Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 23

Manevras: „Sacramento Kings“ ruošia Domantui Saboniui fantastišką pasiūlymą

NBA klubas „Sacramento Kings“ atliko netikėtą veiksmą per NBA naujokų biržą, kai atsisakė galimybės pasirinkti naują žaidėją. O visa tai galimai veda į Sakramento komandos norą išlaikyti Domantą Sabonį.

„Sacramento Kings“ turėjo 24-ąjį šaukimą praėjusią naktį vykusioje NBA naujokų biržoje, bet nepakvietė naujo krepšininko.

Kaip skelbė ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis, „Kings“ perleido šaukimą naujokų biržoje ir dar pridėjo pastarąjį sezoną mažai žaidusį aukštaūgį Richauną Holmesą.

Taip „Kings“ pasidarė sau erdvės kitaip suprojektuoti finansus.

Jamesas Hamas iš „Kings-beat“ rašo, kad Sakramento klubas nurėžė 12 mln. dolerių nuo algų kepurės ateinančiam sezonui, taip pat sutaupė 12,9 mln. dolerių dėl 29 metų R.Holmeso kontrakto.

„Kings“ sutaupė ir dar 1,6 mln. dolerių dėl atlyginimo, kurio nereikės mokėti 24-uoju pašauktam žaidėjui.

Teigiama, kad taip tokiais veiksmais „Kings“ susikūrė sau galimybę kitam svarbiam manevrui: anot šaltinių, Sakramento klubas ruošia įspūdingą sutartį Domantui Saboniui.

Kaip žinia, dabartinis Lietuvos krepšininko kontraktas ištiksės po metų.

Pagal ilgalaikę sutartį 27 metų lietuvis praėjusį sezoną uždirbo 18,5 mln. dolerių, o per likusį kontrakto sezoną 2023–2024 m. jam priklauso 19,4 mln. dolerių.

Jis galėtų pasilikti prie pastarojo uždarbio ir kitą vasarą tapti laisvu žaidėju NBA rinkoje bei tikėtis naujos solidžios ilgalaikės sutarties bet kurioje NBA komandoje.

Tačiau „Kings“ nori išsaugoti savo komandos lyderį, kuris šiemet trečią kartą per karjerą pateko į NBA „All Star“ renginį ir pakėlė komandą į trečią vietą Vakaruose per reguliarųjį čempionatą.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Dabar po minėtų veiksmų „Kings“ gali pasiūlyti daugiau pinigų.

Skaičiuojama, kad „Kings“ galėtų mokėti 140 proc. dabartinio atlyginimo per naują kontraktą, kuris prasidėtų 2024–2025 m. sezoną.

Jei „Kings“ pasidarys erdvės piniginėje, jie gali padidinti D.Sabonio atlyginimą ir kitam sezonui, taip pat pasiūlyti maksimalią sumą nauju kontraktu.

Pagal lygos taisykles, jei „Kings“ mokėtų D.Saboniui 30 mln. dolerių ateinantį sezoną, jie galėtų pasiūlyti ketverių metų sutartį, pagal kurią pirmaisiais kontrakto metais krepšininkas gautų 42 mln. dolerių.

Pagal šį planą, D.Sabonis galėtų tikėtis 189 mln. dolerių sutarties per ketverius metus, taip pat iki 30 mln. išaugusio atlygio už 2023–2024 m. sezoną.

Anksčiau buvo skaičiuojama kitaip: buvo manoma, kad D.Sabonis pretenduotų į 121 mln. dolerių ketverių metų sutartį (po 30 mln. per sezoną) su „Kings“, o nusprendęs žengti į laisvų žaidėjų rinką galėtų sulaukti apie 180 mln. dolerių kontrakto per ketverius metus.

Suprasti akimirksniu

  • Per 7 sezonus NBA lygoje D.Sabonis jau yra uždirbęs 68 mln. JAV dolerių (neatskaičius mokesčių, – aut. past.).
  • Palygimui, tėtis Arvydas Sabonis per karjerą stipriausioje pasaulio lygoje iš viso susižėrė 47,8 mln. JAV dolerių.
  • D.Sabonis reguliariajame sezone rinko po 19,1 taško, 12,3 atkovojo kamuolio ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo. D.Sabonis pirmavo visoje NBA lygoje pagal sugriebtus kamuolius ir surinktus dvigubus dublius (65).
  • „Kings“ ekipoje pagal uždarbį D.Sabonis yra antras. Jį lenkia tik įžaidėjas De‘Aaronas Foxas, šiemet uždirbęs 30,4 mln. JAV dolerių, o kitą sezoną gausiantis 32,6 mln. JAV dolerių.

Nauji „Kings“ vadovo Monte McNairo sprendimai ir veiksmai veda link to, kad klubas rengiasi užbėgti įvykiams už akių, nepaleisti D.Sabonio į laisvų žaidėjų rinką kitąmet, o prisirišti lietuvį Sakramente ilgam laikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas