dar devynis kartus sėkmingai savo komandos draugams asistavęs Isaiah Thomas.

Bruklino klubas į nokdauną buvo pasiųstas jau pirmojoje rungtynių pusėje, kai „Celtics“ pataikė 62 proc. savo metimų. Antrajame kėlinyje pataikęs net 18 savo metimų iš 21 (86 proc.) Bostono klubas spurtavo 26:7 ir tapo nepavejamas.

Bruklino komandoje tik du žaidėjai – Brooke'as Lopezas ir Shane'as Larkinas atakavo geresniu nei 50 proc. taiklumu.

25 taškais iškovota pergalė – didžiausias „Celtics“ laimėjimas šį sezoną, tuo tarpu „Nets“ tai buvo jau devintasis kartas per 13 dvikovų šį sezoną, kai komanda nesugeba permesti 100 taškų.

„Nets“: T.Youngas 14 (10 atk.k.), B.Lopezas 14, R.Hollisas-Jeffersonas 13 (11 atk.k.)

„Celtics“: A.Bradley 21, J.Crowderis 19, I.Thomas 18.

Marco Gasolio trigubas dublis

Ir toliau sudėtingai sezonas klostosi „Houston Rockets“ vyrams, kurie svečiuose 84:96 kapituliavo prieš Mike'o Conley ir Marco Gasolio vedamą „Memphis Grizzlies“ ekipą. M.Conley šiame mače surinko 26 taškus, o Ispanijos vidurio puolėjas dvikovą baigė su trigubu dubliu – 16 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir tiek pat rezultatyvių perdavimų.

19 taškų surinkę „Rockets“ sužaidė patį prasčiausią pirmąjį kėlinį šį sezoną ir iš karto paleido savo varžovus į priekį. Trečio kėlinio pabaigoje svečiams buvo pavykę sumažinti atsilikimą iki vienženklės atžymos (70:79), tačiau paskutinį ketvirtį „Grizzlies“ pradėjo spurtu 6:1 ir šansų savo priešininkams nepaliko.

Tai buvo jau ketvirtoji Memfio komandos pergalė iš eilės.

„Rockets“ ekipos žaidimas ir vėl priklausė nuo Jameso Hardeno. Hiustono ekipos lyderis sugebėjo sukrapštyti 22 taškus ir buvo rezultatyviausias komandoje, tačiau pataikė vos vieną tolimą metimą iš septynių.

Naujajam „Rockets“ treneriui J.B.Bickerstaffui tai buvo pirmoji nesėkmė stovint prie komandos vairo, o klubas ir toliau nesugeba išsikapstyti iš gilios duobės ir pralaimėjo jau penktą mačą per šešias pastarąsias dvikovas.

Šiame mače „Rockets“ sumušė šio sezono prarastų kamuolių – 23 – rekordą, o tuo pasinaudoję „grizliai“ nesunkiai pelnė net 30 taškų.

„Rockets“: J.Hardenas 22 (6/8 dvit., 1/7 trit., 7/8 baud.), T.Ariza 19, D.Howardas 12 (15 atk. kam.), T.Jonesas 10, T.Lawsonas 8.

„Grizzlies“: M.Conley 26 (7/11 dvit., 3/6 trit., 3/4 baud.), M.Gasolis 16 (11 atk. kam., 11 rez. perd.), M.Barnesas 12, M.Chalmersas 10.

Andre Drummondo šou tęsiasi

Andre Drummondo vedamas „Detroit Pistons“ svečiuose 96:86 nukalė „Minnesota Timberwolves“ ekipą. Detroito komandos lyderis pataikė 10 savo metimų ir 13 ir mačą vėl baigė sąskaitoje turėdamas dvigubą dublį – 21 taškas ir 11 atkovotų kamuolių.

„Šias rungtynes jis pradėjo gana vangiai, tačiau surado save ir antroje rungtynių pusėje buvo kur kas geresnis“, – savo komandos ryškiausią žvaigždę gyrė „Pistons“ strategas Stanas Van Gundy.

Panašu, kad Detroito klubas pradeda ropštis iš duobės. Prieš tai ši komanda pralaimėjo net keturis kartus per penkis paskutinius mačus. Svečiuose šį sezoną „Wolves“ laimėjo jau prieš tokias komandas kaip „Atlanta Hawks“, „Chicago Bulls“ ar „Miami Heat“, tačiau savų žiūrovų akivaizdoje ir toliau stringa.

Minesotos klubui tai buvo jau šeštoji nesėkmė šį sezoną namuose. Taip prastai klubas savo aikštėje dar nežaidė niekada per visą istoriją.

„Nesugebame pataikyti. Jei norime laimėti, privalome įmesti“, – po dvikovos piktai konstatavo „Vilkų“ strategas Samas Mitchellas.

Solidžias rungtynes sužaidė ir kitas „Pistons“ aukštaūgis Aaronas Baynesas. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas surinko šešis taškus ir sugriebė net 11 kamuolių, nors žaidė vos 19 minučių. „Tai puikus pasirodymas. Jis šiandien buvo nepakartojamas, ypač gynyboje“, – savo klubo naujoką gyrė S.Van Gundy.

„Pistons“: A.Drummondas 21 (11 atk. k.), R.Jacksonas 18.

„Timberwolves“: A.Wigginsas 21, K.Townsas 18, Z.LaVine'as 14.

„Spurs“ krito Naujajame Orleane

Intriguojančioje dvikovoje „New Orleans Pelicans“ 104:90 sugebėjo nukauti „San Antonio Spurs“ vyrus.

„Pelikanus“ į priekį vedė 20 taškų surinkęs ir net 18 kamuolių atkovojęs skaudantį petį išsigydęs Anthony Davisas. Yanas Andersonas pataikė šešis tolimus metimus ir mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas 30 taškų. Ishas Smithas pridėjo 17 taškų ir 13 rezultatyvių perdavimų.

Naujojo Orleano ekipai tai buvo vos antroji pergalę šį sezoną per 13 dvikovų.

Mačo pradžioje „Spurs“ turėjo įgijęs didžiausią 8 taškų persvarą, tačiau po to iniciatyvą perėmė „Pelicans“.

Šis pralaimėjimas nutraukė „Spurs“ šešių pergalių seriją.

Reikėtų paminėti, kad antras rungtynes iš eilės praleido Manu Ginobilis. Argentinietis skundžiasi klubo skausmais ir, anot „Spurs“ stratego Greggo Popovichiaus, turėtų į rikiuotę sugrįžti kitame mače su „Memphis Grizzlies“.

„Spurs“: K.Leonardas 22 (6/15 dvit., 3/5 trit., 1/2 baud.), L. Aldridge‘as 20 (11 atk. kam.), P.Millsas 11, T.Parkeris 10, T.Duncanas ir D.Greenas po 6.

„Pelicans“: R.Andersonas 30 (6/10 dvit., 6/11 trit.), A.Davisas 20 (18 atk. kam.), I.Smithas 17, E.Gordonas 11, J.Holiday 9, A.Ajinca 8.

Be lyderio „Thunder“ stringa

Carmelo Anthony nuostabiu pasirodymu padovanojo trečią iš eilės pergalę „New York Knicks“ ekipai. Niujorkiečiai sugebėjo laimėti prieš „Oklahoma City Thunder“ – 93:90.

Šeimininkai šiame mače sugebėjo panaikinti 16 taškų deficitą, tačiau iškovoti pergalės nepavyko. „Thunder“ neišgelbėjo net rezultatyvus Russello Westbrooko žaidimas, kuris pelnė 34 taškus, sugriebė 7 kamuolius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Be traumuoto Kevino Durranto žaidžiantis Oklahomos klubas patyrė antrą nesėkmę per penkis pastaruosius mačus.

Likus devynioms minutėms iki mačo pabaigos „Knicks“ pirmavo solidžiu rezultatu 82:66, tačiau šeimininkai spurtavo ir nugalėtojas sprendėsi tik paskutinėmis dvikovos minutėmis. Visgi pergalės iš savo rankų svečiai jau nebepaleido.

Latvis Kristapas Porzingis „Knicks“ ekipai pelnė 7 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

„Knicks“: C.Anthony 25, A.Afflalo 14, L.Thomas 12.

„Thunder“: R.Westbrrokas 34, D.Waitersas 16, E.Kanteras 11.

Tęsiasi Dalaso ekipos pergalių serija

Derono Williamso ir Dirko Nowitzkio duetas padovanojo „Dallas Mavericks“ ekipai pergalę prieš „Utah Jazz“ – 102:93.

Tai buvo jau šeštojo Dalaso ekipos pergalė iš eilės.

Dar vienu pergalės kalviu būtų galima vadinti ir gruziną Zaza Pačuliją, kuris atliko jau septintą šį sezoną dvigubą dublį ir aikštę paliko savo sąskaitoje turėdamas 15 taškų ir 12 atkovotų kamuolių.

Įdomu, kad per praėjusį visą sezoną praleistą „Milwaukee Bucks“ klube gruzinas buvo surinkęs tiek pat dvigubų dublių.

Dalaso „American Airlines Center“ arena Jutos ekipai ir toliau lieka tarsi užkeikta. Čia jie pralaimėjo jau dešimtą dvikovą iš eilės.

Šiame mače „Mavericks“ vilkėjo specialias 1980-1981 metų sezono stiliaus aprangas ir prieš mačą pagerbė 1980-1996 metais klubui vadovavusį Doną Carterį.

„Jazz“: G.Haywardas 22, D.Favorsas 18, A.Burksas 15

„Mavericks“: D.Williamsas 23, D.Nowitzkis 19, Z.Pačulija 15.

Įspūdingas „Suns“ sugrįžimas

Įspūdingas sugrįžimas užfiksuotas Denveryje. Čia „Phoenix Suns“ sugebėjo panaikinti 17 taškų deficitą ir svečiuose 114:107 įveikė „Denver Nuggets“.

Brandonas Knightas sužaidė savo karjeros rungtynes ir pelnė 38 taškus, Ericas Bledsoe pridėjo dar 22.

Trečiajame kėlinyje „Nuggets“ turėjo didžiulę persvarą 68:51, bet tuomet iniciatyva ėmė slysti šeimininkams iš rankų ir „Suns“ tapo nesustabdomi.

„Suns“: B.Knightas 38, E.Bledsoe 22, M.Teletovičius 15.

„Nuggets“: E.Mudiay 26, G.Harrisas 20, D.Gallinari 15.

Visų rungtynių rezultatai (2015 11 20):

„Charlotte Hornets“ (7/6) – „Philadelphia 76ers“ (0/13) 113:88;
„Boston Celtics“ (7/5) – „Brooklyn Nets“ (2/11) 120:95;
„Memphis Grizzlies“ (7/6) – „Houston Rockets“ (5/8) 96:84; 
„Minnesota Timberwolves“ (5/8) – „Detroit Pistons“ (7/5) 86:96; 
„New Orleans Pelicans“ (2/11) – „San Antonio Spurs“ (9/3) 104:90;
„Oklahoma City Thunder“ (7/6) – „New York Knicks“ (7/6) 90:93;
„Dallas Mavericks“ (9/4) – „Utah Jazz“ (6/6) 102:93;
„Denver Nuggets“ (6/7) – „Phoenix Suns“ (7/5) 107:114;
„Portland Trail Blazers“ (5/8) – „Los Angeles Clippers“ (6/6) 102:91;
„Golden State Warriors“ (14/0) – „Chicago Bulls“ (8/4) 106:94;
„Los Angeles Lakers“ (2/10) – „Toronto Raptors“ (8/6) 91:102.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento