Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 09

Mainų užkulisiai: kaip „Suns“ pavyko gauti Keviną Durantą?

Vėlyvą trečiadienio vakarą Jungtinėse Valstijose ir ankstyvą rytą Lietuvoje nuskambėjo griausminga žinia iš NBA padangės. Kevinas Durantas išmainytas į „Phoenix Suns“ klubą. Kaip „saulėms“ pavyko pasiekti sandorį dėl vieno geriausių pastarojo dešimtmečio krepšininkų?

K.Durantas iš „Brooklyn Nets“ išmainytas kartu su kitu puolėju TJ Warrenu, o priešinga kryptimi – iš Finikso į Brukliną – iškeliauja Mikalas Bridgesas, Camas Johnsonas, Jae Crowderis, keturis neapsaugoti pirmojo naujokų biržos rato šaukimai ir galimybė apsikeisti šaukimais 2028 metais, jei „Suns“ šaukimas būtų aukštesnis nei „Nets“.

ESPN žurnalisto Adriano Wojnarowskio teigimu, kalbos tarp „Suns“ ir „Nets“ buvo įstrigusios, o Finikso klubas jau svarstė apie kitus mainus, kurių metu būtų gavęs „Atlanta Hawks“ puolėją Johną Collinsą, bet viską pakeitė viena žinutė.

Gavęs nurodymą iš vos prieš kelias dienas klubo valdymą perėmusio „Suns“ savininko Mato Ishbios, komandos generalinis vadybininkas Jamesas Jonesas parašė žinutę kolegai iš „Nets“ ekipos Seanui Marksui apie 23 valandą JAV rytų pakrantės laiku, t.y. apie 6 valandą ryto Lietuvos laiku.

Neilgai truko ir M.Ishbia kartu su „Nets“ savininku Joe Tsai aptarė paskutines mainų detales.

K.Durantas iš karto po to, kai „Nets“ sekmadienį iškeitė Kyrie Irvingą į „Dallas Mavericks“, pranešė J.Tsai ir S.Marksui, kad mainų atveju jo labiausiai norima kita karjeros stotelė būtų „Phoenix Suns“ klubas.

M.Ishbia žinojo apie K.Duranto norą žaisti jo ekipoje, tad pradėjo daryti žingsnius tam, kad tai virstų realybe. „Suns“ mainų būdu nebuvo gavusi tokio lygio žvaigždės nuo 1992 metų, kai komandą papildė jau kitame sezone MVP apdovanojimą laimėjęs Charlesas Barkley.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Charlesas Barkley
AFP/„Scanpix“ nuotr./Charlesas Barkley

M.Ishbia iš pradžių tikėjosi, kad K.Durantą pavyks gauti neįtraukiant į mainus solidaus gynybos specialisto M.Bridgeso, bet „Nets“ nė nenorėjo girdėti tokių kalbų.

Pirminiai „Suns“ pasiūlymai pirmadienį ir antradienį neprilygo tam, ko tikėjosi „Nets“, tad S.Marksas ir toliau naršė rinką ieškodamas galimybių, kaip sustiprinti Bruklino komandą aplink K.Durantą.

„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas Durantas

„Nets“ domėjosi galimybe gauti „Toronto Raptors“ puolėją OG Anunoby, taip pat svarstė J.Collinso ir „Cleveland Cavaliers“ žaidėjo Cariso LeVerto mainų galimybes, bet K.Duranto nuotaika juos neramino, tad „Nets“ vadovai žinojo, kad turi paspausti „Suns“ taip, jog šie neatsispirtų ir pateiktų pasiūlymą, kurio negalima būtų atmesti.

„Suns“ tuo metu jau kalbėjosi su Atlantos ir „Detroit Pistons“ organizacijomis bei svarstė galimybę trijų komandų mainuose gauti J.Collinsą. Bet M.Ishbia nusprendė dar sykį pabandyti įvykdyti K.Duranto mainus.

Kai tik „Suns“ sutiko į mainus neįtraukti nepalankų kontraktą turinčio Dario Šaričiaus, komandos labai priartėjo prie susitarimo.

Bruklinas tikėjo, kad gavęs J.Crowderį galės jį iki ketvirtadienį užsiversiančio mainų lango pabaigos išmainyti į kitą komandą, tad „Suns“ pasiūlymas ėmė vilioti Bruklino vadovus.

Galiausiai, „Suns“ sumokėjo didelę kainą už K.Durantą, bet tai organizacija, dar niekada nelaimėjusi NBA čempionų titulo. Su 34-erių K.Durantu, kurio kontraktas po šio sezono galios dar trejus metus, jie turės išskirtinį šansą tai padaryti.

Tuo tarpu „Nets“ po K.Irvingo mainų veikiausiai nebuvo pakankamai geri, kad pretenduotų į titulą šiame sezone, o tik laiko klausimas, kada K.Durantas vėl būtų pasiprašęs mainų į kitą komandą.

Be to, „Nets“ yra atidavę didžiąją dalį savo šaukimų „Houston Rockets“ klubui per Jameso Hardeno mainus, tad dabar gavę šaukimų paketą iš Finikso vėl gali ramiai žvelgti į ateitį. Iš viso iškeisdami J.Hardeną, K.Irvingą ir K.Durantą „Nets“ susirinko net septynis pirmojo rato šaukimus.

„Nets“ ir „Suns“ dabar suka absoliučiai skirtingomis kryptimis. Bruklinas bandys persistatyti komandą, o „Suns“ sieks pirmojo čempionų titulo su K.Durantu, Devinu Bookeriu, Chrisu Paulu ir Deandre Aytonu priešakyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas