Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 14

Masinio konflikto centre atsidūręs D.Sabonis: „Mes norime kautis ir laimėti“

Įspūdingą pasirodymą prieš absoliučius NBA lygos lyderius surengęs Domantas Sabonis po rungtynių kalbėjo ne apie savo skaičius, o apmaudžiai paleistą pergalę.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Stopkadras ir Reuters/Scanpix nuotr.

„Sacramento Kings“ (40-27) namie išbarstė turėtą 16 taškų persvarą ir buvo priversta pripažinti „Milwaukee Bucks“ (49-19) pranašumą 124:133.

„Žaidėme su tikrai gera komanda. Tačiau ir vėl turime pasižiūrėti į save – sužaidėme puikią pirmąją rungtynių pusę, bet antrojoje nebeapsigynėme, leidome jų žaidėjams įsibėgėti. Tai buvo lyg sniego gniūžtės efektas viskam, kas nutiko vėliau“, – kalbėjo D.Sabonis.

Jis pats surinko galingą trigubą dublį – 23 taškai (10/21 dvit., 1/2 trit.), 17 atkovotų kamuolių ir 15 rezultatyvių perdavimų – pagal šį rodiklį pasivydamas patį Michaelą Jordaną.

Tiesa, kitoje aikštės pusėje „Bucks“ turėjo savo lyderį. Graikas Giannis Antetokounmpo atsakė 46 taškais ir 12 atkovotų kamuolių.

„Jie tikrai gera komanda, turinti daug ginklų. Mes tarsi nukėlėme koją nuo greičio pedalo antroje pusėje, leidome jiems įsižaisti. Kiek jie įmetė? 37 ir 43 taškus trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose. Tai – tiesiog nepriimtina. Sunku“, – pabrėžė lietuvis.

VIDEO: Milwaukee Bucks vs. Sacramento Kings Full Game Highlights | Mar 13 | 2022-2023 NBA Season

„Buvo momentų, kai jie mėtė ir mėtė tritaškius, o mes nesusikalbėjome gynyboje. Dėl to kartais leidome jiems tiesiog atakuoti laisviems“, – nusivylimo pralaimėjimu neslėpė „Kings“ lyderis.

Antrajame kėlinyje jis galingai sugrūdo kamuolį iš viršaus per varžovų vidurio puolėją Brooką Lopezą, kuris šiuo metu yra reitinguojamas kaip geriausiai besiginantis NBA žaidėjas.

Ketvirtajame kėlinyje, kai komandas dar skyrė vos vienas taškas, D.Sabonis alkūne netyčia pataikė B.Lopezui į antakį, iš kurio pasipylė kraujas.

VIDEO: Brook Lopez was FUMING after contact to face went without a whistle

„Bucks“ vidurio puolėjas buvo itin nepatenkintas, kad tame epizode teisėjų švilpukai tylėjo. B.Lopezas vėliau grįžo į aikštę, o D.Sabonis jo atsiprašė.

„Ar tik jis šiuo metu nėra geriausio gynybos žaidėjo reitingo lyderis? Ar ne taip? Jūs (kreipiasi į žurnalistus) žinote tai geriau (nusijuokia). Jis turi tikrai didelį kūną ir tikrai priverčia mesti kitaip. Tačiau aš jaučiau, kad puolime mes žaidėme taip, kaip norėjome, tiesiog patys antroje rungtynių nebe taip gerai gynėmės“, – varžovą pagyrė D.Sabonis.

Tiesa, baigiantis mačui B.Lopezas įsivėlė į dar vieną incidentą. „Bucks“ jau pirmavo 8 taškais, kai žaisti buvo likusios vos 20 sekundžių, o G.Antetokounmpo tiesiog mušinėjo kamuolį, kol ištiksės laikas.

Su tuo nesutiko „Kings“ puolėjas Trey‘us Lylesas, pabandęs išmušti kamuolį iš graiko rankų, prasižengęs ir galiausiai nustūmęs „Bucks“ žvaigždę.

VIDEO: Brook Lopez and Trey Lyles get into massive fight and both get ejected

Ginti savo komandos lyderio stojo šalia stovėjęs B.Lopezas, apsižodžiavęs su T.Lylesu. Krepšininkai tvirtai susikibo, o juos skirti puolė kiti. Į aikštę subėgo net treneriai.

Pačiame masinio konflikto epicentre atsidūrė D.Sabonis, bandęs atplėšti vieną nuo kito įsiaudrinusius varžovus. Aistros netrukus buvo nuramintos, o peštukai, teisėjų sprendimu, išvyti iš aikštės.

„Nieko ten nenutiko. Mes giname savo komandos draugus. Trey‘ui nepatiko, kas ten vyko ir tada... Mes visi buvome šalia, kai to reikėjo“, – komentavo D.Sabonis.

„Nežinau, kas ten tiksliai nutiko, tačiau patikėkite manimi, niekas mūsų nestumdys. Tai nereiškia, kad mes džiaugiamės kažką pradėję, tačiau už save mes tikrai pastovėsime. Saugome vieni kitų užnugarius“, – kalbėjo „Kings“ strategas Mike'as Brownas.

„Žinoma, puiku, kad mes kaunamės. Žaidžiame tikrai gerą krepšinį po „All-Star“ pertraukos. Buvome užsivedę, nors rungtynės jau ir buvo pralaimėtos. Mes norime kautis ir žaisti taip, kad laimėtume. Tai gerai. Turime išlaikyti tokią energiją. Ir dar ją padidinti paskutinei sezono daliai“, – pridūrė D.Sabonis.

VIDEO: "Guys want to complete and play to win." | Domantas Sabonis Postgame Presser 3.13.23

Tik antrą pralaimėjimą per paskutines 11 rungtynių NBA lygoje patyrusi „Kings“ ekipa šiuo metu užima 3 vietą Vakarų konferencijoje.

Sakramento ekipa siekia sugrįžti į NBA atkrintamąsias net po 17 metų pertraukos ir nutraukti visų laikų NBA lygos antirekordą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas